Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, December 4, 2010

Ade org panggil Kabu2(Kekabu)

Ulang tayng entry lame2,zaman tak de orang nak baca ;D

Snap jap hehehe ;P
Ini pokok kekabu
Ini kekabu yg telah siap diproses
Ini lah isi dalam kekabu
Ini kekabu yg belum dibuang bijinya,mcm jagung pon ade....
Aktiviti ini dijalankan pada lebih kurang 2 mgggu lps. 
at the time nak post dah "mkn" bulan jugak la hahaha.
baru sekarang rase nak post disini,pia n hubby sebulan sekali mesti blk hubby di sungkai..
pada sesiapa yg xtahu sungkai tu di mane,sila buka buku geografi anda ;P hehehe. 
seronok sejak kawin ni, ade kmpg lain selain dari kmpg belah keluarga pia yg jarang2 sekali pia jejak.
kebetulan pada kunjungan pia kali ni, mak mentua mengutip kekabu di rumah atok dan opah suami untuk buat bantal baru (hubby kate blh "pau" :P).so sebelum menjadi bantal xkira la utk baring ke,peluk ke atau jadi *bantal busuk* pekara yg harus dilakukan ialah membuang biji kekabu dari "buah" kekabu (xtau nak nak panggil ape) hohoho. 

well saje tolong2 mak mentua (amek hati ke? hahaha) ,lps habs 1 1 pia dok buang biji2 buah kekabu.biji nya warna hitam,sekali tgk mcm black paper tp dia bsr skit.leka dibuat nya buat kerja tu,klo xkerana nak pergi kenduri kawin kwn hubby xberhenti agaknya pia dok buang biji2 kekabu tu.time kat umah atok n opah pon same, sampai2 jer terus kejar buang biji kekabu2 tu dia.... penangan kekabu,sampai ade sedara dtg melawat opah baru berhenti.tu pon lps ayh mentua panggil suruh minum ptg hehe(pia xtlg mak mentua buat mnm ptg?)pia tgh buat kje tu dia xkisah.mak mentua pia baik sgt orgnya(pia xamek kesempatan tau :P).Gambar xsempat nak transfer lagi laa nanti ek..... 

p/s-harap maaf ayt tunggang langgang,maklumla dah lame campak buku hu3


5 comments:

Amy Syaquena said...

As'salam...

amy pangil kekabu , x suke sebab boleh buat hidung gatal..

M a W a D D a H said...

kat umah adah pun ade gak pokok kabu tue...seronok bila dah jadi bantal...:)

sekamar rindu said...

salam..

sekarang ni sangat jarang dah yang jual bantal atau tilam kabu ni..

follow blog ini..

yats said...

pia..first time tgk isi dlm kekabu tu yg mcm jagung tu hahhah...pia punye comment kat blog kite tu x leh view plak kat blog..pasal ape tah..nak kena godek balik la nmpknye

Peri PiA said...

Lovely Amy-W'salam,ehehe betul tu haacoomm!

Lovely Mawaddah-bestnya,blh dpt bantal free?hehe

Sekamar Rindu-W'salam,ha'ah susah nak jumpe sekarang..thanks ye

Lovely Yats-ehehe,suka ni blh bg org tgk..oo ye ke?hurm nti bgtau kita ye ape2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)