Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, June 25, 2011

Hubby buat Pia sedih


Peristiwa ini berlaku pada hari jumaat
24.06.2011

Menjalani rutin macam biasa

petang habis keje tunggu
hubby datang amek

dia lambat dari biasa,hanya Allah
yang tahu apa yang Pia rase

Sedih sangat macam2 dalam otak ni
!!!risau sangat Pia
call tak angkat!!

Call2 tak jawap!!!!Last2
dah dekat 1jam lebih tunggu
tanpa kabar berita

Hubby call cakap dia dah sampai
tunggu kat bawah

Jumpa je hubby Pia terus tanya
hubby nak cakap macam tak nak

Lepas Pia insist! hubby bagitau dia
jatuh moto,berhenti jap jantung ni!

Apa yang Pia takutkan selama ini
terjadi.

Memang la tak teruk sangat,luka pon
tak de

Tapi hati bini mane yang tenang dengar
kesayangan dia accident walaupon tak
serious mane.

Hubby cakap jatuh perlahan jer.bergesel dengan kete,
kete tu pon slow

Keta tu tak bagi signal terus je tukar
lane,great!

Orang tu bawak repair moto tu yang
hubby lambat

Hubby ngadu badan lenguh2 sakit berdenyut
sikit tangan n kaki belah kiri

Pia tanya dah jumpe doktor belum,"dia cakap
belum ,tak payalah  jumpe doktor tak de ape2"

banyak cantik!!suka cakap Pia degil kan

tengok siapa yang degil sekarang


dah buat orang risau setengah mati


Pia terus cakap "dah jangan nak bagi alasan

kita gi GH check ape yang patut sekarang jugak!"


Bagi Pia, kena check badan tu tak kira accident 
kecik ke besar ke

Takut ada kecedaraan dalaman

tak salahkan berhati-hati?


Since office Pia dekat dengan GH,kami gi
GH



Dah lepas waktu berkeja pegi kat


Jabatan Pesakit Luar dah tutup

Pegi Jabatan Emergency zon tak kritikal

first check sebelum jumpe doktor,lepas tu register
while waiting orang yang bertampal kepala tu bergari,2 orang polis bawak dia
kena X-Ray

dah lepas check dengan doktor

syukur la doktor cakap tak de ape2,
lega rasenya

dapat ubat tahan sakit,ubat sapu untuk
bahagian badan yang sakit2 dan ubat gastrik

pharmacist cakap
ubat tahan sakit mungkin akan menyebabkan
gastric bagi "balance" gitu lebih kurang la
tak ingt dah dia cakap ape



mendapatkan perkhidmatan kesihatan kat gomen bayar RM1

HANYA perlu korban masa saje,saba lah banyak2 mase menunggu

nak dekat 2jam juga la mase kat GH


Fairy Noes-sebelum keluar rumah Pia selalu berdoa mohon kami dan keluarga dilindungi Allah.tak dapat bayangkan kalau kenderaan lain langgar ke mase hubby jatuh moto :'(

Pia memang pernah terfikir pagi kita keluar rumah pegi keje,dapat tak menatap wajah orang yang kita sayangi pada bila habis keje nanti.berserah pada Allah

11 comments:

nur said...

Alhamdulillah dear dia tak apa-apa kan.. memang merisaukan jika berlaku perkara macam tu berlaku..

mesti sakit2 badan tu..
Pia pun tayah risau lebih2.

kak ina kl said...

alhamdulliah suami kamu tak apa-apa. Walaupun kena tunggu 2 jam tapi puas hati kan sebab suami kamu di sahkan tak tak ada kecederaan dalaman.

45IL4H D.K.K said...

Kalau saya di tempat Pia pun mesti susah hati. Nasib baik tak cedera teruk...alhamdulillah.

CIK FERRA AWW said...

ISH NASIB BAIK TAK DE PAPE KAN. TAKE CARE.

Amy Syaquena said...

Alhamdulillah nasib x de pape. kalau amy pun mau hilang nyawa kejap bila dapat tahu mcm tue , amy x dapat call pun dah fikir macam2 , suruh hubby berehat ye selalu kalau jatuh motor x luka keesokkanya sakit2 badan.. so take a good rest ok

JMR said...

tindakan yg bgus..jatuh mtr, wlaupon tak luka, tp kena check gak inner injury..sy penah jatuh mtor, safety lengkap sumer, mmg tak luka, skali check, ada luka dalam isi..kena buang darah tu..

Wahidah said...

alhamdulillah tk de pape...

Hana Faza-same person said...

semoga dilindungi Tuhan

aTy _faRed~ said...

saye pon selalu risau kalau asben kate nak bawak motor gi opis[kalau die tak gi site]..risau bende2 macam ni...

banyakkan sabar yer dear..alhamdulillah tak series sangat.. tak per..Pia ade nak jage asben tak sihat sekarng ni kan..:)

Ardini Humaira said...

risau sangat kan kalo si dia naik moto.. huhu semoga suami akak cepat sembuh, amin

Peri PiA said...

Lovely Nur-yes dear,sedih syukur sgt2 dia tak apa2..mmg terkejut mase tu thanks dear

Lovely K.ina-syukur Alhamdulillah,btl kak xper tgu lame2

Lovely penulis-Alhamdulillah,siapa tak syg suami kan?hehe

Lovely Amy-Alhamdulillah,thanks dear tu la nsb baik Pia tak hilang pertimbangan dpt kwl emosi.syukur sgt2..mmg rase mcm nak pengsan jap

JMR-oooo,kan?biasa dgr mcm tu nmpk xde ape2 dlm siap tau.kesan dikemudian hari lagi bahaya

Lovely Wahidah-syukur sgt,syukran :)

Lovely hana-semoga kita sentiasa dlm perhatian dan ksh syg Nya..Amin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)