Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, July 5, 2012

Boleh dijadikan iktibar

Assalammualaikum semua

SELAMAT HARI JUMAAT,yang penuh berkat penghulu segala hari

Kisah ni berlaku pada beberapa minggu lepas

Hari jumaat hari tu,pia ngada2 nak lunch date dengan hubby 
Hari Jumaat kan Hubby pergi solat Jumaat.
Last2 hubby datang juga,kami lunch kat luar Masjid Sentul
Zaman sekarang hari jumaat depan masjid ramai peniaga jual makanan kan
So senang la,sebelum azan tu kami sampai,makan roti john dan minum ABC
Nyaman tekak cuaca pon tengah panas terik,bile Azan hubby pon masuk
ke dalam masjid Pia sambung makan2,sementara tunggu hubby habis Solat jumaat



Pia duduk dekat dengan 1 gerai jual air soya ni
mase kaum adam tengah sembahyang Jumaat
Datang ada 1 kereta berhenti depan gerai soya ni
seorang lelaki nak beli air soya,yang jage gerai tu seorang mak cik
dia tanya kamu ni islam ke?dia jawab ye
lepas tu mak cik cakap,mak cik tak jual
nak jual pada orang yang keluar lepas sembahyang
dari masjid tu.Agak garang juge la dia cakap

Then,lelaki tu cakap kat mak cik tu "tak pe la mak cik,dosa saya tanggung"
mak cik tu tetap tak nak jual air soya tu kat dia.

Pia memang tak dapat nak fokus minum ABC tengok je insiden tu.hmmmmmmmm


Kepochi tak Pia????hehehehehe


9 comments:

Ardini Humaira said...

bagus makcik tu. tegas :)

~LoVE PiNk~ said...

ngeee...

garang sungguh acik tue..

aTy _faRed~ said...

tapi sebenarnyer memang betul kot tindakan makcik tu...die mempertahan kan..menjual pada die pon ley dapat saham 'dosa' gak...same macam kalau kite beli ngan orang tak solat..:)-biar kan lelaki tu malu..sape soh tak solat walaupon mejid dekat tu jer..heheh

FARAH deeb said...

tabek spring kat makcik tu. Mmg le dosa mamat tu sindri tanggung tapi dosa makcik tu jual kat dia takkan dia leh tanggung gak ek? Mengong thee...
My latest Entry :)
RESEPI: Baked Macaroni

saza said...

aduhai..teruknya mamat itu n bagusnya makcik itu..huhu..durang ni sekarang dah tak ada perasaan malu. dahla tak pegi solat jumaat, lehla bangga terang2 tunjuk kat orang..aduhai

Puteri Bt Ahmad said...

hihihi macik cumel!!!!!! :D

Mak Lagenda said...

Bagus betul makcik tu dgn prinsipnya!

Mesti malu + bengang lelaki tu kan..isk..tatau la setebal mana muka dia time tu

kak ina kl said...

baguslah makcik ni..akak suka dia tegur secara terangan camtu

Peri PiA said...

Lovely dini-akak pon sokong

Lovely pink-padan muka

Lovely aty-kan?masjid depan mata

Lovely farah-kesian kan org mcm ni

Lovely saza-tu la slumber je

Lovely pupu-sangat2 cute

Lovely mak-biar dia tak cukup tanah kl nak lari

Lovely k.ina-betul2,depan2 biar faham sikit

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)