Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, May 4, 2011

Resipi Homemade Chicken Nugget :)

Malam ni hubby n wifey makan nugget je

Kami masih kenyang lunch tengahari ehehe

First time Pia buat nugget sendiri ni,happy!




Senang je rupenya buat nugget sendiri

Hubby tolong gorengkan nugget

Pia bentukkan,celup dan terus masukkan
dalam kuali yang dah sedia dengan minyak panas

Thanks LM syg for the lovely resipi :)



450 gram dada ayam dikisar
secubit garam
secubit lada hitam
serbuk roti 
telur sebiji
Cara : dada ayam dikisar , di gaul bersama garam dan lada hitam . bentukkan dan salut bersama serbuk roti  . salut pula dengan telur yang sudah dipukul dan salut lagi sekali dengan serbuk roti . Sedia untuk di frozenkan . Ayam itu tak perlu direbus dulu ye kawan - kawan ...selamat mencuba . LM dapat 30 keping nugget dengan 450 gram isi ayam .

5 comments:

sarah mohamad said...

mudah je kot! boleh je nak buat ni. hiks

kakchik@ella said...

Ish3 rajinnya dia. kc beli cop ramli je. hihi

Ardini Humaira said...

nak nak! nak rasa sket :)

soffya cik bulan said...

kakak, nnti blnje kite nuget ni. buat tau, nak rase :)

Peri PiA said...

Lovely sarah-hee,senang kan :)

Lovely kc-cop tu sdp tu,hihi mood rajin dtg

Lovely dini-dtg sini,jom! :D

Lovely pia-InsyALLAH syg

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)