Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, April 29, 2010

Warning,Perhatian...Wajib Baca!!!!

 Ini dari email Pia terima dari email office


Assalammualaikum & SS,

Anak lelaki saya hampir dilarikan/diculik oleh sebuah van berwarna putih petang semlm.
Saya tak pandai bercerita, tapi saya ada buat lakaran dlm PPT (attachment) untuk adegan kejar mengejar antara anak saya dengan van tersebut, dan beliau hampir ditarik masuk ke dalam van.

Kejadian
Tarikh: 21 April 2010 (Rabu)
Masa : 7.00 - 7.30pm (Selepas kokurikulum)
Lokasi: Berhampiran Sek Keb Sek 19
Suami saya lewat sedikit tiba menjemput anak saya di sekolah kerana baru pulang dari kerja.
Anak lelaki saya berumur 12 tahun dengan ketinggian 165cm.
Setelah berjaya menyelamatkn diri dari van tersebut, anak saya berjalan kaki dari Sek 19 ke U12. Tiba dirumah jam 9.30 malam.
Ketika itu saya dan suami berada di Sek 19 sehingga jam 10 malam mencari beliau di sekolah & rumah kawan-kawannya dan sekitarnya.

Van
Warna : Putih
Model : Vannete
Pemandu : Lelaki berbangsa India , memakai singlet putih, tubuh gempal, berambut pendek dan jambul berwarna perang.
Penumpang: Seorang lelaki berbangsa India disebelah pemandu, dan beberapa org lg di tempat duduk penumpang (tidak pasti).
(No offence)

Laporan Polis
Saya telah ke Balai Polis Sek 15 jam 7.25 pagi tadi. Polis menasihat agar laporan dibuat.
Tetapi anak saya saya masih dalam keadaan ketakutan dan tertekan. Saya juga masih dalam ketakutan.

Kejadian Serupa
Tidak silap saya Dr. Adriana pernah menghantar email (tahun lepas) tentang kejadian yang serupa  yg menimpa anak jiran nya (lelaki) berumur 12 tahun di Sek 7.
Kejadian juga semasa Maghrib. Van berwarna putih dipandu lelaki berbangsa India .
Tetapi budak lelaki tersebut dapat menyelamatkan diri setelah melepaskan ikatan tangan dan lari dari van tersebut semasa van berhenti di traffic light Padang Jawa.

Saya berharap tiada lagi kejadian yang serupa berlaku. Maklumkan kepada rakan, jiran, saudara dan anak-anak kita agar lebih berwaspada.


Lebih kurang begini pergerakkan anak itu,Ahamdulillah dia selamat.And i'm not Racist.


Wednesday, April 28, 2010

Koc Wanita Pertama Di Malaysia Bermula Pada 28hb April 2010

Koc Wanita Pertama Di Malaysia Bermula Pada 28hb April 2010

27 April 2010 – Bertindak atas keperluan semasa, KTM Komuter mengambil inisiatif memperkenalkan koc wanita yang pertama di Negara ini yang memulakan operasi untuk laluan Sentul - Pelabuhan Klang, sepanjang hari bermula hari ini.

Pelaksanaan Koc Wanita ini berpandukan statistik yang menunjukkan 60% pengguna perkhidmatan KTM Komuter adalah terdiri daripada kaum wanita.

Menggunakan tema ‘Wanita Sahaja Sepanjang Masa, Ladies Only At All Times’ koc wanita ini berada di gerabak yang tengah dan dibezakan dengan pelekat khas koc wanita yang berwarna merah jambu (pink).

Para pelanggan akan dapat mengenali koc ini melalui pelekat khas yang dipamerkan di tingkap, pintu dan di dalam koc. Manakala di stesen, penumpang boleh mengenal pasti lokasi pemberhentian Koc Wanita ini melalui kain rentang yang dipamerkan di platform dan tiang yang diwarnakan dengan warna merah jambu.

Secara ringkasnya kedudukan Koc Wanita bagi setiap tren Komuter yang mempunyai tiga (3) koc (gerabak) adalah seperti berikut:
    - Koc Hadapan - Koc Biasa (lelaki dan wanita)
    - Koc Tengah - Koc Wanita (wanita sahaja)
    - Koc Belakang - Koc Biasa (lelaki dan wanita)

Pengenalan Koc Wanita ini adalah bertujuan untuk memberi lebih keselesaan dan jaminan keselamatan kepada penumpang wanita daripada risiko gangguan seksual dan bersesak-sesak dengan penumpang lelaki. Walau bagaimanapun, kanak-kanak lelaki berumur kurang daripada 12 tahun yang membuat perjalanan bersama pengiring/saudara wanita mereka dibenarkan menaiki koc ini.

Pengguna wanita tidak diwajibkan menggunakan Koc Wanita sahaja ketika menggunakan perkhidmatan KTM Komuter. Mereka boleh memilih samaada untuk menggunakan Koc Wanita atau koc biasa. Sementelah kemudahan disediakan, KTM Berhad menggalakkan pengguna wanita untuk mencuba kemudahan Koc Wanita ini.

Pihak KTM Komuter memohon kerjasama orang ramai agar menghebahkan/mengwar-warkan kewujudan Koc Wanita ini kepada para pengguna yang lain dan berharap agar semua pihak dapat memberi kerjasama yang sepenuhnya bagi memastikan pengenalan koc ini dapat dimanfaatkan dengan sebaiknya.

KTM Komuter mengalu-alukan sebarang cadangan dan pandangan mengenai Koc Wanita ini. Cadangan dan pandangan boleh dihantar ke komuter4u@ktmb.com.my atau hubungi Pusat Khidmat Pelanggan KTM Berhad di 1300-88-5862.

p/s-maaf telah dicopy paste dgn tidak jaya nya,tak tau adjust.For more KTM

Project Alpha Instant Cash Blogging

Topik dah keluar,tapi saya tak dapat buat.Maklum la kena FB dan Youtube sekat di tempat cari makan ni.

Ripley's Belieave It Or Not

Uhuhu,may be u all pernah tgk video ni

:O sungguh tak percaya,terkejut monkey dibuatnya

video


Tahukah anda

p/s-baru ku tahu

Facebook dan.....

Lagi2 Fesbuk,tapi ini bagus la kan..dapat tangkap Penjenayah

macam biasa,klik jika anda berminat nak baca

Always Be There Lyrics

Always Be There Lyrics


Alllahu Akbar…
If you ask me about love
And what i know about it
My answer would be
It’s everything about Allah
The pure love, to our souls
The creator of you and me,the heaven and whole universe
The one that made us whole and free
The guardian of HIS true believers
So when the time is hard
There’s no way to turn
As HE promise HE will always be there
To bless us with HIS love and HIS mercy
Coz, as HE promise HE will always be there
HE’s always watching us, guiding us
// //
So when the time is hard
There’s no way to turn
As HE promise HE will always be there
To bless us with HIS love and HIS mercy
Coz, as HE promise HE will always be there
HE’s always watching us, guiding us
And HE knows what’s in all in our heart
So when you lose your way
To Allah you should turn
As HE promise HE will always be there…
HE bring ourselves from the darkness into the light
Subhanallah praise belongs to YOU for everything
Shouldn’t never feel afraid of anything
As long as we follow HIS guidance all the way
Through the short time we have in this life
Soon it all’ll be over
And we’ll be in His heaven and we’ll all be fine
So when the time gets hard
There’s no way to turn
As HE promise He will always be there
To bless us with HIS love and HIS mercy
Coz, as HE promise HE will always be there
HE’s always watching us, guiding us
And HE knows what’s in all in our heart
So when you lose your way
To Allah you should turn
As HE promise HE will always be there…
Allahu Akbar…
So when the time gets hard
There’s no way to turn
As HE promise He will always be there
To bless us with HIS love and HIS mercy
Coz, as HE promise HE will always be there
HE’s always watching us, guiding us
And he knows what’s in all in our heart
So when you lose your way
To Allah you should turn
As HE promise HE will always be there…
Allahu Akbar…


p/s-what a lovely song,sesuai dijadikan terapi




Tuesday, April 27, 2010

Pagi





Pagi tadi mood me n hubby di spoil kan oleh pemandu di jalanraya Malaysia

Bukan sengaje pon,my hubby nak elak motor tepi kami,not sure la kete sebelah yg poyo tu nampak atau tak

Ade penunggang motor bawak terhuyung hayang,my hubby pon elak dan terMAKAN jalan laluan org sebelah sikit.

Dah la tuan kereta plat no B@# 5%^* tu hon2 org,lepas tu tunjuk reaksi tak puas hati

Orang dah angkat tangan mintak maaf,bukan sengaja laaaa :(

My hubby pon hangin la org kwanajar mcm tu,jenuh la cool kan dia.Suruh dia istifar banyak2

Mase tu rase mau nangis :'(,cemas.....

Sampai dia pergi ikut rapat kete org tu,

My hubby cepat hangin time bwk kete,risau la....

Hmm lagi 1 sebab dia mmg tak puashati dgn wifey dia ni,

saya mmg malas dah nak memandu semenjak ade hubby ni

Dulu mase keje kat Shah Alam,belum keje dekat dgn hubby

hari2 bawak kete,ooo saya dah muak....Lain la mase mula2 dapat lesen dulu

Melainkan hubby betul2 tak larat atau ngantok baru la saya drive sekarang

If balik kampung dia pon,jarang la tukar2 drive,bukan jauh pon 1 jam 1/2 jer,ehehe

Nasib baik kami tak moody lame,before turun dari kereta(memang hari2)suruh dia drive elok2

sabar banyak2.

Sebelum keluar rumah pon,saya selalu doa supaya kami dan keluarga selamat sejahtera

Kita tak tahu kan apa kan terjadi,tgk mcm pagi ni...hmmmm

Syukur la tak apa2 berlaku

p/s-a b sorry ye saya luah kat sini


Lihatlah Dunia :D

Ku dapat Award lagi,thank you so much Ryna muah2 :)
Happy dpt berkenalan dengan Ryna didunia blog ni :)




Dengan ini saya nak bagi award ni kepada
Adeq
Safia(Ryna dah bagi eh,hihi)
Ezzati
Jard
SaraHata
Atiqah Adnan(Ryna dah bagi,juge hee~)
Arnie
Z@ck
Afidah
Actually nak tag sume,tapi kena keje dah ni hehe.Pia hargai follower sume,diharap yg membace ni sudi ambli award ini ye...Terima kasih

Monday, April 26, 2010

La Tahzan

Sedang gigih membace buku ini,dah lame kan buku ni berada dipasaran....

Pergi Fufolar hari tu,di bahagian Agama TERJUMPA buku ini.

Sekarang ada versi mini,versi mini telah dipecahkan kepada 3.Maksudnya 3 buku la..RM9.80 setiap 1

Sekarang kena lebih baca buku macam ni kan.

~Novel~ hobi lama kena kurangkan,umur pon dah meningkat.

Ade $ lebih boleh la beli novel kesukaan,InsyAllah


Versi mini lebih mudah dibawa kemana-mana.

Buku adalah teman setia kan kawan2?




p/s-La Tahzan (bahasa Arab)=Jangan Bersedih

Contest Senyuman Paling Menawan


Cikgu Safia tayunk,saya telah menjawab tag dari anda dengan jaya nya yehii ;)

Dengan ini saya istiharkan,saya juga telah menyertai contest senyuman paling menawan hwa2.Menawan ke senyuman ku?

Selamat berkenalan Cik Chenta Pengajur yang manis,sudi2kan la datang blog hamba yg hina dina ini :D.Tahniah kerana buat contest ni.

Saya bermuka serius,dengan senyuman la muke saya ada "manish" sikit.Saya memang malu bergambar nmpk gigi :D.Gambar taruhan pon senyuman nipis jer saya mampu beri,tapi saya rase mate saya juge senyum dalam gambar ni....


Gambar ini di"snap" masa on the way nak pergi keje,enche hubby drive.Senyum amek mood, pagi2 isnin pulak tu.Telah berjaya elak dijangkiti virus "Monday Blues"dengan senyuman ni.


Saya nak Tag
Adeq
Safia eh,dia yang tag saya ehehe :P
Puteri
SaraHata
Ade sesiapa yang sudi?saya takut nak tag..takut u all bz.Kalau sudi silakan ya
Sila klik link untuk udang undang2 nya...Good luck guys




Cinta


Wahai gadis2 manis yang diluar sana,jangan jadi hamba cinta. kerana "kasih hamba turutkan".Jangan jadi bod*@ hanya kerana cinta.

Lelaki jenis apa tu ?Sanggup suruh kekasih hati buat keje tu...

Dalam artikel ni ada statement "saya bukan lah baik sgt"..

Bukankah Allah itu Maha Pengampun Lagi Maha Penyayang?


p/s-syukur la hubby mengubat duka lara,kesan dari kekecewaan lalu .U are the best habibi,love u.

Facebook

Angkara Facebook lagi,Hebat betul penangan Facebook ni

Semoga Facebook kita tak mendatangkan musibah buat kita



Saturday, April 24, 2010

Ini Kisah Di Bulan Februari

Kek Cawan sempena Ulang Tahun Pernikahan habibi n habibti(us)yg ke-2,Alhamdulillah

Semoga kami dikurniakan REZEKI ,rumah tangga Sakinah Mawwadah wa Rahmah...Amin


p/s-giler lama baru buat entry hihi

Friday, April 23, 2010

Ayu One In A Million

Oh Ayu dah bernikah rupanya,hubby dia satu negeri dengan hubby ku hehe.Selamat Pengantin Baru ye...Baru bagitahu kan...

klik supaya image dapat membesar :)

Dunia


p/s-Kuasa Allah

Thursday, April 22, 2010

My Dream Destination

Cuti oh cuti
Sekali-kali merehatkan minda pergi bercuti memang seronok

Nak bercuti perlukan duit juga kan
Bagi saya yang jarang dapat bercuti ni
Jika dapat bercuti kat Pulau-pulau yang indah di
Negara tercinta ni pon dah cukup mengembirakan hati 
Yang penting detik indah itu dapat dikongsi bersama keluarga
Atau Suami tercinta,untuk wanita yang dah berkahwin seperti saya
Tak kira dalam atau luar negara,percutian amat bererti jika dapat bercuti
bersama yang tersayang .
Contoh Pulau Indah yang ada kat negara kita ialah Pulau Redang
Yang terletak di Pantai Timur semenanjung Malaysia,Negeri yang sinonim dengan Penyu
iaitu  negeri Terengganu
Indahnya pulau ini kan?Tengok tu pasir pantainya yang putih!


Jika anda buntu,tapi ingin bercuti Mas Traveller boleh membantu.Hebat kan?

Ah,satu lagi sebelum saya lupa.Kementerian pelancongan juga sedang giat mempromosikan percutian Homestay.

Bagi anak bandar yang ingin merasai kehidupan ala kampung

Cuba fikir-fikirkan percutian Homestay.

Percutian homestay kita dapat merasai pengalaman hidup dikampung seperti

Aktiviti kerja kampung,contoh perusahaan kerepek sejenis

makanan ringan kegemaran rakyat Malaysia yang

diperbuat dari tanaman pelbagai jenis ubi dan sebagainya.

tuan rumah juga mungkin bawa pergi dusun buah-buahan jika ada musim

atau permainan tradisional seperti congkak.Bukan jangan pandang belakang congkak ye.

Dan yang ni kegemaran saya,dapat merasai keenakkan masakkan kampung.Wah!enaknya

Akhir kata,pergila bercuti wahai teman-teman ku

Episode 4




Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAStraveller.com

Pride & Prejudice 2005 -- Part 12

Saya suke karya klasik Jane Austen ni

Mula mengenali karya ni mase Form 1

Dulu ade stesen TV Metro Vision..

Kamu semua penah tgk channel Metro Vision?

Mase tu cuti sekolah,Metro Vision

siarkan Pride & Prejudice versi drama
baru tau dari Novel

Hero dia Colin Firth,pegang watak Mr Darcy

Handsome betul dia jadi Mr Darcy dalam citer ni
(wah form 1dah pandai :P)

Dia memang pilihan tepat untuk watak Mr Darcy

Tahun 2005 diterjemahkan ke filem pula

Hollywood mari

Nice view,costume,scene

Culture pon ada boleh belaja sikit dalam citer ni

Slang British memang ku suke dengar.

Ni versi 1995 paling Pia suka,Versi asli British



The best moment,latest version from Hollywood


p/s-Jiwang tak saya hari ni? :D

Wednesday, April 21, 2010

Two Is Better Than One - Boys Like Girls ft. Taylor Swift

Entry mengelat dari ku hari ni :D,best lagu ni..suke


Two Is Better Than One Lyrics

[ft. Taylor Swift]
I remember what you wore on the first day
You came into my life and I thought
"Hey, you know, this could be something"
'Cause everything you do and words you say
You know that it all takes my breath away
And now I'm left with nothing

So maybe it's true
That I can't live without you
And maybe two is better than one
But there's so much time
To figure out the rest of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking two is better than one

I remember every look upon your face
The way you roll your eyes
The way you taste
You make it hard for breathing
'Cause when I close my eyes and drift away
I think of you and everything's okay
I'm finally now believing

That maybe it's true
That I can't live without you
And maybe two is better than one
But there's so much time
To figure out the rest of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking two is better than one


I remember what you wore on the first day
You came into my life and I thought, "Hey,"


Maybe it's true
That I can't live without you
Maybe two is better than one
But there's so much time
To figure out the rest of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking
I can't live without you
'Cause, baby, two is better than one
But there's so much time
To figure out the rest of my life
But I'll figure it out
When all is said and done
Two is better than one
Two is better than one

InsyAllah By Maher Zain

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That you are so alone
All you see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can`t see which way to go
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way

Everytime you can make one more mistake
You feel you can`t repent
And that its way too late
Your`re so confused,wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame

Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way


Turn to Allah
He`s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don`t let me go astray
You`re the only one that showed me the way,
Showed me the way 2x
Insya Allah3x
Insya Allah we`ll find the way



p/s-thanks to colleague yg introduce this awesome song

Chuweetttt Chit Chitt!!!

Attention Pia sudah dah ber TWITTER,
tapi privite, sesiapa yang sudi follow sila bagi email ye.

Nanti Pia Follow ....thanks

Tuesday, April 20, 2010

Orang Baru


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


Tahniah buat sahabat ku yg telah selamat melahirkan "puteri"


Bayi berat 3.2kg, jam 6.19pm di Pusrawi ptg semalam


Semoga menjadi puteri mu menjadi anak yg solehah


Dan rumah tangga makin berseri dgn kehadiran ini




p/s-nervous sgt bile hubby dia inform semlm

Ya Allah ku mohon pada Mu,semoga diri ku dan suami dikurniakan zuriat..Amin




Monday, April 19, 2010

From My Inbox, :'(

Adik cuma nak tanya ibu, kenapa begini jadinya?kehangatan cinta


Bu, adik Cuma ingin bertanya…
Rasanya ibu tak akan mampu menjawabnya...
Ibu ingat tak
Di Suatu malam ibu ada janji temu
Ibu jumpa jejaka tu
Ibu kata dia cintakan ibu

Benarkah bu?


Dia puji dan puja ibu
Dia rayu dan belai ibu
Katanya cintanya hanya untuk ibu

Benarkah bu?


Ibu terkhayal dengan bujukannya
Ibu terbuai dalam bicaranya
Ibu terlena oleh bisikannya
Benarkah bu?


Ibu tak kisah dia peluk ibu
Ibu izin dia sentuh jasad ibu
Ibu puas dapat buktikan setia ibu
Macam dia kata.. mahu bukti cinta dari ibu
Tapi benarkah bu?

Masa berlalu,
Hari ini lepas 9 bulan...
Pohon yang ibu dan lelaki tu tanam telah membuahkan hasil
Hari ini buah cinta kalian telah terzahir
Hari ini bukti kasih jejaka itu pada ibu telah lahir...

tapi benarkah bu?

Kenapa dia tidak sama menyambut kami?
Kemana dia telah pergi tidak azankan kami?
Mengapa ibu pun benci kami?
Sedangkan inilah semaian tanda cinta kalian?

Mengapa ibu?

Tak terasakah sakit dan perit
tak berbakikah kasih dan sayang dan
Tidak lagi kah ibu berTuhan?

Benarkah ibu?
Benarkah begitu?

adik cuma nak tanya je bu.....




Saturday, April 17, 2010

Achik Spin Meninggal Dunia

Buletin Utama melaporkan Achik Spin meninggal dunia akibat kemalangan
Al-Fatihah

Gemuk,Gembira

Tgh hari tadi Pia ke pusat pengurusan berat badan,cuba Anti-Stress Massage yg Pia dijanjikan masa ade org dari pusat pusat pengurusan berat badan buat promosi voucher diskaun kat pejabat.

Mula2 sampai consultant check BMI ,buat analisis lemak yg ada kat badan ni.Result memang overweight uhuk2 :(.Lepas selesai semua baru buat Anti-Stress Massage.Sebelum diurut mereka bagi Pia berdiri kat mesin senaman yg mcm Gintel tu goyang2kan bdn untuk bakar kalori,cuma beza alat kat sini infrared kot.fuh! berpeluh lepas tu.Then dapat berurut pula,rasa lega sikit badan ni.

Perhatian ini bukan gambar saya sedang diurut ok,awwww seksi kan pic ni :P

Promotion ni Pia dapat Free Anti-Stresing Massage,Free SlimMedic Spot Slimming Program,NL Lifting Facial dan Free Slim Bath Shower Gel.Bayar RM29.90 dapat voucher2 diskaun tu,yg untuk slimming tu harga sebenar mahal beratus,beribu pon ade.

Oleh kerana Pia dah masuk kategori berat badan dah berlebihan consultant sarankan Pia cubapakej Slimming.Daku terKENA juge huhu :(,jadikan pengajaran ok lain kali jgn cpt terpengaruh dgr free je terus nak cuba.

Melayang juge RM ni,tak apa la ni pakej yang Pia ambil tu pon memang untuk mengatasi masalah lemak yg ada kat badan ni,terutamanya perut.Tengok macam mane berkesan tak,HARAP2 berkesan,makan pon kena jaga la Pia oiii :P


p/s-nanti nak pergi Spa pula,sesekali nak manjakan diri...tak sabar pula rasanya

Friday, April 16, 2010

Hanya Kita-kita yang dapat merasa

  • Kat Harian Metro semalam ada siar artikel ni,tapi versi online tiada untuk publish disini
  • Balik keje semalam singgah rumah parents,abah memang baca KOSMO sekarang.Selak2 KOSMO 12HB punya ade artikel yg lebih kurang sama.Nasib baik ade versi online ada,dapat tunjuk disini
  • HM semalam artikelnya ada extra iaitu "diChina ada orang pendek macam saya ni sampai ada yang bunuh diri kerana tertekan.Sering diejek dan dibuli " :'(
  • Sangat2 faham perasaan dipersendakan itu,dulu saya pon selalu sgt kena ejek sebab kan saya COMEL!Sekarang pon ada juga spesis mulut puaka mempersendakan tentang ketinggian ku ini :(,cuma tak sekerap dulu masa zaman sekolah...Pahit sungguh kisah silam itu...
  • Sebab tu saya suke menyendiri,takut hati dilukai,dan ini antara sebab saya jd seorg yg sgt mudah kecil hati(rasenya dah mention byk kali dlm entry2 sebelum ni, :P)
  • Tak pe at least sekarang saya ada hubby yg syg n manja kan diri ini,Alhamdulillah.
  • Syukur Alhamdulillah dilahirkan cukup sempurna sifatnya,juga masih dipinjamkan nyawa dan kesihatan dari Allah.
  • Memang tiada niat nak pergi potong kaki,nak tambah ketinggian,ngeri la nak tahan sakit dan belajar berjalan semula

Thursday, April 15, 2010

I Love Milk

Magnolia ‘Good Night’ & ‘Good Morning’ Milk is perfect to wind down and kick start your day Gotta try this :)

Monday, April 12, 2010

Ikea

Assalammualaikum Yeyyyyyyy,,opps by the way ape khabar semua?Happy Monday? Blk keje tadi sempat pegi IKEA,grab hanger serba guna idaman hati dgn harga sale!!! Bulan April Ikea buat bedroom sale,setiap minggu barang bilik tidur yg berlainan ade sale Lepas tu makan kat Fish Manhattan sampai nak termun@#*,nak baik blh bwk blk....Kalau tak membazir,amalan .... membazir bukan? hehe
Alhamdulillah dapat pon beli,teratur la sikit tudung Syria kesayangan ku :D.Harga sebenar RM25.9 tau
Banyaknya seafood Platter ni.Sila cube Platter ni 3-4 org pon boleh makan
  • p/s-Adik jgn marah lalala,mase tgu makanan sampai umi call ade berita sedih tapi tak boleh share :'( , semoga meraka tabah...Amin

Sarap dan Dating

Ok simple jer ye Entry ini
  • semalam berdating lagik aka sarapan dgn Safia ,yeyy :) jemput tgk gambar kat blog dia ye
  • sementara dia dekat2 sini boleh la kami berjumpa,harap berjumpe lagi
  • pia dijamu olehnya semlm,lagi la bertambah enak org belanja :D
  • Sebelum jumpa,sempat gi pasar tani sorang2 cari ikan,nak msk buat hubby cayunk :)
  • dah lame dapur xberasap ekeke
  • ok,dah siap entry ni hehe..sila lihat menu tengah hari semalam

hehe lupe nak lap tepi pinggan sebelum snap comot,sapa nak resipi ?hihi


Saturday, April 10, 2010

Sepatu,Kasut,Sandal dan ....

  • Saya suka sepatu :),muahx2 thanks Pia cayunk for tagging me
  • Terasa diri begitu berharga :D,gagagaga not Lady Gaga.... :P
Syarat2 tag nya begini
  • brand:Lupe
  • harga:rm25-30??Lupe :P
  • tahun beli:hujung tahun 2009.
  • sebab beli:mencari sapatu atau sandal yg lebih selesa yg blh disarung dgn sepantas kilatnya utk ke pejabat...Maaf sepatu ditinggal dipejabat,terlupe nak tukar terus balik dgn selipar petang jumaat lalu hihi...Hanya pic ini saja yg sempat disediakan.Layan Pic nya??Ok
Eh,kantoi sudah...dipantai pon saya sarung sandal ni hee~.Selesa ;) Oleh kerana Si Manis yg Tag saya ada sebut pasal kasut dan sewaktu dengannya. Maka terpilih la sandal ini

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (219) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (10) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (262) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)