Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 14, 2010

Kicap Cap Kipas Udang tiruan

Haiyokk,hati2 kicap pon dah ade klon


GAMBAR menunjukkan kicap Cap Kipas Udang tiruan (kiri) yang mempunyai penutup plastik berlubang (dalam bulatan) berbanding kicap asli.

SEREMBAN - Kicap Cap Kipas Udang adalah antara jenama popular di kalangan pengguna di negara ini.

Tetapi ramai yang tidak sedar, oleh kerana popularitinya itulah jenama tersebut menjadi mangsa tiruan dan beredar dalam pasaran.

Bagaimanapun kegiatan haram itu terbongkar semalam apabila sepasukan penguat kuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) negeri menyerbu sebuah syarikat pemborong barangan runcit yang menjual kicap Cap Kipas Udang tiruan.

Dalam serbuan kira-kira pukul 1 petang di Jalan Tuanku Antah di sini, sebanyak 3,360 botol kicap jenama Cap Kipas Udang tiruan bernilai RM9,100 dirampas.

Ketua Pegawai Penguat Kuasa KPDNKK negeri, Mohd. Nor Musa berkata, serbuan itu dilakukan selepas pihaknya menerima aduan daripada syarikat kicap berkenaan.

"Ketika serbuan terdapat lima individu termasuk pemilik syarikat berkenaan di premis terbabit.

"Hasil pemeriksaan mendapati kicap yang dijual di premis itu mempunyai ciri-ciri yang berlainan berbanding produk asli," katanya ketika ditemui di sini semalam.Kosmo

p/s-memang biasa dgn kicap manis

11 comments:

sarzli said...

br la aku tahu

NaniE said...

tak pernah cek penutup dia selama ini..balik ni confirm nak kena cek..

farahfatihah said...

itulah pasal..lepas ni kena tgk dgn betul2 lah

ardinihumaira said...

lerh ado tak ori. sat g dapo jenguk.. huhu

cikpia said...

lorh!!! tak nah tau pun........ kena balik check la....

eh silap, kat umah mana da pakai cap kipas udang...... he he.....

yats said...

balik nak kena cek gak ni.. :)

K.Nor said...

salam pia, dah lama hal ni k.nor tau, cuma kurang pasti yg mana satu yg tiruan.. sbb tu k.nor hanya guna kicap brand jalen :)

♥ balkidz_hunny ♥ said...

alamak. saye gila kicap.
makan mesti ade kicap kat sebelah, tak kira masin @ manis.
pasni kene beringat laa!

Amy Syaquena said...

As'salam..

amy dah la suke makan kicap , bile kuar kat tv kes nie terus jadi takut nak makan...pasni nak kena cek betul2 nie..thanks pia

NURUL said...

kicap pun ada tiruan ye bahaya ni

Peri PiA said...

Sarzli-sama la,hoho

Lovely Nanie-yea ,mari cek sekarang

Lovely FFatihah-yes dear,lebih2 lagi dah jd wifey dah ni hihi

Lovely Dini-ado doh,gi cek deh ;)

Lovely CikPia-cisbege,hehe :P

Lovely Yats-baik gi cek sekarang hihi

Lovely K.Nor-pakar msk mcm akak,mesti tau kan :).Pia pon penah mkn kicap jalen,sedap

Lovely Qish-ooo,antoo kicap rupenya.kurangkan mase preggy ni hihi.cek jgn x cek

Lovely Amy-W'salam,ooo suka mkn nasi dgn kicap ye...welcome

Lovely Nrul-ha'ah,kena hati2 sekarang ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)