Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Monday, February 21, 2011

Resipi Sayur Pak Choi Sos Tiram

Ye IBU2,BAPAK2 sekalian

Sayur ini juge dikenali sebagai Siew Pak Choi , Sawi

Hari ni Pia nak ajar masak
ecece :P

Resipi yang mudah,ringkas!

Semudah ABC,123

Sayur Pak Choi(Sawi Kecil)

Sos Tiram

Bawang Putih-chop3!! dicincang
halusss(ala2 Harith Iskandar dalam iklan nescafe :P)


Cara2 nya

Celur Pak Choi sehingga layu/lembut

Khasiat mungkin hilang jika sayur dicelur terlalu lame :P


Untuk Sos tiram

tumis bawang putih hingga wangi

kemudian masukkan 4 sudu besar sos tiram

kacau hingga mendidih,masukkan sedikit air

untuk sos yang lebih cair.

Terpulang pada selera anda

Tak perlu garam,sos tiram dah

ade perasa,cukup rase

Fairy Notes-boleh ditambah fish ball dalam menu ini,goreng fish ball(belah 2) hingga garing.Taburkan diatas resipi ini ;).Selamat Mencuba

7 comments:

ardinihumaira said...

wahh simple sangat! mesti cuba :D

Puteri Bt Ahmad said...

sedap!!!! :D

mahfudzah said...

waaa..sedap!saye suke!mama selalu masak cmni..:)

K.Nor said...

assalamualaikum pia..
nak sepiring, nak ratah jer :)

Peri PiA said...

lovely dini-yup,give it a try dear :)

lovely put3-memang shedap.xoxo! :)

lovely mahfudzah-msk ibu memang sedap! :)

lovely k.nor-W'salam kak sayang!hihi nti akak dtg rumah Pia ye.pia buatkan

Maz said...

Hi,thanks lah sebab berkongsi resipi ni. Saya selalu mkn syur masak sos tiram di kedai nasi ayam..Sedapnyerr! Hari ni saya nak try sendiri lah masak menggunakan resipi akak ni. Tak sabar nak try resipi akak yang simple tp sedap ni.

Peri PiA said...

Lovely Maz-Alhamdulillah,same2
silakan ye :)...yummm

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)