Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, January 12, 2012

macam tu eh?

Ade 1 cerita,cerita nya simple je

Ade seorang hamba Allah A sedang membelek surat khabar

dibahagian artis ade seorang artis wanita dari panta timur ni
pakaian agak seksi dalam akhbar tu

Lalu hamba Allah A bercerita dengan Pia 

A : kak,seksikan dia ni dah la asal sana.orang sana kan alim2.artis ni pakai seksi nya

Pia :same aje asal dari mana pon,kalu nak pakai seksi seksi juge(dalam hati sedikit sebal,tapi terkawal)

Lepas tu Pia terus senyap je,nampak Pia diam dia sembang dengan hamba Allah B pulak

A : orang sane memang macam tu kan,kena kejutan budaya

B : ha'ah orang sane memang macam tu

A : ade yang kat KL pakai seksi,balik kg pakai baju kurung pakai tudung

B : Ade yang kaki clubbing kat KL

A : ade yang pengotor,aku penah pegi kg kawan aku kat sana.rumah macam tongkang pecah

B : aku pon penah pegi kg kawan aku kat sane,rumah dia ok lagi lah

A : dia orang ni kuat berpuak2 doh

lepas tu pia dah tak dengar mereka sembang apa

hairan  betul sedapnya mulut cakap orang negeri ni senang kena kejutan budaya lah,pengotor la berpuak2 lah.selalu sgt dah pia dgr orang negeri pantai timur yg 1 ni dikutuk.teruk sgt kah org negeri tu?

Semua ni gara2 awak lah retis!awak pakai seksi tak pasal2 orang senegeri awak kena kutuk,hish

Fairy Note-pia bersyukur dapat kawal emosi,tak melayan mereka dan berdiam diri :)

5 comments:

Puteri Bt Ahmad said...

sabar ek sayang :) :) macam tau je negeri mane :) hihi saye pun kan da jd orang negeri itu. memang selalu kene tempias juga :)

xoxo

Nens Collection said...

don't judge a book by its cover..x sume org camtu tau..;)

Ardini Humaira said...

a ah... dni selalu kena kutuk... :'( sampai kena pulau pun ada... sampai hati diorang.. dni faham... oge kelatey la tu kan kak :'( sobss

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hurm...saya sgt ramai kwn ngan org negeri ni.jadinya saya tau juga psl mereka ni.biarlah jd pengalaman dan panduan dlm hidup saya

Peri PiA said...

Lovely pupu-tak patut kan?syukur la pia diam je,xoxo!

Lovely NC-betul tu

Lovely Dini-sabarye cayam,tak patut.disisi Allah kita same je kan?

Lovely LM-Blh share utk jadikan tauladan?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)