Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, July 1, 2009

Eeee geram!

http://emo.huhiho.com Sabtu lepas pia dgn colleague pg mkn seafood di Jeram,hai mcm2 jd mase on the way nak pegi.Mula2 nak bertolak kete pia tyr sebelah msk longkang yg blh thn bsr,xpenah drive pg kje tmpt baru ni.Xtau pula ade longkang didpn petak parking kete ni huhu. SETERUSNYA-Bkan nak menyalahkan org,tp mmg dia la punce segala masalah!Bayangkanlah perjalanan yg sepatutnya mengambil mase kira2 hanya 1 jam ke 2 jam. AKhirnya berlanjutan hingga ke 3jam dah blh pg melake tau,kami bertolak lebih kurang pkl 6ptg dari ofis,kalau ikut plan Maghrib blh sampai sana. Semua ini kerana slh sorang dari org yg join ni tukar plan,sudah sepakat nak bertolak dari ofis.Dia suruh kami pegi jmpt dia kat JJ BUKIT TINGGI,dia xtau jln kalau tidak xperlu buang mase haruk bdr Klang yg jem tu. Dah ssh2 pegi jmpt dia,xreti pulak nak follow kete org yg lead btl2.Dia tersesat pula,satu kje tunggu lagi...Waktu mase tu dah Maghrib kami pon singgah solat.On the way lagi 1/2 jam nak sampai berhenti lagi!Org tu nak call nak singgah ATM nak keluarkan duit pulak!Adoi saba jer la(menyirap sebenarnya),dah plan nak keluar kan kenapa la xdikeluar"in" wangnya awal2.Pia rase mcm dah give up dah,mcm rase xde harapan nak merase makan2 seafood tu.. Akhirnya setelah mengharungi segala cabaran sepanjang perjlnan,sampai juge kami dgn selamatnya.Dah pkl 9mlm daaa waktu tu,sampai jer terjumpa kwn pia pengatin baru tu.Sempat la singgah meja dia,dia ckp dia tggu mkn sampai 45mnt.Alamak kami dah risau ble la kami akn dpt mkn huhu.Tanpa membuang mase kami pon pegi la pilih2 seafood idaman hati masing2 hehe.Pia amek ketam,buat msk Chili Crab.mase kiteorg pilih2 seafood ade la makcik ni dgn ank dia xreti nak sabar.Siap sound lagi "lmbtnya",haii org dtg nak mkn seafood mesti nak pilih btl2.Ade jer pekara yg x menggangu emosi berlaku hari tu.My other colleague pon ade terdgr makcik tu sound,dia bls blk "sabarla".Bkn kurang ajar pon cara dia bls blk,bgs juge dia ckpkan bagi pihak kite org.Biar makcik ni belajar sabar sikit,weekend mesti la ramai org dtg mkn2 yg kat sini.Bkn dia seorg jer nak pilih dan nak mkn kat situ. Time tgggu mknan nak sampai,masing2 ambil peluang merehatkan bdn yg dah letih sambil sembang2.Org yg merosakkan plan tu buat muke xbersalah jer huh!Pia bkn la nak berdendam dgn dia,pia dgn colleague yg lain dah nekad this is the first and the last keluar dgn dia.Dah serik!huhuhu.Mknan kami sampai lebih kurang 35mnt kemudian,kami pon ape lagi mkn dgn berselera & gembiranya.Mskannya mmg best!sedap seafood yg kami pilih blh rase segar isinya mns lagi.Pia ckp dgn colleague yg bwkkan kiteorg dtg situ "nsb baikkla dpt juge kite mkn hari ni terubat juge hati yg pns,dan nsb baik xajak hubby kalau tak xpsl2 hubby cygku terbabit same" hehe. p/s-pic xde coz xde mood nak bergmbr,bile dpt mkn baru mood xdtg blk..huhu it too late

2 comments:

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

lor sabar je la kan..
orang tu tak minta maaf ke dah nyusahkan u all? sabar je laa..
seb baik dapat makan kan dear..
hehehe

"PiA" si Peri Perasan said...

Lovely Atiqah
sepatah perkataan maaf pon xde keluar dari mlt dia,blh nmpk she's loved to twist her words.dia ade 2 character,kat ofis lain diluar lain.bAhAyA JUGE RASENYA huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)