Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 28, 2012

Memori Ramadhan,kenangan terindah

Assalammualaikum,hi apa khabar?semoga kita semua sihat sejahtera dan diberkati hendaknya.Amin


Dikesemptan ini,pia nak ucapakan selamat hari raya aidilfitri maaf andai ada khilaf dari pia.sebagai manusia biasa.kadang2 kita tak sedar.

hehehe awal kan pia beri ucapan raya,im sorry busy, la sangat

Pia sangat merindui ramadhan,faktor usia agaknya :).Bukan tak teruja nak beraya,ade juge perasaan tak
sabar nak raya :)


Antara aktiviti2 Pia di bulan ramadhan,

pergi terawih,pia mengaku terawih pia tak full.my bad,manusia tak sempurna :(

dengar tazkirah
yang ni tazkirah kat surau area rumah parents,Imam Muda pertama IM Asyraf :)

yang selebihnya ni semua anjuran AJK Surau kat ofice syukur Alhamdulillah,dapat pergi kecuali 2 tazkirah yg pertama,pia mc tak dpt dtg demam.

Rindu suasana ini,HR tak larang pon turun ke surau awal sebab walaupon "memo keluar" waktu rehat bulan ramadhan 1.30,1/2 jam je sebab balik pon awal 1/2jam dari bulan biasa.tazkirah start 12.45 sampai 2 ptg :)

dapat bertemu insan2 yang sangat istimewa antaranya ustaz don

Syarifah Khasif,gambar disini

Ustazah Asni



Ustazah Sharifah Norhayati

pesal wajah pia pelik,hihi malu2.mereka semua lovely!very humble :)
InsyAllah nak ajin pergi majlis ilmu selepas ini,Amin


Ini duniawi part pulak hehe


pergi menyemakkan diri,memeningkan diri di Jalan TAR hehehe,mase ni tak beli apa2 pening jalan2 tengok barang kejap then balik.tak tahan ramai sgt orang.pergi balik tangan kosong

lagi 3 hari nak raya baru shopping raya,tak balik dengan tangan kosong hehe,kalau rajin nanti pia citer la lagi fasal shopping raya ni.

Last but not least (betul ke ayat ni)


the one and only kad raya pia terima tahun ni,tapi sangat2 istimewa!!!


cube teka?


































from my favourite Sultan!Sultan Hassanal Bolkiah,Sultan Brunei
tak sangka dapat balasan,lagi beberapa hari nak raya sampai






Fairy Notes-berkongsi emosi,semoga tak disalah tafsir menunjuk2


Friday, August 24, 2012

Pernikahan Ustaz Don Daniyal dan Dr Husna

Alhamdulillah,Ustaz kesayangan ramai dan selamat diijabkabulkan 

Pia sempat dengar tazkirah mase Ustaz Don bujang hehe,ramadhan lalu.MasyAllah best sangat ;)

Dalam lagu Maher Zain Baraka Allahu Lakuma ade doa untuk pengantin

Let’s raise our hands and make Dua
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say
Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair.

Semoga rumah tangga Pia,Ustaz Don dan semua umat islam
bahagia hingga ke Syurga,Amin

Tahniah Ustaz Don dan Dr Husna

Friday, August 10, 2012

Diari Ramadhan,lebih kurang 60 minit bersama Ustaz Don Daniyal

Alhamdulillah,dapat hadiri tazkirah bersama Ustaz Don

Bile?sila refer sticky entry di atas :)

Allah izinkan kami berjumpa di majlis ilmu dengan Ustaz Don :)


Macam tak percaya Ustaz Don depan mata :)



Ustaz Don kata(lebih kurang begini) kat mana kelebihan kita ,buat yang terbaik

Contoh nya kalau kita pandai baca Quran,baca la dengan
bersungguh2,pulun habis buat dgn ikhlas kerana Allah


Terima kasih juge pihak surau yg beri bubur lambuk,makan mase berbuka of course hehe..yummy
Alhamdulillah

Wednesday, August 8, 2012

Google 07.08.2012

Assalammualaikum,apa khabar semua? Semoga sihat2 selalu dan menjalani ibadah puasa dgn baik :)
 Hari2 pakai google kan,yg best fasal gugel ni kalau ade tarikh istimewa mesti gugel akan menarik kan search "enjin" nya.

 Tadi saje je layan ni hehehe,gigih print screen gugel buat macam game,acara lompat pagar

Nak gerakkan tekan butang Play kaler merah tu,dan cursor kiri kanan,nak lompat tekan space

Siap ade catatan masa,rekod peribadi  13.1 laju dari yg pia print screen ni,ecececeh :P

Monday, August 6, 2012

Diari Ramadhan,Ustazah Asni

Assalammualaikum,Salam Nuzul Al-Quran

Alhamdulillah,Jumaat lepas pia dan colleague dapat menghadiri majlis ilmu lagi bersama Ustazah Asni
Jumaat sebelum tu bersama Sharifah Khasif

Ustazah Asni sangat cantik dan sweet ,penyampaian mudah dan menarik
Ustazah cakap sambil2 kita sibuk didapur,jangan lupa berzikir insyAllah kita dapat pahala
lebih2 lagi bulan ramadhan,dan byk kan sedekah.Kalau boleh jgn tinggal solat terawih

Wednesday, August 1, 2012

Tazkirah Ramadhan 1433H/2012

 Entry telah ditanam sehingga 14/08/2012,rajin2 kan diri ye untuk scrool ke bawah untuk update terkini(kalau ado ;P)




Assalammualaikum,inyAllah umat islam akan mula berpuasa Sabtu ni :)
Teruja!!!Pia nak jemput u ollz datang ke tazkirah ni

Semoga Ramadhan kali ini penuh makna,Amin

Mohon maaf jika ada salah dan silap

Selamat Berpuasa


p/s-jgn datang time Ustaz yang u ollz minat je,ehehe gurau je :P

Mari berpesan-pesan

Assalammualaikum,syukur Alhamdulillah masih diizinkan Allah menikmati Ramadhan.

 Ini pesanan penaja untuk diri hamba yang hina juge,kata2 yg sweet ni semua Pia dapat dari FB


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (219) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (10) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (262) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)