Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 16, 2010

Pengguna Facebook kini lebih kreatif


PARIS - Profil bercorak artistik mula muncul di laman jaringan sosial Facebook selepas sejumlah pengguna mendapati reka bentuk baru itu boleh digunakan untuk menghasilkan imej yang bergaya, lapor sebuah akhbar semalam.

Seorang artis Perancis, Alexandre Oudin dipercayai merupakan pengguna pertama Facebook yang memuat naik gambar mukanya supaya ia kelihatan berpecah-pecah dan bertampal-tampal di laman berkenaan.

Facebook menambah baik profilnya pada awal bulan ini dengan menawarkan paparan visual lebih menarik kepada pengguna dengan tumpuan diberikan pada gambar penggunanya dan rakan masing-masing serta imej muzik selain filem kegemaran mereka.

Hasil kerja kreatif Oudin itu seiring dengan peraturan Facebook yang tidak membenarkan laman web berkenaan digodam.

Pengguna yang mahu menggunakan reka bentuk kreatif itu cuma perlu mengubah susun atur gambar mereka di dinding Facebook. - Agensi Kosmo

p/s-tak penah terfikir pon,cool la dia ni

8 comments:

Atiqah Adnan said...

macam -macam orang celik IT nieh..
kagummm

SyerAgh said...

kreatif2~~ nak try gak eh

ezzati said...

cam cantek jeee buat gituuu

nur said...

Pia..
betul kata atikah tu.. kalau da tere IT mcm2 leh wt

JEMPUT KE BLOG:ALL IN ONE

ardinihumaira said...

whoaaa

dni tak de fb :D

farahfatihah said...

wahhh mcm2 kan dorang ni

Amy Syaquena said...

As'salam...

macam menarik je buat gitu..

Peri PiA said...

Lovely Qah-hee~,ye la otak geliga

SyerAgh-nati dah siap bgtau hehe

Lovely Zati-Menarik kan?

Lovely Nur-tu la fasal,pia coding blog pon semput hihi

Lovely Dini-hihi,dini suke bertwitt ek?

Lovely FFatihah-hihi,kretip btl

Lovely Amy-W'salam,memang menarik :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)