Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Monday, June 20, 2011

SUNG-BONG CHOI-Korea got talent

ooo ini lah dia,baru tengok semalam

sobs...sobs...sobs





sedih nya hidup sebatang kara :'(,minit ke 2 lebih je dah sebak
tgk video neh.
nampak dia sangat tabah,dari reaksi muka dia
nampak banyak sangat kesukaran hidup yang dilalui

Choi cetus fenomena Susan Boyle


SUNG-BONG CHOI tidak pernah menyertai uji bakat sebelum ini. Namun, dia nekad untuk mengubah kehidupannya dengan menyertai rancangan realiti Korea’s Got Talent.
CHOI mahu mengubah nasibnya untuk menjadi insan berjaya.



Secara zahirnya, tiada apa yang istimewa pada remaja lelaki berumur 22 tahun itu. Dia tidak kacak bahkan seorang yang pemalu.
Tetapi di sebalik penampilan biasa itu, Choi ada kisah dan kelebihan sendiri sehingga membuatkan orang lain kagum dan terpegun.
Dalam rancangan yang disiarkan di stesen televisyen Korea Selatan itu, Choi memberitahu bahawa dia pernah tinggal di rumah anak yatim pada usia tiga tahun.
Akibat tidak tahan dibuli, dia melarikan diri dua tahun kemudian dan tinggal di jalanan sambil berniaga gula-gula getah dan air minuman.
“Saya hidup macam lalat selama 10 tahun,” katanya di hadapan penonton dan juri rancangan itu.
Choi yang hidup sebatang kara berkata, dia ingin bebas daripada perangkap kenangan silam yang menyedihkan.
“Saya tidak menaruh keyakinan pun untuk menyertai pertandingan ini. Saya hanya mahu menjadi seperti orang lain.
“Saya tidak pandai menyanyi, tetapi berasa seperti menjadi orang lain apabila menyanyi,” katanya.
Dia yang tidak pernah mendapat pendidikan formal dalam bidang nyanyian memukau seluruh dewan sehingga ada yang menitiskan air mata apabila dia melontarkan suara.
Ramai yang berpendapat dia bakal mengembalikan fenomena peserta Britain’s Got Talent, Susan Boyle yang menyertai rancangan itu pada tahun 2009.
Choi menyanyikan lagu Itali berjudul Nella Fantasia baru-baru ini.
Sebahagian rakaman rancangan tersebut yang dimuat naik ke laman YouTube ditonton sebanyak hampir enam juta kali.Kosmo

6 comments:

saza said...

dah dgr sore dia ni...mmg mcm susan boyle!!!

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan... blog menarik.. teruskn berblog.. senang2 singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

aTy _faRed~ said...

memamg touching giler..!!!

Amy Syaquena said...

aduh amy x leh buka video tue la..garam betul dengan line tenet nie , macam dah nazak pulak

Amy Syaquena said...

yeahhhh!!! Finally dapat juga dengar hehe...

Peri PiA said...

lovely sza-hebakk :)

zuwari-terima ksh ye,insyAllah

lovely aty-sobs2,terharu

lovely amy-sabe ye dear,haaa dpt pon tgk yeyyy :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)