Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, January 23, 2010

Anak Raja Dua Serupa-Super duper fast Update

Menonton persembahan Mak Yong pada 8.30pm tadi,hai mcm2 la sebelum dpt bertemu dgn 2 org adik ku ini.sorang hangin jln jem kaki dia rase mcm nak patah haruk traffic jammed,sorang lagi lambat dtg wuuu~ korang ni!!Jgn buli kakak mu yg comelz ini please ahahha,perasanyaaa!Ok back to the show ya Pertama kali diri ini diizinkanNya utk menonton persembahan live ini :) Pia minat Mak Yong ni sejak zaman sekolah menengah lagi. Maklum la half breed kelate ecece tiba2,kecek kelate pon tok seh :P Makin suka sejak Mak Yong diiktiraf oleh UNESCO Dulu persembahan ini selalu ade di Dewan filharmonik di KLCC(hanya mampu bace iklan di surat khabar)waktu ini.Tak berkesempatan utk menonton. Tapi sekarang yeyyyy,dpt menonton persembahan ini live!!!Thanks AB cayunk for make it possible. Menonton Mak Yong memerlukan konsentrasi tinggi,kerana dialek2 kelate pekat digunake Overall ia sebuah dramatari yg menghiburkan bagiku,walaupon ado part2 yg xfhm kerana demo kecek laju wehhhhh,tp tarian Mak Yong mmg superb!!!Lemah Gemalai,terpesona!! Ok,xmo merepak nti anda sume bosan.Sila cuci mata dgn gmbar yg tak seberapa ni :D
Masa beli tiket tempoh hari
First time msk IB
Ongkosnya
Dlm panggung,teruja!
Mukeku kembang semanggkuk
Muke kepenatan
Inang2
Watak2
Posing jer
Nak juge
Lagi
Dan lagi :P mereka terlebih sudah Tamat

10 comments:

ezzati said...

wauu..tgk makyong???

Peri PiA said...

Lovely Ezzati-yo la mek ezzati weh,eh eh eh eh..wah!!terpengaruh u hihi ;P.best!!

She is a Bubble Machine said...

ouh IB ada show mak yong ye.
arnie rindu nak tgk teater.

name saye puteri. said...

pia ore kelate ko?cewah. hahahhaha.tetibe kecek kelate. hihi. patot la comey..hihi.

ezzati said...

kikik..tak pernah tgk..

Peri PiA said...

Lovely Arnie-yup,Ank Raja 2 serupa start yesterday untill 24th.mmg best dear,mane tau kite blh tonton bersame 1 hari nti? ;)

Lovely Puteri-ecece,molek la tu.ayh pia jer ore sano,kecek kelate pon pia xpanda sgt hihihi.

Lovely Ezzati-mane tau nti turun KL,dpt lyn show kat IB :)

Aaaa *Blur* said...

Wao !
Hihi .

Teringin nak tgk Makyung kat IB .
Huhu .

Rindunye ngn Mak Yong .
:D

masMZ said...

salam Pia :)
tima kasih sudi menyinggah...
makyung persembahan dramatari yang memang cantik dan mengasyikkan...
saya juga punya masalah memaham bahasa ketika persembahan ini :D

Peri PiA said...

Lovely masMZ-oh,kamu pon same ade mslah sikit nk fhm ye?ehehe
yaaa mmg asyik,molek

masMZ said...

1. Ketika mengadap rebab, penari menyanyi - arghhh sukar sekali kerana lafaz katanya mendayu-dayu dan berseret (sudah gayanya memang gitu!)
2. Ketika berlakon, masalah menangkap kerana suara dari peran tua itu terlalu kuat Pia :)

Yang lain-lain, OK aja! Jalan ceritanya agak mudah juga. Jangan serik menonton makyung ya!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)