Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Monday, June 7, 2010

Lagenda Budak Setan

Semalan Pia menonton Lagenda Budak Setan,novel zaman remaja ku ewah
Pia menonton di OU,lame tak pergi OU.Pagi2 ahad lagi Pia semangat keluar pi OU
,hubby hantar.Pia menonton dengan kawan sekolah,hubby tak minat cerita2 genre macam ni.



Beli tiket Early bird,cepat sikit habis,lepas tu tawaf la OU jap hihi,adeh sakit kaki.Hajat nak makan kat Seoul Garden tak kesampaian,tutup (T_T)
Sampai rumah before 4pm,sediakan la baju hubby n baju sendiri untuk pegi keje esok baru la tak hilang mood kan semua dah siap awal nak mula minggu baru esok nya.Eh,merepak merepek pula,sorry.Bebelan dari pengkritik filem yg tak pandai teruskan scroll down ok


Frankly speaking penghayatan kurang,dialog2 cinta antara Kasyah dan Ayu tak meresap dalam jiwa.Usaha lagi ok...
Seperti perasaan indah ketika membaca novel,ehehe tak per memang susah kan nak terjemahkan karya indah dari novel ke layar perak.
Apa2 pon Cinematography filem ini memang indah,mase Kasyah dan Ayu dating kat pokok Ladang UPM kan kalau tak silap....owh beautiful scene
Kawasan pendalaman Kasyah pergi buat kajian untuk Ijazah dia pon cantik sangat
Tak la rase rugi membayar RM8(early bird)untuk filem ini :)

12 comments:

~LoVE PiNk~ said...

org punya layan cite ni...
die leh lak bnyk komplen..
huhhhh..belasah mau

Atiqah Adnan said...

feel tak sama macam baca novel kan..
ai.. banyak kurang dari lebih..
hii~

kak ina kl said...

salam..baru nak gi hari ni..nak layannnnn

Peri PiA said...

Lovely Adik-perghhh g wang lu

Lovely Qah-aishh btk juge ckp qah,feel bace novel lagi best kan

Lovely K.Ina-W'slm,akak nak tgk kat mane?selamat menonton wayang kak

♥ balkidz_hunny ♥ said...

bace novel lagi best n bleh bawak nangis..
:) tengok movie macam kureng sket penghayatan, tapi, bleh laa..
i still bagi thumbs up kat pengarah die!!

pinky mouse said...

even saya tak nonton wayang, but from wat i heard, macam buang duit pegi tengok cite ni..
beli novel, baca, simpan..
bila teringin nak baca, buka n baca..kan jimat..

Puteri Bt Ahmad said...

heheh pu3 pon denga cam pinky mause jugek.sbb tuh tak pegi. lagipon ence boifren tak suke cite camnih jugek. :D

Peri PiA said...

Lovely Kidz-berangan nak photo shoot kat ladang UPM nih,hihi

Lovely Pinky-setuju tu :)

Lovely Putri-hihi,kalo dpt tgk wyg dgn putri bestnyaa

soffya cik bulan said...

hu...jeles.nk tgk jgak..insy, minggu dpn...pia pergi tgk...kalau smpt..nk sgt...

Peri PiA said...

Lovely Pia-dimana,bersama siapa? :D

mama zharfan said...

heheh dh baca ur review..me kalau tgk movie, mesti dgn hubby..dia akan temankan even dia tak minat pun, kdg2 dia sampai tertido2 hehehe

Peri PiA said...

Lovely Mama Zharfan-owh thanks u so much for the comment,terharu ni...

hihi sweet la ur hubby,
hubby ni byk juge ikut kehendak wifey dia yg degil ni...cume bab2 tgk citer cinta dia..alahai dia mmg lemah ;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)