Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, April 29, 2010

Warning,Perhatian...Wajib Baca!!!!

 Ini dari email Pia terima dari email office


Assalammualaikum & SS,

Anak lelaki saya hampir dilarikan/diculik oleh sebuah van berwarna putih petang semlm.
Saya tak pandai bercerita, tapi saya ada buat lakaran dlm PPT (attachment) untuk adegan kejar mengejar antara anak saya dengan van tersebut, dan beliau hampir ditarik masuk ke dalam van.

Kejadian
Tarikh: 21 April 2010 (Rabu)
Masa : 7.00 - 7.30pm (Selepas kokurikulum)
Lokasi: Berhampiran Sek Keb Sek 19
Suami saya lewat sedikit tiba menjemput anak saya di sekolah kerana baru pulang dari kerja.
Anak lelaki saya berumur 12 tahun dengan ketinggian 165cm.
Setelah berjaya menyelamatkn diri dari van tersebut, anak saya berjalan kaki dari Sek 19 ke U12. Tiba dirumah jam 9.30 malam.
Ketika itu saya dan suami berada di Sek 19 sehingga jam 10 malam mencari beliau di sekolah & rumah kawan-kawannya dan sekitarnya.

Van
Warna : Putih
Model : Vannete
Pemandu : Lelaki berbangsa India , memakai singlet putih, tubuh gempal, berambut pendek dan jambul berwarna perang.
Penumpang: Seorang lelaki berbangsa India disebelah pemandu, dan beberapa org lg di tempat duduk penumpang (tidak pasti).
(No offence)

Laporan Polis
Saya telah ke Balai Polis Sek 15 jam 7.25 pagi tadi. Polis menasihat agar laporan dibuat.
Tetapi anak saya saya masih dalam keadaan ketakutan dan tertekan. Saya juga masih dalam ketakutan.

Kejadian Serupa
Tidak silap saya Dr. Adriana pernah menghantar email (tahun lepas) tentang kejadian yang serupa  yg menimpa anak jiran nya (lelaki) berumur 12 tahun di Sek 7.
Kejadian juga semasa Maghrib. Van berwarna putih dipandu lelaki berbangsa India .
Tetapi budak lelaki tersebut dapat menyelamatkan diri setelah melepaskan ikatan tangan dan lari dari van tersebut semasa van berhenti di traffic light Padang Jawa.

Saya berharap tiada lagi kejadian yang serupa berlaku. Maklumkan kepada rakan, jiran, saudara dan anak-anak kita agar lebih berwaspada.


Lebih kurang begini pergerakkan anak itu,Ahamdulillah dia selamat.And i'm not Racist.


7 comments:

ASaDa RyutaRo said...

bahayanya!!

alhamdulillah dak tu sempat selamatkan diri.

hurmm macam2 kes dah berlaku. bila jd kes camni, rasa kurang selamat biarkan adik2 skolah rendah balik sendirian.

klu org tu pandai pujuk, hbs la adik2 skolah rendah kena sapu.

hurm.. kena slalu ingatkan adik2 nih.. mak ayah pun kena alert ngn anak2 skolah rendah.

*tp besar gak bdn dak tu td, 165cm tinggi.. 12 thun..

Peri PiA said...

betul....terutamanya budak sekolah rendah kan....

kita kena struggle utk keselamtan diri sendiri n keluarga di zaman ni

itu la,cpt membesat anak itu kan

Alhamdulillah dia selamat

soffya cik bulan said...

takut rasa sis...
eii..


he, tk jd pergi.en M ada kerja.
sedih.sob.sob

he...kite mmg gonjeng lah sis...sma2.hehh..


erm, pttkah sy berkahwin dgn dia???

he....:)

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

teringat kes2 culik sekitar tahun 80 an......time tu takut kena culik nyer pasal sampai cik gebu tak pi tadika....

seram aihhhh

Peri PiA said...

Lovely Pia-sgt takut..xper Allah ada

Wahhh syg pertanyaan Cepu Platinium tu...Istikharah syg.. :)

Ku terima apa jua,asal kamu bahagia

Lovely Yani-eh,tu la kan..trauma dibuatnya..terlalu kecil utk tau jage diri sendiri waktu tadika kan

jane said...

bahayanya

budak2 tk selamat lg dah skank nk g mana2

;(

so sad bnde2 ccmni jd

Peri PiA said...

Lovely Jane-tu la,kanak-kanak tidak dpt lagi riang bebas bermain2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)