Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, April 27, 2011

Tudung Bawal


actually dah lame tak pakai tudung bawal,pia kalau
pakai tudung bawal memang sememeh sikit

Alignment selalu lari,asyik nak kena touch up hihi

Terdetik dalam hati,kat M'sia ni bila la nak ade
tudung melekap kat kepala mcm orang arab pakai
tu

Senang tak payah touch up sana sini

Orang lain pakai  tudung bawalcantik je
terletak,Pia pakai tudung bawal comot

Sebab tu pia suka pakai tudung syria
kat FB siap ade album tajuk
"Falling in Love With Syria Hijab"


Sekarang melambak2 tudung syria kat pasaran
tak terbeli pula :P




Nanti nak pakai lagi lah bawal with inner syria.

Dah pernah cube kat sini ;) like it

9 comments:

saza said...

tudung bwl zt ntah dah ke mana la..lama benor x pakai..hehe

Atiqah Adnan said...

qah pun suke bawal.. hee dulu n sekarang,..

farahfatihah said...

fara suka pakai tudung bawal..

kalau xnak bagi kemot2, akk kena letak lilin sket time iron tu

Ardini Humaira said...

dni suka pakai chiffon daripada bawal tatau nape hehe.. tapi kalo bawal dengan tudung awning suka tudung awning

mungelily said...

sy adalah pengguna tudung bawal exclusive...hehehe.....
sonok kalau membeli kat situ..beli selai pun dpt beg kertas dia logo bawal tuh..hihi~~

tudung2 syria xpandai pakai...muka sy mcm xsesuai...tgk org laen pakai cantik2 jer...

Peri PiA said...

Lovely saza-ke laut,hihi

Lovely qah-hee~,ade 1 pic qah kat FB pakai bawal with inner..cantik,ajar pakai mcm mane

Lovely FFatihah-hehe,penah cube xreti la jd messy sgt akak buat hihi

Lovely dini-citarasa masing,dini cute pakai ape pon ctk ;)

Lovely lily-wahh peminat bawal ye :)..syria cube pakai ade cara supaya xnmpk bulat muke

ramai org tkt pakai coz tkt muke nmpk chubby

Bawal Exclusive said...

Pada mareka yang tidak pernah menggunakan tudung jenama Bawal Exclusive kami sarankan untuk membeli tudung bawal kristal terlebih dahulu yang terendah harganya RM35. Apabila mereka pakai basuh dan pakai lagi, baru tahu kenapa ianya mahal. Pendek kata pakai dulu baru tahu.

Bawal Exclusive said...

PANDUAN PENJAGAAN TUDUNG & MEMILIH TUDUNG

Pilih tudung daripada jenis kain yang sesuai dan selesa.

1. Pastikan saiz tudung sesuai dengan bentuk muka.

2. Jika menggunakan kain yang tidak licin, tidak perlu guna anak tudung. Ini akan memberikan keselesaan kepada pemakai.

3. Antara kain yang sesuai untuk dijadikan tudung ialah kain bawal, cita campuran, viscose, sutera dan sifon.

4. Jika menggunakan cekak untuk menggantikan anak tudung, guna cekak yang nipis dan leper.

5. Pastikan anak tudung tidak dipamerkan sama dengan tudung. Penampilan akan lebih awet muda jika anak tudung tersorok.

6. Jika guna tudung bercorak, pastikan coraknya samar-samar.

7. Pilihlah susunan corak yang tidak terlalu tertumpu di sekeliling wajah.

8. Untuk tudung yang mempunyai kaki di sekelilingnya, pastikan kaki hanya tertumpu di bahagian hujung. Pastikan kawasan kepala bebas daripada sebarang corak.

9. Gunakan kain polos yang berhias kerawang atau jemeki secara berselerak atau tertumpu di kaki tudung saja jika menghadiri majlis rasmi atau tidak rasmi.

10. Jangan guna corak abstrak yang kontras dengan budaya Islam seperti kepala buah catur atau unsur binatang seperti harimau atau kuda belang. Unsur ini dianggap kurang sesuai dan tidak sopan.

11. Jika memilih corak bunga (seperti yang biasa terdapat pada tudung Turki) jangan campur adukkan dengan baju yang bercorak bunga jenis kontras.

12. Jangan pakai tudung yang sedondon dari segi warna dan corak dengan baju. Ia tidak menarik.

13. Pilihan tudung yang tepat adalah dengan memilih warna tanah pada baju untuk dijadikan warna tudung. Jika warna baju cerah, pilih warna tanah tudung yang lembut daripada kategori yang sama. Jika warna tanah baju gelap atau suram, pilih warna paling lembut yang terdapat pada baju.

Bawal Exclusive said...

PANDUAN PENJAGAAN TUDUNG & MEMILIH TUDUNG

Pilih tudung daripada jenis kain yang sesuai dan selesa.

1. Pastikan saiz tudung sesuai dengan bentuk muka.

2. Jika menggunakan kain yang tidak licin, tidak perlu guna anak tudung. Ini akan memberikan keselesaan kepada pemakai.

3. Antara kain yang sesuai untuk dijadikan tudung ialah kain bawal, cita campuran, viscose, sutera dan sifon.

4. Jika menggunakan cekak untuk menggantikan anak tudung, guna cekak yang nipis dan leper.

5. Pastikan anak tudung tidak dipamerkan sama dengan tudung. Penampilan akan lebih awet muda jika anak tudung tersorok.

6. Jika guna tudung bercorak, pastikan coraknya samar-samar.

7. Pilihlah susunan corak yang tidak terlalu tertumpu di sekeliling wajah.

8. Untuk tudung yang mempunyai kaki di sekelilingnya, pastikan kaki hanya tertumpu di bahagian hujung. Pastikan kawasan kepala bebas daripada sebarang corak.

9. Gunakan kain polos yang berhias kerawang atau jemeki secara berselerak atau tertumpu di kaki tudung saja jika menghadiri majlis rasmi atau tidak rasmi.

10. Jangan guna corak abstrak yang kontras dengan budaya Islam seperti kepala buah catur atau unsur binatang seperti harimau atau kuda belang. Unsur ini dianggap kurang sesuai dan tidak sopan.

11. Jika memilih corak bunga (seperti yang biasa terdapat pada tudung Turki) jangan campur adukkan dengan baju yang bercorak bunga jenis kontras.

12. Jangan pakai tudung yang sedondon dari segi warna dan corak dengan baju. Ia tidak menarik.

13. Pilihan tudung yang tepat adalah dengan memilih warna tanah pada baju untuk dijadikan warna tudung. Jika warna baju cerah, pilih warna tanah tudung yang lembut daripada kategori yang sama. Jika warna tanah baju gelap atau suram, pilih warna paling lembut yang terdapat pada baju.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (219) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (10) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (262) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)