Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, May 12, 2009

Peristiwa Tayar Pecah

Berlaku sehari selepas pia blk dari negeri9 hari tu Esknya kje,pia n hubby mcm biase siap2 nak pergi keje. Dlm perjalanan kat hiway tibe2 dah rase lain mcm....naik moto rase xbalance mcm naik kuda,cume xlaju jer he2. Bayangkan lah kami btl2 ditengah2 hiway persimpangan Bukit Lanjan dan Duta semasa tayar tu dah mule kempis. Nsb baik la trafik bergerak perlahan,time org nak pergi keje,klo kete sume 100km/j xtau la kiteorg ni selamat ke tidak. Perlahan2 pia turun dari moto,kete2 kat belakang kiteorg dah bunyikan hon!!saba jer la bkn sengaja pon. Nsb baik ade 1 kete belakang kiteorg tu berhenti bagi laluan utk kami ke lorong kecemasan. kat lorong kecemasan tu pia tgk tyr dah pecah,mcm terbelah pia tgk tyr tu rase mcm nak nangis pon ade. Dah la kat tgh2 hiway ni pelan2 kiteorg menapak ke restoran jejantas yg ade stesen myk. Xpernah seumur hidup pia kaki pia ni jejak jalan kat tgh2 hiway(kecuali kawasan R &R)huhu Nsb baik xjauh sgt kira2 1/2 kilometer huhuhu,cian hubby tolak moto,pia ikut jer kat belakang dia. Org yg dlm kete sume tgk2 jer tebal jer rase muke uhuk2, dlm hati ckp pe la nsb pagi2 dah kena mcm ni. Sampai restoran jejantas sarapan dulu lapo belum breakfast hehe,lps mkn baru hubby cari org repair tayar. Pia duduk jer kat kedai mkn sambil bace paper sementara tunggu hubby settle masalah tayar tu. Lebih kurang pukul sebelas pagi baru settle,last2 kami xpergi keje hari tu amek EL huhu..maaf boss xsengaja. p/s-moral of the story sila periksa tayar kenderaan anda ye :P,jgn tau bawak jer hihihi kan dah kena EL.menjejaskan productivity negara tau.

2 comments:

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

ambil EL.. yaa tepat sekali keputusan tU hee~
tulaahh kadang-kadang macam2 yang berlaku kan yang kita tak jangka...

Peri PiA said...

Lovely Qah-ye la kan,tibe2 berlaku jer

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)