Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Friday, May 7, 2010

Fikir Sejenak

Salam Jumaat semua

Tadi dalam perjalanan pulang dating aka sarapan dgn Cik Bulan

Dekat nak masuk taman perumahan ku

Still kat jalan besar lagi,kenderaan mula bergerak perlahan

Kenderaan dari kiri berebut2 nak masuk lane kanan,which is laluan ku jua

Sampai turun kereta ku lalu ditempat kawasan punca kenderaan perlahan

Alangkah sayunya hati ku,ku lihat seorg Nyonya tua sedang berhempas pulas

mengayuh basikal roda tiga nya,kerana jalan agak berbukit,sayu pilu ku melihat

 Pic dari Google,tgh drive mane blh amek gambar

Tapi ku tak dapat menolong Nyonya itu,tak boleh berhenti kan kereta secara mengejut

di jalan besar itu....

Apakah kisah hidupnya yg membawa kepada kehidupan dia sekarang?

Sepatutnya diumur begitu,dia hanya duduk dirumah berehat sambil melayan cucu?

Sebaknya dada,walaupon hanya 2-3 saat ku sempat melihat Nyonya itu mengerah kudratnya

Ehsan dari google jugak

11 comments:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

cuba bayang kan itu ibu kita....
mesti sebak rasa hati....

T_T

ika honey bunny said...

huhu.. kesiannya..

Peri PiA said...

Lovely Yanie-itu la yg ku bayangkan,umi ku byk berkorban :'(

wytepepel said...

yup yup betul tu
sedihnya ..

nabilah_2908 said...

hrumm...sy pun bila baca n3 ni..tiba-tiba terbygkn my mom...sayu pulak rasa hati...huhu...

jom ke APA KATA HATI pulak,
HARI YANG CERIA

soffya cik bulan said...

ohh...nsb baik babak itu bkn dgnku...jika td pasti sama2 terkedu...

(p/s:hrp ku tdk mnjadi anak yg lupa...)

farahfatihah said...

ciannye kat auntie tu....

Peri PiA said...

Lovely Ika-cian sgt2 :'(

Lovely WytePepel-sedih (T_T)

Lovely Nabilah-Betul,terus teringt umi ak juge.InsyAllah nti ak dtg eh

Lovely Pia-btl,jika tidak pasti terkedu sama2..InsyAllah,kamu anak yg baik

Lovely Farah-Ye,dah tua sgt dia

Khadijah Zek said...

sedihnya cerita...T__T

Lollies said...

jangan tak tau, millionare nyonya tu tau

Peri PiA said...

Khadijah- (T_T),thanks for komen ya

K.Lollies-ade juge terfikir lps tu,ecece tiba2 jer :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)