Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, July 5, 2011

Berhenti kerja kerana dipaksa pakai mekap



LONDON - Seorang gadis berusia 24 tahun, Melanie Stark (gambar) meletakkan jawatan sebagai pembantu jualan di gedung beli-belah Harrods di Knightsbridge kerana dia dipaksa memakai mekap jika mahu terus bekerja, lapor sebuah akhbar semalam.

Menurutnya, dia diarah pulang dari gedung tersebut selepas tidak mematuhi peraturan yang mahu pekerja wanita memakai mekap.

"Saya mengetahui bentuk wajah saya jika saya memakai mekap. Saya pernah menggunakan mekap suatu masa dahulu walaupun saya tidak memakai alat solek di tempat kerja.

"Namun, saya tidak tahu kenapa pada zaman ini, Harrods boleh mengambil hak saya untuk memilih memakai mekap atau tidak," kata Melanie.

Bagaimanapun, seorang jurucakap Harrods menyatakan semua kakitangannya tertakluk pada peraturan pakaian semasa mereka menandatangni perjanjian untuk bekerja dengan gedung itu. - Agensi Kosmo


Fairy Notes-Pia pon tak suke make up,dulu2 mase keje part time pon manager pakse make up,rase macam murahan je cantik untuk orang ;(,sebenar nya untuk penampilan berhadapan dengan customer tak la pucat lesi muka.awek tu memang dah cantik pon hehe tak perlu make up

5 comments:

My Little Diary said...

harrods tu tmpt celebrities & org kaya2 datang shopping... mestilah tmpt tu nak jaga standard pekerja mereka....

45IL4H 4LI said...

a'ah, tgk dia tanpa make up pun dah cantik...mulus je kulit dia. Manager ngada2~!

azwa amani said...

macam tu pulak cter nyer yerrr

DDFABULOUS.COM said...

kena la ikut procedure...time sign kontrak keje tu x baca betul2 apa ada dlm kontark tu...main tenyehhhh sain je, bila dah kena camni mula la nak meroyan...

keje kat Harrods kot...bkn keje kat pasar malam...

Peri PiA said...

Lovely MLD-tu la,jaga standard

Lovely penulis-dunia2

Lovely azwa-nasib2;(

DD-baikkk DD,tmpt mcm tu ade procedure nya kan?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)