Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 17, 2010

Masak2-Spaghetti Goreng Simple

Ni resipi ciptaan sendiri,menggunakkan bahan2 yg ade dirumah sepenuhnya.Tiada mood untuk singgah2 kedai blk keje hari tu :).Ok,mari tgk bhn2 ape yg ade kat umah ku hari tu dan caraku goreng.simple jer...
  • Spaghetti-direbus
  • Chicken Meat Ball-direbus 5-8 minit
  • Button Mushroom-hiris nipis
  • Lebihan sambal tumis segera,yg simpan dlm peti ais :P
  • Sos Tiram
  • Bwg Besar,agak ikut suke-dicincang
  • Bwg putih seulas,hentak2 dulu keke. baru cincang halus
Cara masak pon pia msk dalam rice cooker jer senang
  1. Panaskan rice cooker
  2. Masukkan minyak masak,anggaran 4 sudu besar
  3. Tumiskan bwg besar dan bwg putih sampai wangi
  4. Masukkan Sambal tumis,kacau tak perlu lama kan sambal segeranya hehe.Agak2 jgn sampai garing sgt.
  5. Masukkan sos tiram pula,kacau sampai pecah minyak.
  6. Dah boleh masukkan spaghetti,gaulkan semua rencah tadi hingga sebati ye Puan2 :D
  7. Masukkan Button mushroom,dan gaul lagi
  8. Last masukkan chicken meatball
  9. Gaul sekejap lagi sampai semua rencah mesra bersama :)
  10. Sedia untuk dimakan.Selamat Mencube
ini dia
  • p/s-tips memasak menggunakkan rice cooker,jika tengah memasak suiz rice cooker telah turun ke "keep warm",tolak ke "cooking" semula.nanti periuk xcukup panas untuk memasak.

8 comments:

Aaaa *Blur* said...

Sedapnyee .

Nk siket hehe .
:P

puteri said...

sedap!!! hihi, pia..kite nak tiru resipi ni ek..nak cube..

ezzati said...

walaaa..asal msk dlm rice cooker pia??

Peri PiA said...

Dion-boleh :D,nti suroh Ad msk,korang kan pandai msk :D

Lovely Put3-boleh sayang!!u can do it! XD

Lovely Ezzati-hehe,takut lak.rasenya gas mase tu dah nyawa2 ikan hehe

ezzati said...

heee..nyawa2 ikan??tp, kretips betul pia ni :)

Peri PiA said...

Lovely Ezzati- :D,macehh selamat try.

soffya said...

xnk masak sendiri, nk akak maskkan...

Peri PiA said...

Lovely Pia-nanti akak mintak kedi masakkan ekeke ;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)