Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 30, 2010

Malaysia Juara Piala Suzuki AFF 2010!

Citer apa lagi yang hangat kalau bukan ni!!Tahniah skuad Abg Bal(FaFau cakap ekeke)

Pia pon nak menyebok gak buat entry fasal ni,lagi 1 pasal jejaka terhangat masa kini

Abe Khairul Fahmi Che Mat la,bertuah weh gewe dio trafik mencurah2 ke blog dia

Follower (termasuk kak tau yunk) bertambah mendadak,friend request kat Fesbuk lagi :)

Tahniah2!!Korang sweet couple



JAKARTA - Setelah menanti selama 14 tahun, Malaysia akhirnya berjaya muncul juara Kejohanan Bola Sepak Piala Suzuki AFF 2010 menerusi agregat 4-2.
Biarpun tewas 1-2 kepada Indonesia pada final kedua di Stadium Utama Gelora Bung Karno di sini malam tadi, Malaysia telah menang 3-0 pada final pertama di Stadium Nasional, Bukit Jalil, Ahad lalu.
Kejuaraan tersebut mengesahkan status Malaysia sebagai raja bola sepak Asia Tenggara setelah saingan peringkat bawah 23 tahun iaitu Sukan SEA turut dijuarai Malaysia di Laos pada 2009.
Kecemerlangan penjaga gol kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat menyelamatkan sepakan penalti kapten Indonesia, Firman Utina pada separuh masa pertama serta jaringan Mohd. Safee Mohd. Sali pada awal babak kedua menjadi detik pengubah perlawanan malam tadi.
Isu laser yang sering diperbesarkan Indonesia sebelum ini akhirnya terpalit kepada mereka sendiri apabila Khairul Fahmi tiga kali diganggu pancaran laser ke arah mukanya.
Ia bermula apabila Indonesia memperoleh sepakan sudut pertama pada minit kelapan diikuti ketika sepakan percuma pada minit ke-12 dan satu lagi sepakan sudut seminit kemudian.
Namun, Khairul Fahmi membuktikan dirinya tidak selembik penjaga gol Indonesia, Markus Harison yang 'alah' dengan pancaran laser ketika aksi final pertama di Kuala Lumpur, Ahad lalu.
Permainan hampir berubah menjadi milik Indonesia apabila mereka dihadiahkan sepakan penalti pada minit ke-18 setelah bola terkena tangan Sabre Mat Abu ketika berlaku pergelutan di depan pintu gol.

Fairy Notes-seronok menang,tingkatkan prestasi,maintain okguys

10 comments:

Atiqah Adnan said...

best!! tahniah malaysia... bangga kan

fazemy said...

Tetiba je Fahmi tu jadi femes emes. Smoga dia tak lupa diri...risau tgk awek dia. hehe

papabear said...

harimau malaya is the chanpion!

Wahidah said...

harap ini titik permulaan kebangkitan bola sepak di mesia...nak sgt tgk team kite sebaris ngan nama team2 asia yg bgs2

armouris said...

tahniah Malaysia! Main bola jangan sampai cedera - Kecederaan/Kematian di Padang Bola Sepak

syue said...

malaysia menang. yeayyy! :D

syue said...

malaysia menang. yeayyy! :D

Fxysche Nas said...

hehe..rezeki awek nye la kn ;)

ape2 pon..Malaysia semakin hebat!! =D

nur said...

Pia dear
ewah2.. Abang Bal gitu.. hehe.. bangga nih

Peri PiA said...

Lovely Qah-yes dear,tumpang happy

Lovely Fazemy-tu la,cookies pon xblh lawan diorg ni hehe..risau juge

Papabear-yeayyy!

Lovely Wahidah-harap2 begitu :)

Armouris-btl tu,sapa yg susah nanti

Lovely Syue-yeyyy :)

Lovely Fxy-ehehe,semoga kekal hebat!

Lovely Nur-ehehe,Fafau yg cakap ..gembira

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)