Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, May 20, 2012

Ladang Teh BOH Sg Palas Cameron Highland

Cameron Highland sentiasa di hati ku
al maklum la lokasi honey Pia dulu ;P


baru sampai beratur la nak order.esoknya cuti Hari Pekerja,sesak dari Tanah Rata lagi






hari tu balik kg hubby,tiba2 je rase nak singgah mengimbau kenangan lalu 
dari kg hubby tak jauh  nak "mendaki" CH ni, :)




kali ni kami naik moto wei!!!pecaya tak?hehe
siapa penah pergi tau la betapa sempit nya jalan nak
sini.itu kelebihan naik moto hehe

err sorry mak abah,kami pegi tak bagitau
cakap nak pegi pekan je,tak plan pon tau2
dah selamat pergi dan pulang,Alhamdulillah

tgk gambar tu,ade bengkak sikit
kena gigit serangga kot,mase nai naik ke CH
Helmet visor separuh je tu yg kena gigit
gatal mcm kena gigit nyamuk,alhamdulillah
tak de apa2.balasan kot




sampai2 je terus ke sini,jln2 hirup udara nyaman.minum2 teh lepas pulang


mentang2 la ini tempat ade dalam scene Ombak Rindu~(sila sebut ala2 Nabil Raja Lawak dalam show LAWAK Ke Der untuk "kesan khas humor"hehe),ekau pon nak gedik posing disini ye pia


hehehe,gigih print screen dari YouTube nak tunjuk bukti :P



dulu mase honeymoon tak heran pon Ekau area ni


nice huh? :) mase ni ade "bahagian" ladang teh warne hitam,kering may be nak tanam yg baru kot.



bunga tu same kaler dgn sweater pia,dalam gambar bunga jadi biru
kat bawah ladang ni ade Sekolah Tamil,jeles I tgk landskap sekolah ni


Pia suka pokok ni,tak tau name..."gemuk"2 kat CH ni.kat bandar alahai kecik je pokok ni.itu pon susah nak jumpa
mase kecil suka petik dan tiup,fuhhh fuhhhhhh ;) maka berterbangan indah ia dibawa angin

ni daku mase honeymoon dulu2,malu larikkkkkkk

6 comments:

juelee said...

kita bru last week g CH ni tapi saje lepak menenag pikiran..

kak ina kl said...

alahai ch..pernah sampai sekali ajer..tu pun kena gi kursus kat situ.
nak gi tapi takut anak muntahlah tapi akak suka tenguk bunga-bunga kt situ

Mak Lagenda said...

Hurmmm..seronok yeh pia dok mengimbau saat2 hanimoon di CH. Best tuuuuuu....mak pun terasa nak g lagi CH tu

madammondoq said...

sedapnya minum teh panas-panas atas tu..

kakchik@ella said...

lamanyaaaaaa .. KC tak gi CH

Peri PiA said...

Lovely juelee-best kan CH? :)

Lovely K.Ina-akak dah selamat naik dan turun dah hari tu kan? :)

Lovely mak-sweet x?hehe malu.pia suka CH :)

Lovely kc-kc pon dah pg hari tu kan?best kan?

Lovely madam-mmg best sgt :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)