Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Monday, April 18, 2011

Arghhhh,nyesal giler kawin!

Ini cerita aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kawin, ngan pilihan
mak aku. Aku tak penah kenal pon dia (bukan nama sebenar gak). Tapi mak
punye pasal kan , aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak
bangun kol brape. Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas
kuliah.. haha. Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah.

Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound. "Jom la bang
tido...". Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni.
Kesian kena buli..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak makan kol brape, nak
makan ape. Boleh makan best2, sebab beli kat kedai.. Tapi skarang,
huhu..
Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan! Dah la kadang2 dia masak
masin la, pahit la.. Pastu kadang2 dia bagi aku makan sayor je bebanyak.
Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status facebook dia.
Arghh,nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak shopping bile, kat
mane, nak beli ape.. Kira berbelanja tanpa waswas la. Tu yang shopping kejap je
melayang 2 3 ratos skelip mata. Hohoho.. Tapi skarang, nak pegi shopping
je, dia dah siap2 ngan list barang nak beli. Tade dalam list, tak leh
amik!! Dah la berejam-jam pusing.. Leceh tol la orang pompuan nih. Muka
dia takyah citer la, memang ceria je kalau masok shopping mall. Aku je yang
muka tensen. Arghh, nyesal giler kawin...

Kalau dulu masa belom kawin, rambut aku ni macam2 pesen la bleh buat..
Ala Korea bleh, ala Carles Puyol (Kapten Barcelona) pon bleh buat, tade
orang sound. Tapi skarang, panjang sket je kene sound.. panjang sket je kene
sound.. Dia kata x hensem la, x kemas la.. Tak potong kang dia tanak
ironkan baju aku lak. Haisshh.

Ade satu hari tu, masa makan kat JUSCO, ade la sorang awek comel
melintas depan kitorang. Aku pon terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak
berdosa la kan ?..) ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja. Cemburu
buta lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..). Ape lagi, menjerit la
aku kat situ.

Maunye tak kuat, satu foodcourt tengok kitorang, termasuk awek tadi..
Arghh first time kot rasa malu giler camtu. Rasanye muka aku lagi merah dari
sos cili atas meja. Sakit wooo bini aku cubit. Huhu.. Kesian la kat bakal
anak-anak kami nanti. Haha..

Tapi yang bestnya, skarang aku dah xyah basuh baju, iron baju sendiri..
Sume dah ready made. Hehe. Bab-bab iron baju ni memang aku x berapa sket.
Kalau dulu masa belom kawin, skali iron baju, sebulan aku pakai. Haha.
Malas basuh sebab tanak iron lagi! (Oppss kantoi..). Pastu baju2
bergelimpangan atas katil. Aku memang suka tido atas kain baju ni
(padahal malas kemas). Skarang... hehehe.

Lagi yang best, time aku demam ke, x sihat ke, rasa diri ni cam dihargai
je.. Yela, kira ade orang take care la. Totalcare!! Hehehe.. Kalau masa
belom kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam. Huhu, sadis3..

Pastu kan , skarang kehidupan aku kira tersusun la.. Maklum la dah ade
'PA'.. Kalau banding ngan dulu, hmm.. x produktif sangat la kehidupan aku.
Sekali-sekali dia kejut aku bangun solat malam, kadang-kadang dia tegur
kalau aku lama tak baca Quran.. Hmm sejuk hatiku. Maklum le kita ni
bukan malaikat, iman turun naik. Jadi kena ade yang tolong ingatkan. Ini la
pentingnya cari isteri yang solehah!

"Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana marah kalau abang tido lambat
Boleh la abang bangun awal-awal pagi
Then kita solat Subuh sama-sama..

Tapi kalu abang tak bangun gak,
ayang cubit je pehe abang
abang xkan murka..
Lagi abang sayang ade la..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana jaga makan minum abang
Tengok skarang abang da nak gemok da
Takde la kurus je macam mula2 kawin dulu..

Ke memang nak abang jadi gemuk ni?
Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek?
Jangan bimbang atau ragu okeh,
Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana tolong iron baju abang
Sebab abang memang allergic sket bab iron2 baju
Jangan risau la nanti abang potong rambut..

Skarang abang dah tak selekeh macam dulu
Rambut da kemas, baju da kemas, senyum memanjang
Hidup terurus, amal pon terjaga, badan pon berisi juge"
Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!!




Sumber-Email
Penulis-tidak diketahui,nice to read this!!!

14 comments:

saza said...

hehe..ingtkan memula citer pia..t'kejut...sweet je sape yg karang citer ni :)

pinky mouse said...

comel betol.. nak kena kawen cepat ni.. tapi entry atas ni untuk lelaki ja ke??

Normaliza said...

Comel jer baca entri ni.. :)

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.jalan2 singgah sini..nice blog :)
Jom tengok sakura dekat blog saya^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/
Sudi2 jenguk ye (^____^)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

bila dah kawen..semua teratur..kan???rasanya tak ramai lelaki yg kurus kering pas kawen..semuanya bdn berisi sbb wfe msk sedap2

mungelily said...

"Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana marah kalau abang tido lambat
Boleh la abang bangun awal-awal pagi
Then kita solat Subuh sama-sama..

*SWEET sangat....=) sukerr...moga2 tercapai la impian utk solat jemaah same2 dgn bakal suami*

cikpia said...

ala, so sweet........... tetiba rasa gedik2 nak kawen!!

mamawana said...

Tu lah dia. Ada opismate kemer yg umor 38 tahun baru nak kawin... lepas kawen dtg kat kiter kabor nyesalnyer tak kawen muda2 dulu dulu.

Ada sekor dua laei yg 40 lebih ... ada yg 50 lebih jantan semuanya tak kawen2... aiyo esok umor 60 ka baru nak kawen...dekat 70 tahun anak baru sekolah.... aperkerhe demer tak kawen2........kata dema nak kawin empat sekali gus....

mamawana said...

Yg dok Msia jomjoin

http://nurqasehbiz.blogspot.com/2011/04/contest-ga-sempena-dua-hari-di-shangri.html

Farah Shamsudin said...

hahahaaa.. ada betolnya tuu.. hubby saya pun pernah cakap macam tu.. rugi kawin lambat katanya.. hahaha..

Amy Syaquena said...

Terkejut amy ingatkan pasal awak pia , bila baca lagi baru tau bukan pasal awak , sweet je story nie sapa la yang karang ye..

aTy _faRed~ said...

heheheh.. comel...:) perlukan mase nak sesuai kan diri.. jangan kan kate esben... kekadang biler dah jadi isteri orang pon samer gak.. banyak perubahan yang berlaku dalam hidup... tapi tang menyesal tu..!! huhu..memang tak patut ade lar.. lelabih lagi kalau dapat pasangan yang baik dan menjage kite dengan sempurna..:)

ardinihumaira said...

ololoooo cik abang dia rumantik bangat :D

Peri PiA said...

Lovely saza-sweet sesgt,hihi bikin gempak

Lovely pinky-hehe,cpt2..dari leleki utk isteri..utk bacaan semua..hee

Lovely normaliza-paling comel :)

Lovely -arigato,InsyAllah :)..thanks

Lovely LM-tgk la siape juge,hihi

Lovely mungelily-Amin2,sweet kan

Lovely cik pia-cpt kawen :D

Lovely mamawana-hamboi,1 pon xlps ade hati ,hihi

Lovely farah-wah,hubby farah sweet ;D

Lovely Amy-tu la,nice kan..hihi tak kan la pia..InsyAllah x,semoga kita bahagia..Amin

Lovely aty-hihi,setuju sgt,ambil mase..kena pandai handle.itulah jodoh terbaik kita

Lovely dini-nge~,dini dah ready?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)