Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, March 8, 2012

Korban Kasih-Fatimah Saidin

Masa sekolah menengah dulu,kadang2 pergi PN dengan kawan2

Ade ongkos lebeh naik Cab,kalau tak naik bas menapak dari
Chow Kit ramai2

Nasib lagi baik tumpang kereta ada parents kawan hanta hihi

Malas la nak cerita Pia pinjam buku ilmiah what so ever hehe

Ada sekali tu Pia jumpe novel ni kat PN,so try pinjam

Pia dari remaja suke layan novel,dah tawen ni pon
still suke dah kurang sikit,kena byk bace buku2 lebih
seperti

Novel yang paling melekat disanubari hingga ke hari ini ialah
novel ini




Credit Yahoo Images,ini cover novel yang "original" yang Pia pinjam dari PN dulu.Cetakan baru cover dan lain

Satu2 nya novel yang boleh meruntun perasaan,Pia nangis betul2 punya bace novel ni

Kisah kekeluargaan

Sebuah kisah kekeluargaan yang dirakamkan melalui pandangan Fatimah yang melihat perselisihan dan pilih kasih dalam keluarganya. Dia tidak mengerti mengapa ibunya membenci Abang Jalil sehingga abangnya itu tersingkir setelah kematian ayahnya. Dia juga melihat kejayaan kak long dan abang ngahnya belajar di sekolah berasrama penuh. Semua pergolakan ini dilihat secara positif oleh penulis sehingga menemukan semula secara harmoni semua ahli keluarga ini yang kini sudah pun dewasa. Sebuah kisah yang sangat memikat serta sarat dengan nilai-nilai murni.Goodreads

Fairy Notes-Wish to own this novel,susah nak cari novel lame ni.Ada sesiapa boleh bantu?

9 comments:

Ardini Humaira said...

nanti dni nak cari juga buku ni :)

kakchik@ella said...

KC pun novelmania dari dulu sampai skrg, Pia. Dah terlalu byk KC baca sampai ada yg KC dah lupa. Teruk btl memory KC. Kan Pia? Hahaha.

Phyd A3da said...

Novel ni sangat best.. Saya pun siap meleleh air mata masa baca novel ini 13 tahun lepas.. Dah la baca time prep..

kak ina kl said...

Al fatihah buat opah suami kamu. Semuga ditempatkan bersama-sama orang-orang yang beriman

Rajin gak ek gi PN tu..akak dulu rajin sekarang dah malas nak gi

Puteri Bt Ahmad said...

yeyyy!!! same!! suke bace novel :D mmm cube mphonline.sy da cube cari kat situ. ade!! rm10 je :D

Puteri Bt Ahmad said...

http://www.mphonline.com/books/nsearch.aspx?do=search&Cri=2&Val=fatimah%20saidin&Sess=Thu%20Mar%2008%202012%2019:09:37%20GMT+0800%20(Malay%20Peninsula%20Standard%20Time)

Amy Syaquena said...

amy dah lame x baca novel macam x de masa je huhu..

JMR said...

kalau aku bc novel, mesti bc page yg dpn skali, pastu blakang skali..hahaha

Peri PiA said...

Lovely dini-susah nak cari ;(

Lovely KC-hahaha,wah bestnya.koleksi KC ade lagi ke?

Phyd-sedih sgt,betul nangis

Lovely K.Ina-terima kasih kak,pia dah berzaman xpg PN kak hehe

Lovely pupu-pupu betul ke?yeyyyy thanks sayang.suka la same lagi

Lovely amy-bile free layannn,hehe

JMR-Biasa la tu haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)