Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, September 23, 2012

Hajjah Mazuin Hamzah

Hajjah Mazuin Hamzah bekas Isteri kepada  Duli Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Bendahara Seri Maharaja Permaisura Pengiran Muda Haji Sufri Bolkiah Ibni Al-Marhum Sultan Haji Omar 'Ali Saifuddien Sa'adul Khairi Waddien atau lebih dikenali di Malaysia sebagai Pengiran Sufri.Kredit

Pia masih terlalu kecil masa masa zaman Mazuin popular

Tahu sebab umi penah cerita fasal Mazuin.

Sebab umi minat Mazuin,Mazuin sangat cantik

Pia tengok kat google memang cantik,ayu.

Rasa-rasa ni gambar terbaru Mazuin Hamzah,hasil merayap kat Forum Cari

Pia bagi link saje ye,risau la nak sebar2 gambar sila klik sini,sini dan sini


Pasti ramai peminat yang seangkatan dengan umi pia rindu dengan Mazuin Hamzah


Fairy Notes-risau-risau pon ko kepochi juga pia :P

Thursday, September 20, 2012

Innocence of Muslims,Majalah Perancis siar karikatur hina nabi

Hati ku sakit teramat sangat

Agama suci Islam terus diuji dicabar dipermainkan berkali-kali

Lepas satu satu,sooner or later terimalah akibat dari perbuatan keji ini

Wajah Nakoula disiar di YouTube

LOS ANGELES - Wajah penulis skrip filem yang menghina Nabi Muhammad SAW, Nakoula Basseley Nakoula disiarkan di laman YouTube semalam.
Gambar tersebut menunjukkan dia duduk bersama pelakon Anna Gurji di set filem Innocence of Muslims yang mengaibkan Nabi Muhammad.


GAMBAR yang disiarkan di laman YouTube semalam menunjukkan Nakoula (kiri) duduk bersama Gurji.


Akhbar Mail on Sunday di Britain turut menyiarkan gambar tersebut.
Nakoula dilahirkan di Mesir dan merupakan penganut Kristian Koptik.
Dia yang berusia 55 tahun kini tinggal di California, Amerika Syarikat (AS).
Nakoula pernah mengaku dia membocorkan sebahagian kandungan filem itu di YouTube.
Filem itu telah mencetuskan tunjuk perasaan di kebanyakan negara sejak Rabu lalu sehingga mengakibatkan tujuh orang terbunuh termasuk di Lebanon.
Dalam akhbar itu, Gurji yang memegang peranan sebagai isteri Nabi Muhammad berkata, dia kini bimbang tindak balas terhadapnya ekoran filem tersebut.
Menurutnya, dia ditipu Nakoula kerana pada mulanya diberikan peranan sebagai isteri seorang lelaki bernama George.
Bagaimanapun, katanya, nama George itu ditukar kepada Muhammad.
Dalam perkembangan yang sama, Nakoula kini sedang bersembunyi, kata pihak berkuasa AS.
Menurut laporan agensi berita AP, Nakoula sebelum ini disoal oleh para pegawai runding cara di sebuah pejabat syerif di Cerritos, California kelmarin.
Dia disoal berhubung kes perlanggaran pembebasannya secara bersyarat ekoran menggunakan komputer untuk membocorkan sebahagian kandungan filem tersebut.
Menurut seornag jurucakap syerif, Steve Whitmore, selepas soal siasat itu, dia menaiki sebuah kereta meninggalkan pejabat tersebut.
"Selepas itu, anggota-anggota kami meninggalkan Nakoula di sebuah lokasi yang dirahsiakan.
"Kami tidak tahu ke mana dia pergi," katanya.
Nakoula telah dibebaskan secara bersyarat pada Jun 2011 selepas menjalani hukuman penjara selama 21 bulan.
Dia didapati bersalah menipu bank dengan menggunakan identiti palsu dengan membuka 600 akaun bank.
Berdasarkan syarat pembebasannya, Nakoula tidak dibenarkan untuk menggunakan komputer serta internet selama lima tahun tanpa kebenaran daripada para pegawai perunding cara.
Hakim mungkin mengarahkan dia kembali dipenjarakan kerana melanggar syarat pembebasannya itu. - Agensi.KOSMO

Majalah Perancis siar karikatur hina nabi

PARIS - Sebuah majalah Perancis menerbitkan karikatur menghina Nabi Muhammad semalam sekali gus memburukkan lagi ketegangan global berhubung filem Innocence of Muslims yang memperlekehkan agama Islam.


KETUA editor Charlie Hebdo, Charb menunjukkan muka
depan majalah satira berkenaan di Paris semalam.


Perkembangan tersebut menyebabkan Perancis meningkatkan kawalan keselamatan di semua kedutaan negara itu.
Karikatur biadap itu disiarkan majalah mingguan tempatan, Charlie Hebdo, beberapa hari selepas bantahan ganas tercetus dari Benua Asia hingga ke Afrika kerana memprotes filem Innocence of Muslims.
Setakat ini, lokasi pemerintah Amerika Syarikat (AS) terutama kedutaan negara kuasa besar itu menjadi sasaran penunjuk perasaan.
Keganasan berkaitan filem amatur tersebut menyebabkan sekurang-kurangnya 30 orang terbunuh di tujuh buah negara termasuk Duta AS yang maut di Libya.
AS turut menutup sementara konsulatnya di Jakarta ekoran demonstrasi serupa, manakala beratus-ratus penunjuk perasaan membakar patung Presiden Barack Obama di ibu negara Sri Lanka, Colombo.
Kementerian Luar Perancis mengeluarkan amaran perjalanan semalam dengan menggesa rakyatnya yang berada di dunia Islam supaya berwaspada dan mengelakkan perhimpunan awam dan mengunjungi "bangunan sensitif" seperti bangunan keagamaan dan kedutaan Barat.
Mengulas berhubung tindakan majalah Charlie Hebdo, Perdana Menteri Jean-Marc Ayrault berkata, kebebasan bersuara adalah terjamin di Perancis tetapi menegaskan kebebasan tersebut perlu disertakan dengan rasa tanggungjawab dan hormat kepada bangsa dan agama lain.
Menteri Luar, Laurent Fabius pula mengeluarkan komen lebih keras apabila menyifatkan tindakan Charlie Hebdo menyiarkan karikatur tersebut umpama mencurahkan minyak ke dalam api.
Dalam perkembangan berkaitan, pasukan polis pencegah rusuhan berkawal di luar beberapa pejabat majalah berkenaan.
Tahun lalu, pejabat majalah itu dibaling dengan bom api selepas ia menerbitkan edisi memperlekehkan gerakan radikal Islam.
Ketua Editor Charlie Hebdo yang dikenali sebagai Charb diletakkan di bawah perlindungan polis selama setahun selepas insiden tersebut.
Ditanya berhubung kontroversi terbaharu majalah berkenaan, Charb mempertahankan keputusan untuk menyiarkan karikatur biadap tersebut.
"Nabi Muhammad bukan suci buat saya," katanya dalam satu temu bual di sebuah pejabat majalah berkenaan di sini.
"Saya tidak menyalahkan orang Islam kerana tidak tertawa melihat kartun kami. Saya hidup di bawah undang-undang Perancis dan bukan undang-undang al-Quran," tambahnya.
Menurut ketua editor berkenaan, dia tidak menyesal dan tidak berasa bertanggungjawab berhubung sebarang keganasan yang bakal tercetus ekoran penerbitan tersebut.
"Saya bukan orang yang keluar ke jalan-jalan raya sambil membawa batu dan raifal automatik Kalashnikov," ujarnya. - AP.KOSMO



Fairy Notes-Apakah peranan kita sebagai umat Islam?tunjuk perasaan sahajakah?bukan kan itu ganas?
Hanya doa mampu ku pohon,doa itu senjata mukmin
Daku bersyukur dilahirkan sebagai seorang Islam.
Lindungi kesucian agama Islam,teguhkan hati kami ya Allah

Friday, September 14, 2012

Prince William and Catherine Middleton, the Duke and Duchess of Cambridge

Malaysia is their second destination after Singapore. They are on a nine-day tour of the Far East as representatives of Her Majesty Queen Elizabeth II in conjunction with the celebration to mark her 60-year reign.The Star

Prince William dan Wifey ,suka tengok Kate baju dia pakai semua cantik2.Tak over
Ini baju Kate pakai tiba semalam,lovely simple elegant .All photos from The Star and Yahoo



Ini baju Kate pakai hari ini cantik juga!!!
Ini gambar mase lawatan di Masjid KLCC pagi tadi.pia tak lah nak agung kan kate ni,masuk masjid kena tutup aurat.baju Kate nipis di bahagian tangan dan paras lutut tak sesuai.baju ni kalau buat versi muslimah cantik sangat!

Ini gambar di taman KLCC sesi "Walkabout" ,lovely. tak "chan" pia nak jumpe "kawan" pia dua orang ni hehe :P

cuti tinggal ciput je,kena lah keje(T_T).Sweet Prince William & Kate ni

Pia sempat tengok live kat internet je kat Utusan



Thursday, September 6, 2012

Secret Garden

Siapa pernah "tengok" drama ni?best poster ini dari google

Siapa yg tak pernah tengok drama ni,cube tengok kat EPDrama :P
sweet juge drama ni


lagi satu pia teruja,suka sangat tengok rumah kaca dan perpustakaan
dalam rumah hero cite ni(sorry ayat berterabur,faham tak?)

semoga Allah izinkan kami milikki rumah sendiri dan dapat buat perpustakaan mcm ni
tak dapat macam ni perpustakaan mini pon ok,Amin





Fairy Notes-tak salah layan korea,dah habis layan drama,on balik mood.berpijak dibumi yang nyata.Allah no.1.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (219) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (10) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (262) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)