Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Friday, January 6, 2012

Honk2!

Assalammualaikum,hi kawan2

Semalam kan masa Pia nak balik rumah,biasa la lepas habis keje

Dalam jam 6 ptg,waktu puncak kan berduyun2 warga kota yg keje 9-5
nak balik rumah.

KL biasa la jem padat sangat, sementera tunggu traffic light Pia suke memerhati
keadaan sekeliling.

Di traffic light jalan "yang lain" la bukan jalan Pia n hubby tengah lalu @ guna
dah hijau.

Kete paling depan dan dekat dgn traffic light tak gerak2 lagi kete belakang pon
ape lagi macam petir kilat sambung menyambung hon2 ade yg hon panjang ade yg hon kejap2
bingit.

Nak tau kenapa kete depan lambat gerak?Sila angkat tangan macam saya hahaha :P

Rupanya orang kete depan tu tak salah rasenya,mulia hati nya (berdasarkan ape yg pia nampak la,penilaian pia sendiri)

Kebetulan elok je lampu hijau sekali ade seekor anjing melintas jalan tak tau muncul dari mane,baik hati  kan org tu?

Nasib baik orang tu nampak anjing tu nak lintas dan tak terus pecut mase lampu hijau,anjing tu selamat lintas jalan kalau tak terbiar keras beberapa kot bangkai anjing tu kalau dilanggar kete tu.Ala anjing kan selalu macam tu lintas tiba2

Yang kete belakang tak menyabo hon2!!!!tak henti2, mereka tak nampak ape yang jadi kat depan.

Dalam hati kesian orang kete depan tu tak pasal2 kena hon2 banyak2,aduyai nye pun....

Itu la kadang2,kita tak tau ape yang terjadi kat depan kan terus hangin sudah naik?Pia pon boleh hot jugak dan akan bebel2 asal kete depan lem sangat ni grrrr!Kalau kena situasi macam tu.oppsss

Dah la Traffic light ni dah la cepat je tukar merah balik!jenuh tunggu hahahaha :P.Insaf  (T_T).Muhasabah diri jap,kena lebih bersabar diatas jalan.Well bersabar di mana sahaja,boleh pia?



Fairy Notes-Sejak dua menjak ni pia suka tulis apa yang pia nampak,harap anda semua tak bosan eh

8 comments:

CGG said...

cgg baca sume yg pai tulis:)

betul..atas jalan kene selalu sabar..
tp..cgg kalo bwk kete pon kdg2 menduga kesabaran la

kak ina kl said...

kat sini memang camtu...pantang lambat gerak bila lampu hijau terus dorang hon bertalu-talu..biasalah tu kan

cikpia said...

*insaf*

lepas nie kena guna hon secara berhemah.....

Mama Zharfan said...

ok jer pia tulis apa yg pia nampak..sbg renungan utk semua kan...

papabear said...

itu orang baik. memang ada ramai driver jahat yg sengaja suka langgar anjing, kucing dll..

Amy Syaquena said...

perkara yang hubby selalu pesan pada amy perlu bersabar di atas jalan hehe..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

la..camner ada anjing kat jalan raya tu?mujur tak kena langgar.yg org belakang tu mesti bengang..haha

Peri PiA said...

Lovely cgg-thanks dear,mmg kena byk sabar kan?

Lovely k.ina-kan kak?oh m'sia

Lovely cik pia-gud girl :)

Lovely MZ-alhamdulillah,thanks MZ :)

pb-sedihyaaaa

Lovely amy-hehe,bgs tu dear ;)


Lovely LM-Hihi,tau xper,ntah tibe2 je nmpk anjing melintas

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)