Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, December 6, 2009

Percubaan ku

Kali ni pia nak buat entry pasal makanan pula :), jom..may b u all penah jumpe makanan ni Pada ramadhan yg lalu,my colleague bagitau ade juadah istimewa ade dijual kat bazaar ramadhan sentul. Nak ape tahu dia?Taraaaa Inilah murtabak megi,selalu pegi kat bazaar tu cari2 xjumpe gerainya..cpt sgt sold out.Hampa u :( Last week nak dijadikan cerita,mase pia surfing terjumpa la blog resipi ni.xsangka terjumpa resipi yg pia teringin sgt nak mkn ni.Apa lagi pia terus mencubanya mmg sgt la mudah cara2 nak membuatnya,mkn lagi senang hehe. Mari kita lihat cara2 memsk MuRtAbAk MeGi
Mula2,mee direbus mcm biasa.then pecahkan 2 biji telur,campur semua bhn2,gaul mesra.Letak bwg sikit jika suke..Pia suke megi kari,so pia gune megi kari utk buat murtabak ni
Dah sebati bhn2 tadi,msk mcm telur dadar...goreng dgn api serdehana kecil.Sampai agak2 garing
Terbalikkan,langkah yg sama seperti diats...Dan siap utk di ngap
p/s-menu ini enak dicicah dgn sos cili @ mayonise @ kedua2nya sekali ;)

5 comments:

ezzati said...

sukeee sgt martabak ni...sejak skolah lg dh penah msk martabak megi ni..pstu x buat dah..hehe..ingin lak bila tgk...sedap kann

[z@ck] said...

macam sedap je..
harus try..
=)

Mawar_berduri said...

huhuhu...selalu buat ...sedap...mm..

AiFA Cho-CHang said...

haaah.. penah jugak wat time skolah2 dlu. sedappp nyeee.. trus teringin nak makan nieee... nyum2. betol2. megi kari and asam laksa memang sedap!

Peri PiA said...

lovely ezzati-wah,u olls dah lame tau ek..buat la lagik cedappp

lovely zack-harus :),senang jer

lovely mawar-wahh,mesti lagi sedapp mwr msk,:D

lovely Aifa-hee~,pia terlmbt u olls mmg terror hehe.eh same la,fav tu megi kari n laksa yum3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)