Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 22, 2010

Update Status FB secara am sahaja ye,tak perlu detail sangat

Banyak keburukkan jika manusai salah guna,dulu pon pia ade buat entry disini

Internet punca jenayah meningkat 7,000 peratus di Britain


LONDON: Siasatan sebuah akhbar tabloid Britain mendapati, kadar jenayah berkaitan rangkaian laman sesawang meningkat sehingga 7,000 peratus di sesetengah kawasan berbanding tiga tahun lalu.
Antara kes yang menunjukkan peningkatan ketara adalah bunuh, rogol, pedofilia, buli dan rompak.

Kata kajian itu, kemahiran pengguna komputer tidak banyak meningkat berbanding apa yang diketahui penjenayah.
Facebook terus menjadi antara punca utama pelbagai jenayah berlaku apabila penggunanya sering mengemas kini status masing-masing di situ tanpa menyedari maklumat berkenaan boleh dimanipulasi penjenayah. - Agensi Metro

Fairy Notes-not feeling well :(

7 comments:

apezs shah said...

so xboleh nak update yg sebenar laaaa ye.. ish xbestlaa hehe..:)

farahfatihah said...

kan....kita niat mmg jujur..tp org lain buat naya palk...ishh dah xda yg selamat dah

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

sentiasa berwaspada...

not feeling well...?? kenaper pia?

yats said...

tu yang kena hati2 kan pia..tak sihat jangan lupe mkn ubat ye pia..aaa nak mkn ubat jgn lupe mkn dulu tau..nnt sakit peyut..huhuh..

Mknace said...

:) :) :)
terbaeekkk!!!!

nur said...

dear Pia.. betul gak... nanti penjahat tu tau r kita kat mana.. senang nak rompak ke apa ke

~kenapa? tak sihat ke?.. getwellsoon dear

Peri PiA said...

Apesz-haipp,org ckp jgn..degil ya :P

Lovely FFatihah-xblh jujur sgt kat FB/INTERNET..Bahaya dimana2

Lovely Yanie-betul..hari tu xsedap badan

Lovely Yats-dasyat la sekarang ni,takut...10q yats,uhuk2

Mknce-:D,sharing is caring

Lovely Nur-kan...stalker aka penjenayah...thanks,so sweet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)