Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 10, 2017

Peristiwa Pahit

Assalammualaikum uolz,

Apa khabar? Happy New Year Alhamdulillah masih hidup sihat hingga kini

Rindu la blog :D,kenapa la jari  ni malas sgt nak menaip

Nak share 1 peristiwa walaupun perit ,pada 10.08.2016 otw nak ke Star Avenue Subang Bistari

Pia kena ragut,mase Pia n husband naik motor waktu petang lepas kerja
lebih kurang pukul 6.

Tiba2 ade motor potong dari kiri,kiri dah xde apa ada Nursery je,beg tangan Pia letak tangah2 antara Pia n husband.

Mase tu kami tengah leka berbual(silapkami)x sedar x alert,tiba2 rase mcm beg nak terjatuh Pia betulkan balik,kali ke 2 di rentap terus terlepas dari tangan Pia :'(..menjerit macam orang histeria :'( Istifar tapi menjerit2 hilang sampai suara seminggu

Apa2 pon kami sangat bersyukur kami xcedera xjatuh motor,cuma pergelangan tangan sangat sakit
hati sangat perit tergamam dgn apa yg terjadi

Pia hilang IC,RM,kad nikah,segala macam kad, kunci office,hp dan beg tangan hadiah dari husband

Yg buat kerja ni mmg xperasan la mcm org ...... tak baik tuduh2 ,ALLAH ada untuk hukum kau!

Ambil mase 1 jam cari balai polis lepas apa yg terjadi rase tergamam sangat,blur,sedih ,lemah semua ada
dok pusing2 cari balai ,buat report kat Kota Damansara susah nak cari Balai tu rupenya

Esoknya mula la episod pergi JPN,bank segala,ade sebab kukuh(ada report polis) mohon IC baru tak dikenakan denda Alhamdulillah.,kad bank kena bayar hmmmmm

InsyAllah ada hikmah disebalik semua yg berlaku,Ampunkan dosa2 hambaMu ini ya Allah

Uolz kalau lalu jalan subang hati2 ye,be safe anyway kena hati2 walau dimana kita berada

Ni lebih kurang kawasan yang Pia kena ragut tu,Jalan Sg Buloh

2 comments:

kak ina kl said...

keciannya pia, semuga kita semua di lindungi olehnya

LINA EVERLYNN said...

Alhamdulillah, naseb baik pia n husband tak ape ape..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (68) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)