Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, May 10, 2011

Nenek

Kumpulan nenek curi hampir RM1.49j


GAMBAR yang disiarkan Jabatan Polis Sterling Heights menunjukkan empat nenek yang mungkin menjadi penyeluk saku paling dikehendaki di Michigan.





DETROIT, Amerika Syarikat (AS) - Polis memburu sekumpulan wanita yang memakai topi mencuri kad kredit dan wang tunai yang dianggarkan berjumlah hampir AS$500,000 (RM1.49 juta) di Michigan, lapor sebuah akhbar semalam.

Kumpulan yang terdiri daripada wanita yang digelar nenek itu mencuri dompet dan beg duit mengandungi kad kredit yang kemudian digunakan untuk membiayai kos membeli-belah mereka.

Menurut polis, wanita itu melakukan perbuatan tersebut sejak hampir setahun lalu.

Seramai enam wanita dipercayai terlibat dalam aktiviti itu.

Menurut seorang pegawai polis, Leftenan Luke Riley kepada akhbar Detroit Free Press, wanita tersebut berusia pertengahan umur.

Rakaman kamera keselamatan merakamkan beberapa gambar wanita itu yang ada di antara mereka memakai topi berwarna biru, hitam dan putih. - Agensi kosmo

10 comments:

azie najib said...

ada satu cerita korea tentang nenek2 yang merompak bank. cumanya nenek tu rompak duit mereka je yg kene songlap ngan penyamun... zaman skng, jgn anggap nenek tu baik je. ada yg amik kesmpatan ooo

saza said...

erkk..dah tahap2 nenek pon ada hati nk mencurik!!patutnya bawak2 beramal..huhu

mcm ni lah said...

ish ish ishhh dah tua2 tu tobat je lah nenek2 tu,.
i follow you :)

risa said...

salam perkenalan sayam...
selalu nampak pia komen kat entri kakchik...nice to knowing u..
keep in touch ya!
untuk entri ni...akak ada saudara yg pangkat nenek tau..mak aihhh dia memang expert seludup barang neh..masyaallah

mungelily said...

dahsattt la nenek nih haha ;p

asybedazzle said...

wahhh nenek pun mencuri, ingat2 la akhirat. hahaha

Ardini Humaira said...

uuuiii nenek ni nak kena babap betul

Witty Angel said...

hahaha mantapp!mesti stamina diorg kuat gile.hahaha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

alahai nenek....tu lah.patutnyer duk umah rehat2,ni sibuk nak kejar kemewahan.sbb tu leh jd pencuri

Peri PiA said...

Lovely azie-ahaks,cite ape tu?bg tajuk..menarik!

Lovely saza-tu la,aduhai mcm2

Mcm ni lah-thanks u ya :),memang itu sepatutnya kan

Lovely risa-salam perkenalan,terima ksh byk2..terharu :)..ish dasyatnya

Lovely mungelily-pening polis,huhu

Asy-btl,ingt mati selalu

Lovely Dini-btl!ikat kat pokok,bia kerengga geget

Lovely witty-mantop,hehe

Lovely LM-Btl tu LM,harta xblh bwk msk kubur

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)