Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, June 27, 2009

Baju Nikah


Ni BaJu NiKaH saya ,uMi sAyA yG jAhIt


Kurung moden kaler pink sebenarnya,satinnya putih

Nak tayang 1 gamba time pia kawin dulu



Mungkin boleh dijadikan inspirasi,fesyen untuk muslimah

Tema fairy tales dan simple

Friday, June 26, 2009

Kerja LaLaLa

Semlm dan hari 2 mlm berturut2 pia stayback buat over time.sampai 10 mlm dek bebanan kje yg byk...penat mmg penat windhu hubby lagi, tp dlm mase yg same seronok hehehe. Dlm kesibukkan itu,pia sempat lagi lyn FS,FB check kwn2 blog ade update blog dan sebagainya.... hihihi Sekarang ni pia tgh mnm2 dgn hubby dan adik kat danau kota,mereka dtg jmpt pia blk kje :)...dlm penat2 baru blk kje dari pagi td sempat juga pegi mnm ni hehehe.. Sayang sorry ya dah 2 hari kite buat overtime sampai 10mlm...kesian suami ku "terabai". i LoVe U SoO mUcH aBy mucuk tayunk... Terima kasih kerana hari2 hanta kite pegi dan blk kje Terima kasih lagi kerana begitu memahami kissss.

Wednesday, June 24, 2009

Wah! Award

Blog ngok ngek pia dpt award lagi ~wee~ huu Cik Manis Roozu yg bagi pd pia,baik sungguh Dah la dia tlg makeup blog ni,award pon dpt Muah1000x 10q soo much.... Rules & terms , sila ikut yea :) ♥ letakkan logo award ini di blog anda ~ Sudah NuN DiAtS sAnA ;) ~ anugerahkan award ini kepada 10 Blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra. hUrM bLOg CaBOK pIa Ni FoLLoWeR pOn XsAmPai 10org huhuhu.. nak bagi Ni Je Yg AdE uHuKs,Tp Bg BkN sEBaRaNg BaGi.MeReKa2 Ni La Yg MeMbUAt Ku RaSa DiHaRgAi DiTaYuNk"nGi" ~heee~ TeRiMa kAsIh Yg XtErHinGgA GuYs sUaMi Ku Si PaRi2 PaGi Bro In LaW fAbrEgAs CiK rIrI cIk AtIqAh CiKgU sAfIa k.LoLLies cIk EyRa Bro Fadzil pOkCiK BaRdUcK ♥ pastikan anda menyatakan penghargaan ini melalui backlink dengan blog yang anda anggap paling memberikan inspirasi dan mesra dari blog anda. HuBbYkU bKn BlOgGeR Si PaRi2 Pagi Bro In LaW fAbrEgAs CiK rIrI cIk AtIqAh CiKgU sAfIa k.LoLLies cIk EyRa MiStA Fadzil pOkCiK BaRdUcK (klo salah link mtk maaf ye,blum kaji tp kat follower ade 2 barduck org yg same i guess) ♥ informasikan penerima award mengenai award yang mereka terima dengan menyatakan komen di blog mereka. sUaMi Ku TaYuNk ;P Si PaRi2 Pagi ;P,xhbs2 eMo ;P Bro In LaW fAbrEgAs CiK rIrI yG mAnIS mEnAwAn cIk AtIqAh nAn AyU JeLiTa,jGn RiSaU InsyAllah evethin' is going to be fine Amin CiKgU sAfIa,mAjUk DGn DiA mEnYePi LamA sGt k.LoLLies Yg BiJaKsAnA cIk EyRa cUtE, sEnYAp Je? Bro Fadzil Yg rAnCaK bIsNeS ;) pOkCiK BaRdUcK yG mIsTeRI..bLOg U MnE? xNmPk pOn LiNK eH bARu JumPe hehe,sOrRy XsEmPaT ViSiT tO sAy 10Q fOR bEInG mY fOlLoWeR ♥ menyebarkan virus kasih dan sayang serta penghargaan ini kepada pemberi anugerah ini.
Buat R . O . O . Z . U : TERima kasih atas pemberian award ini kepada kakak. sayaaaaaang sama bangat kamoo ..

Friday, June 19, 2009

Mari Kita Sambut Kedatangan Rejab - 24th of June 2009

FADHILAT BULAN REJAB Khas buat diri sendiri dan muslimim dan muslimat sekalian.... FADHILAT BULAN REJAB Bulan Rejab kembali lagi yang akan menemui kita umat Islam pada hari Rabu bersamaan 23 Jun 2009 (1 Rejab 1430 H). Ia merupakan bulan yang sangat dimuliakan di dalam Islam. Banyak hadis Rasulullah S.A.W. yang telah diriwayatkan oleh para sahabat Baginda mengenai kelebihan bulan Rejab, bulan ketujuh di dalam kalendar Islam. Rejab bermaksud ta'azim (kebesaran, keagungan, kemuliaan) kerana Allah S.W.T. akan melimpahkan rahmat-Nya, kemurahan-Nya dan Ruangan Bimbingan Rohani kali ini menyorot fadhilat bulan Rejab dan beberapa hadis Rasulullah S.A.W. berkenaan dengannya. FADHILAT BULAN REJAB Bulan Rejab kembali lagi. Ia merupakan bulan yang sangat dimuliakan di dalam Islam. Banyak hadis Rasulullah S.A.W. yang telah diriwayatkan oleh para sahabat Baginda mengenai kelebihan bulan Rejab, bulan ketujuh di dalam kalendar Islam. Rejab bermaksud ta'azim (kebesaran, keagungan, kemuliaan) kerana Allah S.W.T. akan melimpahkan rahmat-Nya, kemurahan-Nya dan Ruangan Bimbingan Rohani kali ini menyorot fadhilat bulan Rejab dan beberapa hadis Rasulullah S.A.W. berkenaan dengannya. Amalan terbaik di dalam bulan Rejab ini ialah berpuasa. Maksud hadis Rasulullah S.A.W. tentang kelebihan berpuasa di dalam bulan Rejab adalah seperti berikut:
  • Puasa 1 hari - Seperti berpuasa 40 tahun dan mendapat keredhaan Allah serta syurga tertinggi.
  • Puasa 2 hari - mendapat kemuliaan besar daripada Allah dan dilipatgandakan pahalanya.
  • Puasa 3 hari - dijauhkan dugaan dunia oleh Allah, dijadikan sebuah parit panjang yang menghalangnya ke neraka,
  • Puasa 4 hari - diselamatkan daripada siksaan akhirat kelak serta fitnah Dajjal.
  • Puasa 5 hari - aman dari azab kubur.
  • Puasa 6 hari - dibangkitkan dari kubur dengan muka bercahaya.
  • Puasa 7 hari - Allah mengunci 7 pintu neraka jahannam baginya.
  • Puasa 8 hari - Allah membuka 8 pintu syurga baginya.
  • Puasa 9 hari - keluar dari kuburnya lalu menyeru "Laailahaillallah" dan tidak ditolak dia dari memasuki syurga.
  • Puasa 10 hari - Allah memperkenankan semua permintaan dan hajatnya, dijadikan hamparan perhentian di titian Siratul Mustaqim setiap satu batu dan dijadikan 2 sayap untuk terbang seperti kilat di titian Siratul Mustaqim.
  • Puasa 13 hari - Saidina Ali berkata bahawa fadilatnya seperti puasa 3,000 tahun.
  • Puasa 14 hari - Saidina Ali berkata bahawa fadilatnya seperti puasa 10,000 tahun.
  • Puasa 15 hari - Allah mengampunkan semua dosanya yang lalu di samping menggantikan amalan kejahatan dengan amalan kebaikan. Saidina Ali berkata bahawa fadilatnya seperti puasa 100,000 tahun.
  • Puasa 16 hari - dapat melihat wajah Allah di dalam syurga dan orang pertama menziarahi Allah di dalam syurga.
  • Puasa 19 hari - Dibina sebuah mahligai di hadapan mahligai Nabi Allah Ibrahim dan Nabi Allah Adam.
  • Puasa 20 hari - Allah mengampunkan segala dosanya yang lalu, dan melakukan amalan baik dengan baki umurnya.
  • Sesiapa yang berpuasa 3 hari dalam bulan Rejab dan beribadat pada malamnya seperti dia berpuasa 3,000 tahun, diampunkan baginya 70 dosa-dosa besar setiap hari, ditunaikan 70 hajat ketika keluar nyawa dari jasadnya, 70 hajat ketika di dalam kuburnya, 70 hajat ketika terbang suhuf (ketika Al-Quran dinaikkan ke langit), 70 hajat ketika ditimbang amalannya di Mizan, dan 70 hajat ketika melalui titian Siratul Mustaqim.
  • Berpuasa pada 27 Rejab (Hari Israk dan Mikraj) seperti berpuasa 60 bulan pahalanya, jika disertai dengan sedekah seumpama puasa 1,000 tahun.
  • Dapat meminum air sungai yang dinamakan Rejab yang mana airnya lebih putih dari susu, lebih manis daripada manisan, lebih dingin dari salji.
  • Setiap umat Islam yang berpuasa di bulan Rejab seperti mengerjakan ibadat seumur hidupnya. Tambahan bersedekah seperti beribadat seribu kali haji dan umrah. Dibina untuknya seribu mahligai dengan seribu bilik dan seribu bidadari, lebih cantik daripada matahari seribu kali.
Sedekah di bulan Rejab seumpama sedekah seribu dinar, dituliskan kepada tiap-tiap helai bulu romanya seribu kebajikan, diangkat seribu darjat dan dihapuskan seribu kejahatan serta dijauhkan daripada api Neraka. Orang yang lemah dari berpuasa di bulan Rejab hendaklah bersedekah tiap-tiap hari, sekurang-kurangnya sebuku roti. Kelebihan lain bulan Rejab: 1. Di dalam bulan lain Allah membalas amalan umat-Nya 10 kali, tetapi di dalan bulan Rejab Allah akan membalas amalan umat-Nya 70 kali. 2. Sesiapa meminta ampun (beristighfar) pada pagi dan petang 70 atau 100 kali di dalam bulan Rejab, diharamkan tubuhnya daripada api neraka. 3. Rejab bulan Allah, Sya'aban bulan Rasulullah. S.A.W, Ramadhan bulan umat Rasulullah S.A.W. 4. Rejab adalah bulan menabur benih, Sya'aban bulan menyiram tanaman manakala Ramadhan bulan menuai. 5. Amalan di dalam bulan Rejab menyucikan badan, Sya'aban menyucikan hati manakala Ramadhan menyucikan roh. 6. Rejab adalah bulan maghfirah (keampunan), Sya'aban bulan syafaat manakala Ramadhan bulan menggandakan kebajikan. 7. Rejab adalah bulan taubat, Sya'aban bulan muhibbah manakala Ramadhan bulan dilimpahi pahala amalan yang banyak. 8. Pahala amalan baik di dalam bulan Rejab diganda 70 pahala, Sya'aban diganda 700 pahala dan Ramadhan diganda 1,000 pahala. Beberapa amalan lain yang baik dilakukan dalam bulan Rejab: 1. Menyucikan diri daripada dosa dengan bertaubat dan memohon ampun 2. Membersihkan hati yang lalai dan alpa melalui amalan istighfar dan zikir 3. Mendekatkan diri kepada Allah dengan menunaikan solat 4. Memohon keselamatan dan kesejahteraan dengan berselawat dan berdoa kepada-Nya 5. Menginsafkan diri dengan membaca kisah teladan perjuangan Rasulullah S.A.W. dan sirah Islam lain. Peristiwa penting yang telah berlaku dalam bulan Rejab: 1. Israk dan Mikraj (27 Rejab) 2. Solat 5 waktu difardukan ke atas umat Islam (Malam Israk Mikraj) 3. Perang Tabuk terjadi di dalam tahun ke-9 Hijrah. Secara ringkasnya, Israk dan Mikraj adalah sebuah peristiwa di mana Nabi Muhammad S.A.W telah di"israk"kan (dibawa berjalan) dari Kota Mekah ke Baitul Muqaddis serta di"mikraj"kan (dibawa naik ke atas) ke Sidratul Muntaha untuk mengadap Allah S.W.T di mana Solat 5 waktu telah difardukan ke atas umat Islam melalui Rasulullah S.A.W. Semuanya berlaku di dalam satu malam sahaja. Firman Allah SWT: Maha Suci Allah yang telah memperjalankan hambaNya pada satu malam dari Masjidil Haram ke Masjidil Aqsa yang telah Kami berkati sekelilingnya agar Kami perlihatkan kepadanya sebahagian dari tanda-tanda kebesaran Kami. Sesungguhnya Dia adalah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui - Petikan dari Surah Al Israa ayat 1. DOA BULAN REJAB: Ya Allah, berkatilah kami pada bulan Rejab dan bulan Sya'aban serta sampaikanlah kami ke bulan Ramadan. Aku bermohon keampunan Allah yang Maha Agung dan tiada Tuhan melainkan Dia, yang hidup, yang berdiri sendiri dan aku bertaubat kepadaNya. Ya Allah, Engkaulah Tuhanku, tidak ada Tuhan yang patut disembah kecuali Engkau yang mencipta aku. Aku adalah hambaMu dan aku dalam genggamanMu. Aku dalam perjanjian (beriman dan taat) kepadaMu sekadar kemampuan yang ada padaku. Aku berlindung kepada-Mu dari kejahatan yang (mungkin) aku lakukan. Aku mengakui atas nikmat yang engkau berikan kepadaku dan mengakui dosa-dosaku. Kerana itu aku memohon keampunan-Mu dan sesungguhnya tiada yang dapat mengampuni dosa seseorang kecuali Engkau Ya-Allah. Istighfar paling baik dalam bulan Rejab: Maksudnya: Aku bermohon keampunan Allah yang Maha Agung dan tiada Tuhan melainkan Dia, yang hidup, yang berdiri sendiri dan aku bertaubat kepadaNya. Kesimpulannya, bulan Rejab merupakan sebuah bulan yang banyak keistimewaannya yang dijanjikan oleh Allah S.W.T kepada umat-Nya, kerana Rejab adalah bulan Allah. Pintu rahmat terbuka luas kepada umat-Nya untuk bertaubat dan memohon ampun di atas dosa-dosa yang lepas. Namun begitu, suka diingatkan bahawa kita perlu mengerjakan segala amalan yang dituntut ini dengan sifat ikhlas, rendah diri dan tawwaduk agar ganjaran yang akan diperolehi itu ada keberkatannya. p/s-"Bersama kita hormati bulan mulia ini" :)

Monday, June 15, 2009

AL-FATIHAH

TERJEMAHAN S AL-FATIHAH TERJEMAHAN S AL-FATIHAH BambySugeng Minggu lepas adalah minggu yg penuh kesedihan buat pia dah keluarga mertua. Saudara sebelah suami telah pergi buat selama-lamanya menyahut seruan Ilahi. Semoga Arwah tenang bersemadi , itu doa sanak saudara. Hanya doa kami yg dpt diutuskan mengiringi permergianya.

Thursday, June 11, 2009

Jerebu petanda awal El-Nino

NEGARA

KUALA LUMPUR - Kemerosotan kualiti udara yang menyaksikan cuaca mula berjerebu di beberapa kawasan dianggap petanda awal kedatangan fenomena El-Nino mulai Ogos ini.

Berdasarkan pemantauan Jabatan Meteorologi Malaysia, El-Nino sudah terbentuk ekoran cuaca panas dan kering semasa musim Monsun Barat Daya, namun kekuatannya hanya dapat dikenal pasti mulai Ogos ini.

Serentak dengan itu, Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar mahu beberapa langkah pencegahan diambil termasuk mengurangkan aktiviti pembakaran terbuka yang kini meningkatkan jerebu.

Kementerian itu dalam satu kenyataan akhbarnya semalam telah mengambil beberapa langkah awal membentuk kerjasama dengan beberapa agensi kerajaan yang berkaitan sebagai persediaan awal.

"Mesyuarat Jawatankuasa Induk Jerebu Kebangsaan telah diadakan 23 Februari dan 8 Jun lalu untuk memastikan semua agensi kerajaan bersedia menghadapi fenomena ini,'' jelasnya.

Selain itu, pihak kementerian turut melakukan pemantauan udara dengan kerjasama Unit Udara Polis Diraja Malaysia dan syarikat penerbangan swasta untuk mengesan pembakaran terbuka di beberapa kawasan berisiko seperti Selangor, Pahang dan Johor.

p/s- kepada rakan2 yg disayangi sekalian ekeke,jage kesihatan diri yer.dlm keadaaan cuaca sebegini kita akn mudah jth sakit.tetapi disaat pia mengetuk2 keyboard ini,kl disirami hjn Alhamdulillah.

Wednesday, June 10, 2009

A Tragic day for all muslim

AL-FATIHAH Ya Allah,tempatkan la mereka di kalangan orang-orang yang soleh.Amin Mereka syahid ketika MENUNAIKAN SOLAT!

Saturday, June 6, 2009

Setelah 9 tahun

ptg semlm after work,pia pergi KLCC jumpa ex-schoolmate :) weee, nama nya Wan....(Name penuh xpyh ek hehe) Dia ni senior dari pia,she's very nice,dia ramai peminat mase sekolah dulu "fames". Dia pengawas mase sekolah dulu,kadang2 duty jage class pia dari situ kami kenal. Lps SPM masing bwk haluan masing2,"ter"lost contact pulak hehehe.Salah sendiri juga x alert,suke buat hal sendiri dulu LoL,kan dah hilang sume kwn2 tu. Tak sangka kami dpt berjumpa semula dlm status keadaaan pia dah berubah,ok what. Sekolah kami sekolah perempuan,ramai bdk2 bacth pia nak amek dia jd kakak angkat. Dia pandai,sambung belajar kat London,bkn mcm pia huhu.... Biase la dah lame xjumpa,chit chat..pot pet2 hahaha,cerita ttg perkembangan masing2. Pia mmg makin "mengembang" sekarang ni huhuhuhu. Semoga semula ini pertemuan ini dpt mengeratkan jalinan persahabatan kami..Amin ~K.Wan makin kurus dan menawan heeee, suke dia senyum ade lesung pipit~ Thanks K.Wan belanja makan kat Madam Kwan's,kami mkn Char Kue Tiow yummy2.

Thursday, June 4, 2009

Sharing from my e-mail

Untuk yg telah, akan atau belum berumahtangga Jodoh tiada kaitan dengan keturunan. Hanya belum sampai masanya. Ia bagai menanti jambatan untuk ke seberang. Kalau panjang jambatannya jauhlah perjalanan kita. Ada org jodohnya cepat sebab jambatannya singkat Usia 25 tahun rasanya belumlah terlalu lewat. Dan usia 35 tahun belum apa2 kalau sepanjang usia itu telah digunakan untuk membina kecemerlangan. Nyatakanlah perasaan dan keinginan anda itu dalam doa2 lewat sembahyang, Allah mendengar. Wanita baik untuk lelaki yang baik, sebaliknya wanita jahat untuk lelaki yang jahat. Biar lambat jodoh asalkan mendapat Mr Right dan biar seorang diri drpd menjadi mangsa lelaki yang tidak beriman kemudian nanti. Memang kita mudah tersilap mentafsir kehidupan ini. Kita selalu sangka,aku pasti bahagia kalau mendapat ini. Hakikatnya, apabila kita benar2 mendapat apa yang kita inginkan itu, ia juga dtg bersama masalah. Kita selalu melihat org memandu kereta mewah dan terdetiklah di hati kita,bahagianya org itu. Hakikatnya apabila kita sendiri telah memiliki kereta mewah kita ditimpa pelbagai kerenah. Tidak mustahil pula org yang memandu kereta mewah(walaupun sebenarnya tak mewah) terpaksa membayar lebih tatkala berhenti untuk membeli durian di tepi jalan. Orang lain membeli dengan harga biasa, dia terpaksa membayar berlipat ganda. Ketika anda terperangkap dalam kesesakan jalan raya, motosikal mencelah-celah hingga mampu berada jauh di hadapan. Anda pun mengeluh,alangkah baiknya kalau aku hanya menunggang sebuah motosikal seperti itu dan cepat sampai ke tempat yang dituju. Padahal si penunggang motosikal mungkin sedang memikirkan bilakah dia akan memandu kereta di tgh2 bandar raya. Bukan semua yang anda sangka membahagiakan itu benar2 membahagiakan.Bahagianya mungkin ada tapi deritanya juga datang sama. Semua benda,pasti ada baik buruknya. Demikian juga perkahwinan. Ia baik sebab ia dibenarkan oleh agama,sunnah Nabi, sebagai saluran yang betul untuk melepaskan shahwat di samping membina sahsiah dan sebagainya, tapi ia juga buruk sebab ramai org yang berkahwin hidupnya semakin tidak terurus. Ramai orang menempah neraka sebaik sahaja melangkahkan kaki ke alam berumahtangga. Bukankah dengan ijab dan Kabul selain menghalalkan hubungan kelamin, tanggungjawab yang terpaksa dipikul juga turut banyak? Bukankah apabila anda gagal melaksanakannya, anda membina dosa seterusnya jambatan ke neraka?Berapa ramaikah yang menyesali perkahwinan masing2 padahal dahulunya mereka bermati-matian membina janji, memupuk cinta kasih malah ada yang sanggup berkorban apa sahaja asalkan segala impian menjadi nyata. Jika tidak sanggup untuk bergelar isteri tidak usah berkahwin dulu.Jika merasakan diri belum cukup ilmu untuk bergelar ibu ataupun ayah,belajarlah dulu. Jika rasa2 belum bersedia untuk bersabar dgn kerenah anak2,carilah dulu kesabaran itu. Jangan berkahwin dahulu sebab kenyataannya ramai yang tidak bersedia untuk melangkah tetapi telah melompat, akhirnya jatuh terjerumus dan tidak jumpa akar berpaut tatkala cuba mendaki naik. Berkahwin itu indah dan nikmat bagi yang benar2 mengerti tuntutan2nya.Berkahwin itu menjanjikan pahala tidak putus2 bagi yang menjadikannya gelanggang untuk mengukuhkan iman, mencintai Tuhan dan menjadikan syurga sebagai matlamat. Berkahwin itu sempadan dari ketidaksempurnaan insan kepada kesempurnaan insan - bagi yang mengetahui rahsia2nya.Berkahwinlah anda demi Tuhan dan Nabi-Nya, bukan berkahwin kerana perasaan dan mengikut kebiasaan. Jodoh usah terlalu dirisaukan, tiba masanya ia akan datang menjemput, namun perlu juga anda membuka lorong2nya agar jemputan itu mudah sampai dan tidak terhalang. Kadang2 Allah sembunyikan matahari..Dia datangkan petir dan kilat..kita menangis dan tertanya-tanya,kemana hilangnya sinar..Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi

Hayati Lirik Ini

Permaidani http://emo.huhiho.com Rimbun dan redup kasihMu Kau tempat ku berpayung Di manakah lagi dapat ku rebahkan Rasa gundah ini Nun Kau teguh di sana Pengasih dan penyayang Pun ku masih terleka Meneguk ihsanMu Walau ku sedari Oh... nyamannya Bila diperlukan rinduMu Mengimbaulah sentosa Bentangkan ku permaidani Dari baldu berwarna putih Moga tak ku terasakan Cubaan yang ku galas ini Kepada Mu titianku Hijrahkanlah diri ini

Wednesday, June 3, 2009

My Friend

Dapatkan Mesej Bergambar di Sini Hari ni pia lunch dgn kawan lame "Shizatul" ;) . Fb yg menemukan kami setelah sekian lame terputus hubungan.Tak sangka kami dpt bertemu semula hepi sgt2,dan pd bln Apr dia dpt tawaran bekerja kat syarikat pia kje sekarang.Itu lagi la kami xsangka xterhingga! Dia bakal melangsungkan perkahwinan pada Ahad ini,setelah genap setahun lima bulan pia mendirikan rumah tangga. Esok dia dah nak cuti start cuti,so pia ajk dia lunch same mcm ala2 bachelor party hehe. Pia doakan semoga Shizatul akan berbahagia hingga ke akhir hayat.Amin.. Love ya Atie,i'm soo happy for u.Tahniah..Tahniah Selamat Pengantin Baru. Welcome to the club ;)

Tuesday, June 2, 2009

Malu Bukan Kepalang

Mohon ampun dan maaf kerana tertulis puji kepada puk#. Pekara memalukkan ini berlaku dlm FB saya uwaaaaaaaa. Over sgt nak bls komen2 amek ko! malu x sudah huhuhu.. Uwaaaa malunya mane nak sorok FB ni,nak delete sayang. Benda dah terjadi,wat can i do :( .Tp pia mmg xsengaja sgt. Terima kasih kepada Rabiatul aka Cik Abby kerana perasan. Dia yg inform pia psl my really2 stupi# typing erorr tu........ Giler kentang btl! @#@!%@$#^ huhuhuhuhu http://emo.huhiho.com http://emo.huhiho.com p/s-the hello kitty is for u Cik Abby,salina if u read this jgn cemburu tayunk wink2...

Monday, June 1, 2009

Kenduri-Kendara

Semlm pia and husband pergi kenduri kat area "Pandan".Kenduri anak cikgu sekolah tempat hubby ku keja...Tapi hubby ku bkn cikgu, walaupon org selalu panggil dia cikgu hehe. Semlm cuti masak tgh hari la,kan kena mkn nasi minyak hihi... Pia segan lak nak snap gambar pengantin,maklum la pia ikut hubby.Pia xkenal sgt mereka... Tema mereka biru,pia kalau pergi kenduri suke tgk pelamin,decoration dan semestinya Pengantin. Lepas makan,hubby borak2 dgn kawan dia,Kebetulan ade tmn permainan kat situ pia pon tgk anak2 kwan dia main buaian,gelongsor dan my favorite jongkang-jongkit.Terkenang waktu kecil2 dahulu hurmm sweet nya kenangan itu.Lepas tu masing2 pon balik..... On da way blk,tibe2 pia terase perut ni muat lagi utk desert(mane bdn tu xnaik ;P).So kami pon singgah Rahsia utk mkn cake hehehe.Pas mkn snap2 pic nanti upload ek,kami pon blk.Sampai umah pia buat keje suri rumah sikit2.Lps tu ade kwn hubby ajak dia keluar minum,pia dok umah jer la.Lps settle kje pia pon zzzzzzzz.Dah lame xtido petang hehehehe ;P Jumpa lagi daaaaaaaaa. Sila menjamu gambar hee~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (219) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (10) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (262) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)