Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 22, 2011

Jadi Robin Hood di Genting

Sambung cite kat genting lagi,saje bagi catchy
sikit tajuknya

Pia and hubby enjoying Archery at Genting

Masa jalan2 kat area crock screw? (roller coaster)
Kami ternampak ade sorang pakai jubah ala
Robin Hood sambil promosikan game memanah ni

Selain kat genting,kat Sunway Pyramid pon ade


Hubby tengok2 ,tanya guy tu lepas tu terus ajak Pia
gi try game ni

RM9,berapa arrow dapat Pia tak ingat hubby bayar
banyak juge ARROW yg dapat, hubby bayar game untuk 2 orang


mula2 staff meraka akan ajar kita macam mane nak handle
peralatan dan arrow semua.


Adik ipar tak nak cube,dia jadi tukang snap gambar



kena pakai ni kat tangan.time ni awal lagi,tak penuh seronok macam tempat ni ana yang punya :D
action jer lebih :P
dipantau hubby :),dia dah try dulu.dup dap dup dap
1,2 shoot!!!
ade gaya tak?hehehe

ini hasil nya,hahaha hancusss first time .ok la ek?

Fairy Info:

Memanah

Melatih emosi dan fizikal untuk meletakkan target pada sasaran. Memanah sangat menitik beratkan body balancing. Maka jika pemanah emosinya tertekan, maka panahan amat mudah tersasar. Secara tidak langsung, sukan ini melatih manusia bertenang dan menstabilkan emosi.

Individu yang tidak tenang, gopoh, pemarah, kurang sabar atau kurang sihat mentalnya tidak akan menjadi pemanah yang baik.

Perbuatan melenturkan anak panah di busurnya, kemudian melepaskannya perlu satu kekuatan fizikal, sukan ini juga satu latihan holistik kepada diri seseorang dari segi fizikal dan mental.

Bersabda Rasulullah SAW, ” Kamu harus belajar memanah kerana memanah itu termasuk sebaik-baik permainanmu.” (Riwayat Bazzar, dan Thabarani dengan sanad yang baik).credit


Port mana pula yang kami terjah di genting?TO BE CONTINUE........


Fairy Notes-InsyAllah nak cube lagi :)

12 comments:

ardinihumaira said...

wahh terer akak maen. kalo dni tak kena kat mana hhehe

iDa_MutHiaH said...

wow! bestnye archery^^...

Kancilbiru said...

woh ganehh tu....ekekee...tu kenapa banyak gambar kartun?! :P

Abershavin said...

rm9 = 15 btg
sarung tngn dia bau busuk

Luv like this.... said...

erkk...mcm payah je men nye!! :)

Amy Syaquena said...

dear tepat tak pada sasaranya hehe..kalau amy mau entah kemana perginya..

cikpia said...

macam teringin jer nak try.....

farahfatihah said...

fara pernah main sekali kat melaka, lepas main lenguh lengan hahaha

Cahaya hidup said...

Thanks for drop by :)
meh i follow u k,

Peri PiA said...

Lovely Dini-hihihi,tgk pic last tu kan berserabut

Lovely Ida-interesting ;)

Lovely KB-Waca!!ekeke cover mane yg patut ;P

Abe-hahaha!meme la busuk kulit kan...wah ni mesti penah main ni

Lovely Luv-payah juge hehe

Lovely Amy-cube la,mane tau :)

Lovely cik pia-jummm!ce try ce try

Lovely FF-Haha,btl2...xper seronok
tampal koyok/panaflex la lps tu :P

Cahaya-thanks so much ya :)

hazman aka species1980 said...

nice2x.... saya nak try kat genting la pulak nanti....

Peri PiA said...

hazman-jemput2 hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)