Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Friday, April 15, 2011

Ulat bulu serang Bali




DENPASAR - Sejumlah ulat bulu yang boleh menyebabkan kegatalan pada kulit menyerang Pulau Bali, Indonesia, kata seorang pegawai semalam.

Bagaimanapun, setakat ini tiada pelancong yang terkena serangan ulat tersebut.

Ketua sebuah agensi pertanian di Bali, Made Putra Suryawan berkata, ulat bulu itu pada mulanya menyerang sebuah kampung pada Jumaat lalu dan ia kini menyerang enam buah daerah termasuk bandar Denpasar.

"Situasi kini berada dalam keadaan terkawal. Sejak Jumaat lalu, para pekerja telah menyembur ubat racun serangga dan membakar sampah di kawasan yang terjejas bagi menghalang penyebaran serangan haiwan itu," katanya.

Ribuan ulat bulu dilaporkan menyerang sebahagian wilayah di Pulau Jawa sejak dua minggu lalu.

Haiwan itu didapati menyerang ladang buah-buahan dan menceroboh kawasan penduduk. - AFP-Kosmo

11 comments:

saza said...

waaa..sib baik x serang time pegi aritu..

farahfatihah said...

hmm mcm2 kan...mmg musim kot ulat tu dtg huhuhu

lama tak jenguk blog akk..sori kebizian sikit

sissyira said...

salam

tak gatai ke yang dia letak atas tangan tu..huhu

Wahidah said...

mcm2 la skrang ne..ulat bulu ne bisa tu

nukilanaffiza... said...

hmm...mcmne leh kena serang...initime musim dia keluar kot...nasib baik kena serang ngn ulat bulu..kalau ngn rimau dlm blog saya ni...huhuhu

jom ke blog hamba...tapi ini bahan utk org kawin la...heheheh yg blum kawin baca takpa...

Puteri Bt Ahmad said...

ahah! seram tgk ulat tu kat tangan eeeee :D

HonEyBuNNy said...

adeh..gelinya tengok ulat bulu kat tangan tu..naik bulu roma..ehheh

[sutera kasih] said...

eeeeeee kalo kena kt bdn tu..menggaru la spjg hari huhu

Peri PiA said...

Lovely Saza-right timing la korang :D

Lovely FFatihah-mcm2 msm :D,xpe yunk senang2 dtg

Lovely Sissyira-W'salam,tu la bisa kan

Lovely Wahidah-ha'ah,mmg bisa ooo

Lovely Fiza-hehe,dah kawin blh2 :D

Lovely Put3-wuuu,kebal kot dia.

Lovely Honey-seram,hihi

Lovely sutera-huhu,jgn buat main..gtl ooo

ardinihumaira said...

uiskkk... bahaya gak ulat bulu kalo masuk bulu dia dalam hidung berbisa... eee geli tengok ulat bulu sebab penah terpijak dia penyet kua tutttttt... ;p

Peri PiA said...

Lovely dini-mmg bahaya,takut wuu~,jgn buat main ulat bulu ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)