Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Friday, October 29, 2010

Tips?

Sebelum dan selepas...macam lipat baju juge(keje rumah yg paling pia tak suke buat :P)

Idea dari kakak sepupu Pia ni ehehe,kalau Pia rajin Pia buat

Ni kebetulan rajin hari tu hihi,



Contoh,kalau banyak2 plastik mesti serabut kan?

Taraaa,kemas dan jimat ruangkan lipat macam ni??


Sekarang banyak organiser untuk plastik dipasaran,pilihan ditangan kita untuk menguruskan palstik2 yg ade dirumah kita

Sekarang kerajaan dah buat kempen kalau shopping barang dapur hari sabtu kebayakkan Hypermarket kenakan bayaran 20sen jika nak plastik
Jangan lupa bawak Eco bag,jgn jadi mcm Pia selalu lupa bawak :P

9 comments:

ardinihumaira said...

dni pun kumpul semua plastik tu. boleh wat guna balik ;)

deena awanis said...

rajinnyer pia lipat plastik bag..dina sumbat jer dlm organizer..huhu..beli kat ikea.rm9.90 je kalo x silap.

sama laa pia..selalu lupa nak bwk eco bag..sbb kdg2 x sengaja terpergi Tesco..hikhik

ezzati said...

haha..slalunya plastik ni penuh stu drawer kt dapur :p

farahfatihah said...

mmg jimat! kreatip!!

d_tieah said...

Haha..
Miri dah lama guna pendekatan bw beg sendiri..
Tiap2 hr..
Dorang pun jual beg eco hasil dr brgn kitar semula..
Xde plastik, bli 20sen..

Wahidah said...

btol gk..nmpak nya plastik2 kt umah ne kena lipat2 kasi kecik gk..semak je tgk bebyk..pakai byk space

Peri PiA said...

Lovely Dini-bgs,kitar semula :)

Lovely Deena-pia shopping kat IKEA dah amek dah menda tu,letak blk ekeke..
sama la asyik ter ter singgah kan hihi tu la lupe ajer

Lovely Zati- :P,ok la tersimpan

Lovely FFatihah- :),10q dear

Lovely d-tieah-bgs nya di miri :),thx for comment

Lovely Wahidah-silakan :)

Lovely

dorrysweetie said...

pia, nmpk practical sgt..hehe..nape lah kte xde tpikir wt cmtu..kite taruk2, gumpal je

Peri PiA said...

Lovely Dorry-ehehe,cube la..thanks for comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)