Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Monday, August 17, 2009

Kemalangan kecil

Astarfirullahalazim,Subhanallah aku sujud syukur padaMu kerana melindungi hambaMu dan suami dari kemalangan. Tadi on da way blk kat Hiway Jln Duta,kat selekoh kami hampir kemalangan. Ptg td HUJAN,soo pia OT 1 jam jer tggu smbl hjn reda. Niat nak blk awl hari ni. Tp ape kan daya hjn rahmat turun,hubby call suh tggu sampai hjn berhenti. After 1 hour OT hubby pon sampai,jemput pia blk mcm biase.Dah msk hiway mcm biasa tp jln agak licin. Semasa kat selekoh nak ke pondok tol,moto hilang kawalan. Pia dah rase tkt sgt,Syukur Hubby pandai kwl moto rase mcm cfrm jth punya!Xblh byangkan! Dlm keadaan krg kelam kabut tu mujur la hubby xpanik mcm isteri dia ni(dah jerit,dah nangis takut sgt!) Hubby dah brek,apekan daya jln licin moto still bergerak kedepan sampai terlanggar moto yg ade didpn kami. Mujur la xde apa2 berlaku pd kami berempat,kami berhenti di Shell.Tgk keadaan org yg moto kami terlanggar belakangnya tu,ALHAMDULILLAH xde ape2 cume pembonceng wife dia mcm tersentak sedikit.Suami dia urut2 dia tenangkan wife dia.AIR MATA pia masih lagi bercucuran mase ni,dan bdn rase xbermaya mengigil. Hubby suruh Istifar byk2,ye la kite dah cube berhati2 sebaik mungkin.Ia diluar kwalan kite,yg penting kite kena bertenang.Syukur pdMu Allah,kami selamat sampai rumah.

5 comments:

atiQah adNan said...

naik mOto lepas/pada waktu hujan mmg bahaya dear... jalan licin laa kabur laa macam-macam kan...hati-hati k..

Peri PiA said...

Lovely ATIQAH
thanks dear,b4 tido semlm nangis lagi.still shocked,syukur pd Allah melindungi hambanya yg hina ni.

ije said...

nasib baik xde pape.

:)

ezzati said...

alhamdullilah selamat kan....sy penah xciden 2 kali..dua2 truk..tp, alhamdullilah sy msh sehat walafiat..mmg fobia pstu..

Peri PiA said...

Lovely ije
ye la Alhamdulillah

Lovely ezzati
uhuks...sgt fhm dgn rase fobia itu,ni dh msk 2x juge.
1st time drive sendiri *tsk*
Alhamdulillah xde ape2 yg burok berlaku

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)