Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, April 7, 2011

Manusia boleh berkata,apa mereka suka

Tapi bukan semua hal boleh cakap ikut lancang mulut tu

Siapa yang bernikah tak nak anak?

Itu adalah impian semua pasangan suami isteri
yang dah kahwin.

Situasi Pia dah blogger Amy lebih kurang same :(
tengok la mesej yang dihanta pada blogger ni
kawan sendiri tanya sampai macam tu sekali

Belum ade rezeki  untuk dapat zuriat,kami masing
dah bernikah lebih dari setahun

Cuma rezeki anak belum berpihak pada kami

Rezeki dari Allah,Allah lebih mengetahui

Kami kena terus berusaha dan tawakal.

Kami saling memberi semangat antara 1 sama lain
dalam hal ni

Hanya kami yang dapat merasa perasaan itu

InsyALLAH,semoga diperkenankan doa2 kami untuk
dapat zuriat.Amin.



please la orang2 yang suka jaga tepi kain batik orang

jaga la tepi kain batik sendiri entah2 berlubang2 koyak

hal2 rumah tangga orang jangan nak masuk campur

Nak tanya boleh,biarlah berpada-pada,jangan sampai mengguris
perasaan orang.

Pia yang tak de kena mengena ni pon sentap dan sedih membacanya



Fairy Notes-Tengok Semanis Kurma,tajuk Rajuk Menanti Zuriat



Fairy Notes 1-Penah gak tunang kawan tanya soalan "Tak nak anak ke"?aduhai bagai sembilu menusuk kalbu.mungkin ade yg cakap ala sikit2 nak sentap.betapa letih nya bila dah terlalu kerap soalan yg same ditanya.kalau lah mereka faham perasaan ini.

21 comments:

soffya cik bulan said...

sabar ya kakakku...
daku sentiasa bersamamu...


rindu dier :)

Mrs Nageb said...

Pia,
sabar ye......I selalu pegang dgn kata² nie.. "Tuhan lebih tahu apa yang terbaik untuk hambaNya"..kalau Dia kata pada usia perkahwinan Pia 1 tahun lebih baru dapat anak,maka pada waktu yang sepatutnya nanti dapatlah,InsyAllah....

Kengkadang orang ni cakap sedap mulut je...ingat kita ni takder hati dan perasaan nak anak agaknya....biarlah diorang,selagi boleh sabar,sabarlah ya :)

Saya yang selalu mendoakan yang terbaik buat kawan² :) Amin..

kakchik@ella said...

Diaorg takkan berhenti brckp pia. mcm kakchik ni, org tanya gak .. kenapa 1? tak nak tambah lagi ke?? tak suka anak ramai ke?

Aduhai .. letih nak menjwbnya.

as ♥ Leenda said...

saya yang baru kawen 5 bulan ni pun orang dah sibuk tanya itu ini pia..
kadang yang bertanya tu, kawen pun belum..adehhhh..tak paham betul lah..

ardinihumaira said...

Astaghfirullahal'azim...
sikap manusia yang ada hasad dengki beginilah... tak boleh tengok orang senang. bukan sorang yang jadi cemni lepas kawen.. semua ni kan dugaan Allah. janganla nak mengata orang. banyak hikmah bersabar... sepatutnya kita kagum melihat mereka bahagia walaupun belum dikurniakan cahaya mata... dari sebok tepi kain orang baik jaga rumahtangga sendiri.. sebok jaga tepi kain orang tah2 suami menyampah. iyer tak? dni tak penah dengar lelaki suka pempuan sebok jaga tepi kain orang... laki meluat tau... bawak2 la sedar diri wahai kaki sebok jaga tepi kain orang.. eiii dni lak tumpang bagi ceramah kat si polan polan tu

kaizenshinobi said...

saya takde kain batik, ngeh3...

saza said...

teruknya sapa yg ckp tu..biasala sikap manusia ni..x kawen lg..tnya bila nk kawen umur dh lanjut bla bla bla..dh kawen tnya bila nk dpt ank..dh dpt ank..tnya bila nk tmbh ank..never stop pia..sabar je la..percaya dengan aturan Allah S.W.T. Yang penting kita dah usaha n banyak berdoa..

~~nUyUL~~ said...

pia, sabar la bebyk ek..memang mulot orang ni kite takleh nak control...berdoa je byk2 pada tuhan...insyaallah~ade lah rezeki tu...=)

inginku menjadi bidadari syurga tetapi... said...

adalah lebih baik kita mendoakan bersama biler kawan lmbat dpt zuriat atau lambt berumahtangga,jgnlar dok tya soklan yg x boleh di jawp tuh,Hanya Allah yg boleh memberi jawapan yer ....sabar je lar

cik aufa faqihah said...

sabar ye kak
disebalik yg blaku pasti ada hikmahnya :D

Amy Syaquena said...

Salam dear ,

Huwaaaaaa...tiba2 air mata menitik lagi , nasib kita serupa tapi amy yakin pasti ada hikmah yang sedang menanti.. anyway thanks a lot dear.. awak sangat memahami amy..

farahfatihah said...

wow dasyat betul msg kawan dia tuh!!!! hampeh betul!! kalau dapat kat fara mmg dah lama bagi sebijik huhuu

aTy _faRed~ said...

so annoying ngan orang ni..!!! mulut keji giler.. die dah kawen n beranak ker dear..?? mulut macam longkang.. ai pulak sakit hati... tak kire berlaku pade kite atau tak..memang tak patut cakap macam tu..eeee...ai pulak yang giler sakit hati ni..

banyak kan sabar yer....

sarah said...

Pia,

rezeki itu macam-macam cara.
kalau anak itu pun takdir Ilahi.
Dia Maha Mengetahui Segalanya..

Sabar ya.

btw,akak yg tulis kpd kawan Pia tu dia cemburu rasanya.
Sebab dari statement "laki ko hensem,tak takut ke kalau dia cari lain kalau ko tak dapat beri zuriat?"

Ada kena mengena ke dgn hidup dia.atau dia ada niat nak menggoda suami kawan akak itu?

Sebab statement kwn akak"baik jaga anak kau yang tak berbapa" tu.

--so sebenarnya dia cemburu kebahagian kawan akak.

Keyboard Kelabu said...

Pia, saya pun diuji benda yg sama dgn Pia dan Amy. Hakikatnya, ramai lagi yang senasib.

Soal jodoh, zuriat, mati, bukan kuasa kita untuk menentukan bila. Hanya org 'kurang ilmu' jer akan sedap mulut cakap seolah2 nasibnya itu confirm baik dan sempurna.

Sesungguhnya dia taktau, kalau tak kena pada dia..mungkin anak cucu yang dia sayang akan mengalami ujian mcm kita alami. Oleh itu, berhati2lah apabila berkata-kata...baik org yg dah kawen mahupun belum. Takut nanti anak cucu yang jadi mangsa. Allah itu Maha Adil.

Terus terang, tanyalah mana2 isteri yg belum ada zuriat.. hidupnya jauh lebih bahagia & akrab dengan suami. Malahan akan saling menyokong walau badai buruk melanda. Yang mulut jahat nilah yg biasanya tak merasai nikmat tu. Setiap org ada ujian masing2..maka berilah semangat, bukan menghentam.

Buat Pia dan Amy, sabarlah. Mungkin Allah sedang mempersiapkan zuriat paling berkualiti dan paling baik untuk kita. Mungkin juga Dia menunggu masa yang paling sesuai untuk kelahiran zuriat kita. Sesungguhnya Dia yang Maha Mengetahui...bukan kita, bukan orang sekeliling. Doa banyak2 ya. :)

Kalau rajin, lawat2lah blog saya: versi4545.blogspot.com

Anonymous said...

Assalam..
Ya Allah...ade gak org mcm ni...bkn nk mendoakan tp nk myakitkan ati org...
Akak dh dkt 3 thn kawen tp still lg xde rezki yg satu ni... Mlt org xyah ckp la...mcm2 ade...
Tp akak sbr,berusaha,berdoa dan bertawakal....

Doakan yg terbaik tuk kita sume....

Anonymous said...

Assalam..
Ya Allah...ade gak org mcm ni...bkn nk mendoakan tp nk myakitkan ati org...
Akak dh dkt 3 thn kawen tp still lg xde rezki yg satu ni... Mlt org xyah ckp la...mcm2 ade...
Tp akak sbr,berusaha,berdoa dan bertawakal....

Doakan yg terbaik tuk kita sume....

Anonymous said...

Assalam..
Ya Allah...ade gak org mcm ni...bkn nk mendoakan tp nk myakitkan ati org...
Akak dh dkt 3 thn kawen tp still lg xde rezki yg satu ni... Mlt org xyah ckp la...mcm2 ade...
Tp akak sbr,berusaha,berdoa dan bertawakal....

Doakan yg terbaik tuk kita sume....

Hana Faza-same person said...

salam pia :)

sabar ye pia..kita sama2 melaluinya.. satu orang yg mengata kita, seribu orang yg menyebelahi dan menyokong kita.. Allah Lebih Tahu apa yg terbaik..

beruntung kita kalau menjadi org yg sabar, mudah2an :)

Peri PiA said...

Lovely Pia-terima ksh :'),same

Lovely Mrs Nageb-terima ksh sgt,Amin...sabar lah penawarnya :)

Lovely k.chik-sgt letih kak ;(

Lovely As-awl lagi tu dik InsyAllah :),tu la pening dibuatnya

Lovely dini-tu la,xmalu btl kan..hal2 rmh tangga org jgn sebok

Kaizen-kain pelekat lalala

Lovely saza-pecaya ketentuan Allah mmg itu yg terbaik :),thanks dear

Lovely nuyul-ye la,mulot tempayan blh la ditutp,thanks ya :)

Lovely bidadari-btl tu,doakan yg terbaik :)

Lovely cik aufa-thanks dear,insyAllah

Lovely amy-muah2,hanya kita dpt merasa,insyAllah akan tibe waktu itu utk kita..Amin

Lovely FFatihah-mmg hampeh,wah farah hehe

Lovely aty-annoying kan,dah ade tp tutttt

Lovely sarah-btl tu dear,Allah lebih tahu ape yg terbaik utk hamba2Nya.tu la ade juge terfikir mcm tu terang2 dia puji hubby kwn dia good looking

Lovely Penulis-thanks so much,happy dpt share perasaan dgn org yg fhm.Amin2...setuju sgt dgn komen anda,may i know ur name?dah bace dan "ikut".cume xdpt komen,mmg buat supaya pembaca xperlu komen di blog anda?very nice blog ;)

Lovely Anon-W'salam,saya pon dah msk 3 thn kawen.Amin2,setuju usaha,doa tawakal.same kita tabah dan bersabar.InsyAllah

Lovely hana-w'salam hana :),btl hanya kita yg merase perasaan mcm ni kan?btl sgt ckp hana,thanks.cume kadang2 down lupe kejap yg positif Astarfirullah..Amin
hana,kenapa private blog? :( nak pg blog xdpt

aina ariffin said...

1day, rezeki akk akan smpi jugak..
dsetiap kejadian. ade hikmahnya

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)