Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 13, 2015

K-Pop: Jawi Minta Tiga Wanita Bertudung Tampil

 Mstar

PETALING JAYA: Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) membuka kertas siasatan berhubung aksi sumbang yang berlaku pada konsert kumpulan pop korea (K-Pop), B1A4 di Kuala Lumpur, Sabtu lalu.
Pengarahnya, Paimuzi Yahya berkata, pihaknya kesal terhadap perbuatan peluk dan cium antara ahli kumpulan K-Pop berkenaan dengan beberapa peminat wanita beragama Islam yang bertudung.
Katanya, perlakuan beberapa peminat itu dilihat melampaui batas dan bertentangan dengan ajaran Islam serta mengganggu sensitiviti umat Islam di negara ini.
"Sehubungan itu, bahagian penguatkuasaan Jawi telah membuka kertas siasatan di bawah Seksyen 29 Kesalahan Jenayah Syariah (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1977 (Akta 559) Perbuatan Tidak Sopan Di Tempat Awam.
"Mereka yang terlibat diminta tampil bagi membantu siasatan," katanya dalam satu kenyataan pada Isnin.
Aksi pelukan dan ciuman antara ahli kumpulan K-Pop tersebut bersama tiga peminatnya yang bertudung ketika berada di atas pentas konsert mencetuskan kontroversi sehingga menjadi viral dan hangat diperkatakan di laman sosial.
Paimuzi berkata, akta itu memperuntukkan individu yang bertindak atau berkelakuan tidak sopan yang bertentangan dengan hukum syarak di mana-mana tempat awam adalah suatu kesalahan.
"Jika disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM1,000 atau penjara tidak melebihi enam bulan atau kedua-duanya," katanya.
Beliau menambah, Jawi akan melakukan siasatan lanjut sekiranya terdapat bukti-bukti dan keterangan yang mencukupi.


Fairy Note : Bukan Kpop je setiap tahun bulan April.....fikir2 kan larikkkkk

Tuesday, January 6, 2015

Banjir melanda malaysia



#prayforpantaitimur 

banjir juga melanda kl

gambar semua dapat dari media sosial dan ada dari Pia sendiri

Ya Allah sesungguh Engkau Yang Maha Berkuasa
Ampuni dosa-dosa kami








kuala lipis,pia posing dulu bulan brapa tak ingat

 jalan ipoh kl,from friend
ni gambar kuala lipis sambungan kat atas , pia upload carca marba
jalan ipoh kl-dekat dgn perkim from friend
from media sosial
from media sosial
from media sosial










tak pernah terfikir , Allah Maha Besar



Fairy Notes-mereka sungguh tabah :'(

Tuesday, March 4, 2014

SIMPOSIUM MENSYUKURI NIKMAT DATANGKAN RAHMAT TIKET RM 90 DE PALMA SHAH ALAM,6 April

Assalammualaikum

Pia nak jemput anda semua jika berminat hubungi

saya beatrizyoana@gmail.com


1 tiket rm90 dengan makanan ,10 org 1 meja pia ade 10 tiket















Friday, February 14, 2014

Wartawan Kacak Jepun 'Redakan' Ketegangan Protes Di Thailand-Daijiro Enami


SEORANG wartawan kacak Jepun telah membayangi perbalahan sivil di Thailand dengan penampilan dan raut wajah beliau yang mampu membuat ramai terpikat.
Daijiro Enami, 28, menjadi sensasi selepas muncul dalam video laporan protes di Thailand semasa beliau melakukan tugasan di Bangkok untuk stesen televisyen, 'Fuji Television Network'.
Foto beliau yang mempunyai ketinggian enam kaki sedang memakai topi keledar keselamatan dan baju kalis peluru hitam telah tersebar meluas dalam media sosial Thailand, kononnya meredakan ketegangan apabila beliau mampu mengalih pandangan pengguna internet untuk bercakap-cakap tentangnya.
"Tanggalkan jaket peluru anda, saya akan menggunakan badan saya untuk melindungi anda," kata Noo Khon Dee, seorang pengguna internet yang mengaguminya dalam forum popular Pantip.com.
Noo perlu menangkis banyak lagi desakan pengguna lain yang juga mahu menjadi pengawal peribadinya, sementara seorang lagi pengguna, Stardust Of Ray, mengaku perlu 'mengelap air liur' yang meleleh selepas melihat Daijiro.

Gambar dari Facebook Daijiro ketika sedang membuat liputan protes di Thailand.

Seorang lagi pengguna mahu memberi bantuan dengan mengiringinya di sekitar Thailand 'demi hubungan antarabangsa' yang terjalin.
Ahli forum, Edna Mode juga bergurau bahawa bekas Perdana Menteri, Thaksin Shinawatra telah mengupah beliau untuk 'mengalihkan keadaan panas dan tegang kepada keadaan tenang dan menyejukkan'.
Seorang lagi anggota forum, Venus berkata dia telah lupa mengenai suaminya untuk seketika.
Daijiro adalah sebahagian daripada kakitangan stesen televisyen Fuji, 'FNN Super News', program rangkaian berita dengan rating tertinggi di Jepun selama sembilan tahun berturut-turut.
Beliau menyertai stesen tersebut pada tahun 2008, di mana beliau memperoleh pengalaman melalui program-program seperti Tokudane!, program berita pagi harian dan segmen sukan di 'FNN Super News' pada hujung minggu.
Beliau yang kacak dan potongan rambut pendek dan kemas itu telah dibandingkan dengan Anderson Cooper dari CNN, manakala kulit beliau dikatakan menyerupai bintang Hong Kong Louis Koo Tin Lok.
Menurut 'Bangkok Post', Daijiro telah menemuramah pemimpin protes anti-kerajaan Suthep Thaugsuban dan membuat liputan pilihan raya umum di daerah Bung Kum, tempat di mana Yingluck membuang undi.



Gambar wartawan ini memakai baju kalis peluru mendapat perhatian gadis dan wanita-wanita di laman sosial Thailand.

Seorang lagi pengguna mahu memberi bantuan dengan mengiringinya di sekitar Thailand 'demi hubungan antarabangsa' yang terjalin.
Ahli forum, Edna Mode juga bergurau bahawa bekas Perdana Menteri, Thaksin Shinawatra telah mengupah beliau untuk 'mengalihkan keadaan panas dan tegang kepada keadaan tenang dan menyejukkan'.
Seorang lagi anggota forum, Venus berkata dia telah lupa mengenai suaminya untuk seketika.
Daijiro adalah sebahagian daripada kakitangan stesen televisyen Fuji, 'FNN Super News', program rangkaian berita dengan rating tertinggi di Jepun selama sembilan tahun berturut-turut.
Beliau menyertai stesen tersebut pada tahun 2008, di mana beliau memperoleh pengalaman melalui program-program seperti Tokudane!, program berita pagi harian dan segmen sukan di 'FNN Super News' pada hujung minggu.
Beliau yang kacak dan potongan rambut pendek dan kemas itu telah dibandingkan dengan Anderson Cooper dari CNN, manakala kulit beliau dikatakan menyerupai bintang Hong Kong Louis Koo Tin Lok.
Menurut 'Bangkok Post', Daijiro telah menemuramah pemimpin protes anti-kerajaan Suthep Thaugsuban dan membuat liputan pilihan raya umum di daerah Bung Kum, tempat di mana Yingluck membuang undi.


Biografi rasmi Daijiro di laman web Fuji Television, menunjukkan beliau mempunyai beberapa hobi termasuk berjemur, mendaki gunung dan berenang di laut.
Beliau juga mendapati bahawa bercukur adalah 'perkara sukar' baginya dan tidak suka apabila jambang beliau tumbuh terlalu cepat dan juga menyatakan keiinginan untuk menjadi pengarang drama.
Bekas perenang ini juga menikmati status kecil sebagai selebriti di Jepun.
Beliau muncul di rancangan TV 'Room Of King' dan 'Ninkyo Helper'.
Sebuah video beliau dalam pelbagai siri penyertaan dua tahun lalu, di mana Daijiro yang hanya memakai seluar renang hitam ketat melakukan aksi 'nakal' dan memberikan gaya seksi ketika terjun ke dalam kolam serta kemunculan beliau dengan baju tidur telah dilihat lebih 90,000 kali pada minggu lepas.
Dari segi Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) di laman web Fuji Television, beliau menggariskan kebimbangan mengenai renang jarak jauh yang 'terjejas oleh pencemaran laut dan penipisan lapisan ozon'.
Beliau juga telah mengambil bahagian dalam beberapa aktiviti pembersihan di kawasan Tokyo Bay, Wakasu Seaside Park di Koto.




Pengguna internet masih belum dapat menentukan sama ada beliau masih solo, tetapi berharap masing-masing mempunyai tuah.
Seorang pengguna tanpa nama pada video di YouTube yang memaparkan gambar wartawan itu bercadang menjalinkan ikatan perkahwinan suci: "Saya akan memberitahu ibu saya untuk melamar awak untuk perkahwinan!"
Setakat ini, Daijiro menolak permintaan untuk ditemuramah dan dilaporkan rekasinya hanya terdapat di 'Enami - mania' di laman web 'TV Tokyo Corporation': "Itu yang telah berlaku semasa liputan demonstrasi dan perasaan itu adalah rumit.
Sementara itu, peminatnya di Thailand mempunyai sebab untuk berasa gembira apabila Daijiro nampaknya seronok atas penerimaan mereka terhadap beliau, dan merasakan bahawa perhatian tersebut menunjukkan "suasana unik demonstrasi yang hanya berlaku di Thailand".


Download Wallpaper



Fairy Note-pic yang last tu memang seiras dengan Louis 


Wednesday, February 5, 2014

Polis Syariah Aceh


Assalammualaikum uolz,apa khabar how was your holiday? :)



Hari Pia dah start kerja,yeyyyy!*nada lemah* hihihihi



Pagi tadi Pia bace surat khabar online , arits tu insaf tiba dia Aceh

Tiada niat nak aibkan orang , gambar dia di Aceh berposing dan seluar agak ketat


Tak kena tegur dengan polis syariah Aceh ke?


Setahu pia kat Aceh ade Polis Syariah yg memantau pemaikaian umat Islam disana













Fairy Notes-muhasabah diri,pia ade pakai seluar ketat juge . moga dapat berubah cepat

Wednesday, January 22, 2014

Fesyen Tudung Diana Amir


Very nice , pia like it

Shawl dililit silang 

Mungkin boleh dijadikan sumber inspirasi , rujukan ?





Monday, January 20, 2014

Restoran ZK Jalan Kg Attap

tadi tgk  MAJALAH 3,Signature dish nya Kari Kepala Ikan!

tak de santan, good


Ini sekadar hiasan gambar kari kepala ikan yg pia ambil dari blog Cik Inn :)








nala nmpk sdp btl kari kepala ikan nya

Restoran Kari Kepala Ikan. No. 76, Jalan Kampung Attap, KL


Assalammualaikum uolz,nti Pia update ya hihihi

btah hapapa nya stail update blog cengini

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (10) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)