Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Friday, March 30, 2012

Yang dinanti


Alhamdulillah,umi dah selamat pulang selepas Umrah! ;)

Umi batuk2,biasa la perubahan cuaca,semoga umi cepat sembuh
Amin

Monday, March 26, 2012

Belon itu Panas

Siapa ade pergi Putrajaya hari tu?

Dua minggu lepas punya cerita hehe :P

Ini first time Pia pergi Hot Air Ballon Festival 
,pia pegi hari sabtu

dah kali ke-4 diadakan,saje nak merasa pergi.

Tempatnya sempit la,terutamanya yang bahagian international tu.

Kawasan yang ade belon macam2 bentuk juge

Public tak boleh masuk kawasan tu,tengok luar pagar je

Rimas.....panas
dah la pia ni "tinggi" sangat kan tengok kepala
orang je

Last cari port yang jauh sikit,bile belon dah naik nampak juge

Kami banyak spend time kat area belon untuk orang awam naik
dapat tgk dekat2 sikit,kalau nak merasa naik kena bayar

Pia tgk bakul nya kecik je,malas nak try heheh3

Pia sampai petang,sampai2 tengok ade belon semua baru nak "ditiup"

Maybe pagi dah naik kot,tak pasti lah



kawasan belon untuk public,boleh naik belon ni kena bayar
lautan manusia
Area Belon international
ade yang ke terbang diudara,yang kecik tu belon felix the cat
candid,hubby yg tembak

tengah ditiup untuk turun naik kan belon,fuhhh fuhhhh
area public
puas tengok kat sini
a
again
banyak juge belon
tengok kete banyak,kami pon perking jauh kena menapak
ni,dah nak balik baru belon bentuk special naik,huh.boleh la saje nak merasa datang tengok
booth jualan macam2 ade,KFC,PIZZA,KENNY ROGERS pon ade bawak van
lawa pulak view on the way nak balik pergi ke kereta
turun naik,turun naik dah siap2 ikat untuk public yang bayar nak naik belon


singgah jambatan jap,ade bunga api,lagi berbaloi tengok dari sini.cantik sangat!!
again

nice kan jambatan ni?
with adik bongsu

bunga api lagi

berlatar belakangkan Masjid Besi

haa.....dapat pon bergambar dengan cik abang saya yg suka ambil gambo wifey dia ajer,ni dah nak balik baru la nak bergambar ber2 :D

Saturday, March 24, 2012

Women Of March

Assalammualaikum semua sepanjang mac,ini antara yang berlaku dalam hidup ku

Alhamdulillah dipanjang kan usia hingga ke saat ini,14 mac birthday Pia

Semoga diri ini bertaubat sebanyak mungkin selagi hayat dikandung badan.

Dan menjadi manusia yg lebih baik tiap detik tiap saat,thanks for all the lovely wishes.
Amin

Sehari lepas birthday umi Pia berangkat ke tanah suci untuk Umrah

Perasaan rindu lain macam :'),ya Allah lindungi umi ku permudahkan lah urusan nya
berikan lah dia kekuatan,Amin



thanks adik :D


thanks company :)


mase hanta umi,brfore subuh dah sampai,sebesar2 airport kecik je surau.ramai bentang sejadah sendiri luar surau.lantainya bersih.kalau ade surau lain Wallahualam coz bukan selalu datang Airport.Kedai2 jam 6pagi dah mula buka.

missing her!!!

Thursday, March 8, 2012

Korban Kasih-Fatimah Saidin

Masa sekolah menengah dulu,kadang2 pergi PN dengan kawan2

Ade ongkos lebeh naik Cab,kalau tak naik bas menapak dari
Chow Kit ramai2

Nasib lagi baik tumpang kereta ada parents kawan hanta hihi

Malas la nak cerita Pia pinjam buku ilmiah what so ever hehe

Ada sekali tu Pia jumpe novel ni kat PN,so try pinjam

Pia dari remaja suke layan novel,dah tawen ni pon
still suke dah kurang sikit,kena byk bace buku2 lebih
seperti

Novel yang paling melekat disanubari hingga ke hari ini ialah
novel ini




Credit Yahoo Images,ini cover novel yang "original" yang Pia pinjam dari PN dulu.Cetakan baru cover dan lain

Satu2 nya novel yang boleh meruntun perasaan,Pia nangis betul2 punya bace novel ni

Kisah kekeluargaan

Sebuah kisah kekeluargaan yang dirakamkan melalui pandangan Fatimah yang melihat perselisihan dan pilih kasih dalam keluarganya. Dia tidak mengerti mengapa ibunya membenci Abang Jalil sehingga abangnya itu tersingkir setelah kematian ayahnya. Dia juga melihat kejayaan kak long dan abang ngahnya belajar di sekolah berasrama penuh. Semua pergolakan ini dilihat secara positif oleh penulis sehingga menemukan semula secara harmoni semua ahli keluarga ini yang kini sudah pun dewasa. Sebuah kisah yang sangat memikat serta sarat dengan nilai-nilai murni.Goodreads

Fairy Notes-Wish to own this novel,susah nak cari novel lame ni.Ada sesiapa boleh bantu?

Tuesday, March 6, 2012

Tiada lagi

Assalammualaikum

Pada hari jumaat yang lalu,

Opah hubby telah pergi buat selama2 nya


Credit


Fairy Notes-Speechless

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (219) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (10) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (262) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)