Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, May 19, 2011

Jus Avokado

Pada suatu hari yang terik,sepasang suami isteri terjah ke restoran nasi padang
di kg baru/chow kit

Sudah lame tak ke situ,ayam kampung goreng rempah nya sudah tak seenak dulu

sedap lagi di restoran ini

Sedang asyik menikmati rezeki dari Allah


tiba2 si isteri terpandang minuman di meja bertentangan nya








jus avokado!!!kebetulan si isteri belum pesan minuman

konon2 makan tak nak bersulam air :P,dengan penuh rase
teruja nya si isteri memanggil pelayan lalu memesan jus avokado
yg didambarkan

Pelayan itu meng"repeat" order "jus alpokadho 1 ya"
dengan slanga java yang teramat tebal.

Beberapa minit kemudian Jus Avokado tiba

Tanpa membuang masa si isteri pon mencuba
jus itu

Rasa nya enak bangat!!lemak2,ade rase timun sikit
tapi berlemak

Ditambah dengan rasa manis coklat ,asyik!
mengenyangkan

Si isteri perutnya kecil,nafsu makan nya MasyALLAH

Kebiasaan nya jika si isteri mahu menikmati minuman
manis lagi "berat",si isteri hanya makan kudapan

Lalu tak larat menghabis jus itu,kerana baru menghabiskan
sepinggan(sungguh2 nak bagitau makan sepinggan je :p)
nasi padang.

Siapa lagi yang jadi mangsa nya,hubby sayang la
tukang habiskan hihihi

7 comments:

Atiqah Adnan said...

nampak sedap je jus tuh.. hee~ tapi qa tak penah pesan coz takut tak sedap nanti kena habeskan juga.. hii

aTy _faRed~ said...

macam sedap sangat..!!tak pernah rase... may be nanti ley try..:)

kakchik@ella said...

teringin ye pia? hihi. jus alpukat nama dia di Indonesia. kc tak bape suka sbb sgt pekat. hihi.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

ermm sedapnyer.segar amat jusnya !

Ardini Humaira said...

dni penah minum. best.. sebab dia campur ngan eskrim hehe

NUR said...

Dear Pia.. Bolehla nur cuba nanti.. (tah bila tah..)

Peri PiA said...

Lovely qah-hee~btl tu,xbaik membazir

Lovely aty-give it a try dear :)

Lovely kc-pendpt kita same :D,nak cube pes time hihi

Lovely LM-Yummy kan LM ctk! :)

Lovely dini-wah,dini lagi lebih hihi

Lovely Nur-xper dear,InsyAllah xlame lagi dpt merasa tu :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (221) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (11) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (263) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)