Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 31, 2010

Kosmetik

Bahagianya jika mempunyai kemampuan hasilkan produk sendiri,walaupon ku bukan peminat Tok T lagu minat pula hihi,congrat Tok T :)-Sumber dari Murai

Din Beramboi Dalam Keadaan Kritikal

Sumber dari Murai Semoga dia cepat sembuh..Amin

Tuesday, March 30, 2010

Coffee Prince

Hehehe,sorry tajuk lari,yg diatas tu tajuk citer Korea
  • Assalammualaikum wahai peminat2 ku saentero dunia,wah perasan tak hengat nya daku :P
  • tadi jln2 ke blog adik syg yg ku kenal dari FS dulu,dh berapa tahun ye ku berFS dgn dia.
  • Lupa la,ampun kan patik Pia syg :P,nama dia Pia juge tau....
  • Entry terbaru si manis ni ade mention fasal minuman kegemaranku iaitu KOPI
Dan tiba2 daku teringat,ada 1 artikel kesan kopi pd wanita yg pernah ku bace dulu erk!. Arikel tu ku dah lupe tak tahu nak cari mane.Tapi ku jumpa ni hasil dari mengugel, erk lagi!!Jumpa lagi...

Tuesday, March 23, 2010

Chantique. Oh SaYa Kah?

  • Oh terkesima,terkejut,tersenyum blur2 dgn award yg diterima
  • Cisbege(tiru ayat org) !ehehePerasan la kamu..wake up ok
  • Layakkah blogger yg bukan siapa2 ni terima awrad?Beautiful pula tu muahaha(gelak jahat ;P)
  • Ini tugasan setelah dinobatkan Beautiful Blogger (ececeh)
  1. Thank & link the person that gave you the award.Done
  2. pass this award to 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.Lihat dibawah ok
  3. Contact the bloggers and let them know they've won the award.Ok i will
  4. State 7 things about yourself.Ok for this u all can refer here.Pada yg pernah baca,dpt refresh minda kan? :)
Saya nak beri award ni kepada
  • Ezzati
  • Putri
  • Atiqah
  • Miss Naddy
  • Jard
  • Ida
  • Balkidz
  • Roozu
  • Yats
  • Z@ck
  • Arnie
  • Sharina
  • hazirah
  • Wirdah
  • Intan Sofia

Funny?

  • Niat hati mahu mencari teman
  • Sekali petik berduyun tiba hehehe
  • Fobia terusss

Monday, March 22, 2010

Terkejut

Yanie Mentor telah pergi tak kembali,takziah buat suami dan keluarga serta mentor nya Ning Baizura Pagi tadi bace Metro ada berita Yanie Mentor kritikal Tapi kat FB Aidit Alfian,Jovian menyatakan yg Yanie dah meninggal
So Pia cari beritakat internet,ini dari Murai
  • Al-Fatihah

Thursday, March 18, 2010

Suke

Saya make up Mozilla saya hee~,suke3!!!tak kisah la la saya nak kecoh2,kat blog sendiri juge :D

Baby Sephia,Saya Pia :)

Pic dari Oh!Artis
Tidak ku sangka,dia betul2 namakan anak perempuan dia dgn name "Sephia".Tajuk drama lakonan dia dulu.Singkatan nama Pia yg ku guna kini dgn u all :).Dekat2 pula dgn besday ku 14.03.2010.Baby Cath 12.03.2010 suke2.Tahniah Cath!!I Love the way u talk so much.Sopan gitu,not like me kasar...
Ni pic curik dari Blog Rokku,sorry ye :P.Katanya dari FB Cath sendiri,eh belum add dia laa
  • TAHNIAH buat pelakon Catriona Ross, 29, dan suami, Shaharuddin Mokhtaruddin, 30, kerana sudahpun bergelar ayah dan ibu apabila Cat selamat melahirkan anak sulung mereka Jumaat lalu, jam 8.45 malam.
  • Bayi perempuan seberat 3.1 kilogram itu diberi nama Sephia Rania Ross-Iddin. Cat bersalin menerusi pembedahan di Naluri Medical Centre, Wangsa Maju, Kuala Lumpur.
  • Cat yang menghubungi rakan SS memberitahu doktor menasihatkannya supaya bersalin secara pembedahan kerana tulang pinggulnya kecil. Namun, Cat tidak kisah asalkan dia dan anaknya selamat.
  • Menurut doktor, Cat sepatutnya bersalin minggu depan, namun si kecil itu nampaknya tidak sabar hendak melihat dunia maka dia dilahirkan seminggu lebih awal.
  • Cat juga bersyukur kerana dia tidak berhadapan sebarang komplikasi yang teruk. Selepas setengah jam berada di bilik pembedahan terdengar suara nyaring Sephia. Dalam bahasa Arab Sephia bermaksud kecantikan yang mempesona. Paling menggembirakan Cat, Sephia mewarisi wajahnya yang berdarah kacukan, Melayu-Scotland.
  • Biarpun Sephia masih terlalu kecil, namun Cat sudah tidak sabar untuk membelikan gaun untuk anaknya itu. Kehadiran Sephia dalam hidup mereka menambahkan lagi kebahagiaan rumah tangga pasangan muda itu. Nampaknya Aidilfitri tahun ini, Cat sibuklah melayan Sephia. Pasti keperluannya yang diutamakan.
  • Berbeza dengan artis lain menyembunyikan anak masing-masing daripada media, tetapi Cat dengan rasa yang cukup gembira dan teruja mengundang rakan SS untuk merakamkan wajah anaknya itu.
  • Barangkali inilah cara Cat berterima kasih kepada media yang menyokong kerjaya seninya selama ini.
  • Tidak perlu mengadakan majlis khas untuk memperkenalkan permata hatinya itu. SS sendiri pun dah tak sabar hendak melihat wajah Sephia.
  • Lain orang lain caranya dan tentu masing-masing mempunyai alasan tersendiri. Apapun, kepada yang sudah ada anak, didiklah mereka dengan baik. Jangan lupa beri mereka ilmu agama yang secukupnya agar mereka menjadi orang yang berguna apbila dewasa nanti.
  • Selepas berehat di hospital selama tiga hari Cat akan berpantang 44 hari di rumah keluarga mentuanya di Wangsa Maju, Kuala Lumpur. Sekalipun berpantang di rumah mentua, sejak awal lagi ibunya datang dari Kota Bharu, Kelantan, untuk menemaninya. Cat juga bercadang menyusukan anaknya dengan susu badan sehingga usianya genap dua tahun.
  • Sebelum kembali aktif dalam bidang lakonannya, Cat akan berehat tiga bulan untuk memberi tumpuan kepada Sephia dan memastikan badannya kembali sihat dan cergas.
Berita dari Harian Metro

Wednesday, March 17, 2010

Masak2-Spaghetti Goreng Simple

Ni resipi ciptaan sendiri,menggunakkan bahan2 yg ade dirumah sepenuhnya.Tiada mood untuk singgah2 kedai blk keje hari tu :).Ok,mari tgk bhn2 ape yg ade kat umah ku hari tu dan caraku goreng.simple jer...
  • Spaghetti-direbus
  • Chicken Meat Ball-direbus 5-8 minit
  • Button Mushroom-hiris nipis
  • Lebihan sambal tumis segera,yg simpan dlm peti ais :P
  • Sos Tiram
  • Bwg Besar,agak ikut suke-dicincang
  • Bwg putih seulas,hentak2 dulu keke. baru cincang halus
Cara masak pon pia msk dalam rice cooker jer senang
  1. Panaskan rice cooker
  2. Masukkan minyak masak,anggaran 4 sudu besar
  3. Tumiskan bwg besar dan bwg putih sampai wangi
  4. Masukkan Sambal tumis,kacau tak perlu lama kan sambal segeranya hehe.Agak2 jgn sampai garing sgt.
  5. Masukkan sos tiram pula,kacau sampai pecah minyak.
  6. Dah boleh masukkan spaghetti,gaulkan semua rencah tadi hingga sebati ye Puan2 :D
  7. Masukkan Button mushroom,dan gaul lagi
  8. Last masukkan chicken meatball
  9. Gaul sekejap lagi sampai semua rencah mesra bersama :)
  10. Sedia untuk dimakan.Selamat Mencube
ini dia
  • p/s-tips memasak menggunakkan rice cooker,jika tengah memasak suiz rice cooker telah turun ke "keep warm",tolak ke "cooking" semula.nanti periuk xcukup panas untuk memasak.

Setahun sudah berlalu


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini
  • Dear Diary eh!blog la hihi :P,hepi besday to u muah!!
  • Walaupon kamu tak secantik dan famous hasil dari tangan ku,ku tetap sayang kamu
  • Dah setahun,mmg xsangka!!
  • Hepi dpt berkenalan dgn org2 yg sudi buang mase kat blog saya ni
  • Terima kasih yg tak terhingga kepada yg sudi Follower ,Pia sgt hargai.Hanya itu saja yg mampu Pia ucapkan.
  • Semoga dpt buat entry yg lebih baik dimasa hadapan

Monday, March 15, 2010

Tergoda

Menawannya hadiah ni,maaf penganjur curik gmbr :D
Setelah sekian lama diri ini tidak bercontest,saya join contest Blog Sis Ita yg gojes(bodek ke?)ehehe ikhlas ni.Klik sini utk maklumat lanjut,due dia 16.03.2010 sehingga 12 tghari cpt kwn2...
  • Jln2 kat blog Pn Ryna,dia ajak join contest ni
  • Aduhai,murah hati bagi hdiah yg sgt2 gorjes tu
  • Harap2 saya dpt,sempena besday ku hari ahad lepas :D
  • Alangkah indah nya jika hadiah itu milik ku
  • Sejak jadi Puan ku suke sgt hiasan ala Inggeris ni
  • Penganjur pula menawarkan hadiah ala hiasan Inggeris
Mana boleh tahan godaan ni Kalau tak menang ku pasrah,ikut rezeki...

Friday, March 12, 2010

143

  • Alhamdulillah masih diizikan bernafas dimuka bumi Mu Ya Allah
  • Selamat Ulang Tahun untuk diri sendiri :)
  • Semoga dapat ku menjadi yg insan yg lebih baik. Lebih baik tiap hari.Semoga doa dan impian ku dimakbulkanNya.Amin
Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Tuesday, March 9, 2010

Hmm

Had Fairy Tales dream last Tapi cakap Melayu hihihi Minggu ni agak kelam-kabut Tak terurus jer
Hubby,i'm sorry I'm still trying To b the best for Lob u,Muahhx

Monday, March 8, 2010

Selamat Ulang Tahun Sayang

  • Peristiwa-Hari Ahad
  • Waktu entry ini dipost-Pagi Isnin
  • Lokasi Bergambar-Time Square
  • Tujuan ke T.S-Sambut Birthday Sepupu,sepatutnya 08.03.2010,Isnin masing2 kerja.Jadi sambut in advance .....
Wish untuk birtday girl,jemput klik jika ingin tahu
Makan2,hari Ahad makanan idaman tak dapat,semua dah kehabisan.Kek pon sama :|
Kami mcm kembar tak?Bulan dan tahun kelahiran kami sama tau :)
  • p/s- semoga dia bertemu dgn Price Charming nya juga,Amin

Thursday, March 4, 2010

Sangat tercalar

Siapa lagi yg menolong kalau bukan kita sesama Islam?
  • Daripada Abu Hurairah r.a sesungguhnya Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: Tidak satu hari pun dimana pagi harinya seorang hamba ada padanya kecuali dua malaikat turun kepadanya, satu antara kedua-duanya berkata: Ya Allah, berikanlah ganti (kembangkanlah harta) bagi orang-orang yang berinfak (menghulurkan sedekah) dan satu yang lain pula berdoa, "Ya Allah, binasakanlah harta orang-orang yang kikir (kedekut). (riwayat Al-Bukhari dan Muslim)
Ya Allah ampuni aku kerana jarang bersedekah

Wednesday, March 3, 2010

Warning!!!

Wallahualam I received this mail from my office e-mail,i deleted the email address for privacy purpose From:@maybank.com.my [@maybank.com.my] (email address DELETED) Sent: Wednesday, March 03, 2010 10:43 AM To: @yahoo.com (email address DELETED) Subject: Re: SUBJECT SU... Importance: High All Maybank Account Holders / Semua Pemegang Akaun Maybank
  • Whoever has the Maybank account number with ATM card, please be careful when withdrawing money through ATM machine,
  • Kepada semua pemegang akaun Maybank, disarankan berhati hati bila membuat pengeluaran wang menggunakan mesin ATM.
  • 1. For the first time when you enter the right pin number, a message 'invalid pin number' pops up.
  • 1. Bila anda menekan no. pin (6 digits), pemberitahuan 'nombor pin salah' terpapar di skrin.
  • 2. Then, when you enter your pin number for the second time, a message 'invalid pin number, please call this number 'xxx-xxxx' pops up.
  • 2. Bila menekan no. pin kali kedua, pemberitahuan 'nombor pin salah', sila hubungi nombor telefon 'xxx-xxxx' terpapar di skrin
  • 3.. If you call this number, you will lose all your money.
  • 3. Jika anda membuat panggilan, anda akan kehilangan semua wang anda.
  • NOTE: If you encounter the above matter, please DO NOT call the number. One of my friends just lost RM70000 on last Sunday and Maybank checked his last transaction was on that day itself even though he did not withdraw any money. Please forward this to your friends.
Nota: Jika anda menghadapi masalah diatas, and dinasihatkan untuk tidak membuat panggilan tersebut. Pernah berlaku dimana pelanggan tidak membuat pengeluaran tetapi kehilangan semua baki simpanan.. Sila maklum kepada semua kenalan

Monday, March 1, 2010

Aku Sedih

Ku sgt3 bersedih ketika ini, duka,lara,pilu,kesal,sedih..... Tiada kata yg dpt ku gambarkan kesedihan dan kebimbangan hati ini Sad and crying Berita Masjid Al-Aqsha sila klik sini Ampuni la hamba mu ini,aku hanya mampu melihat. Ku hanya mampu berdoa agar Kiblat pertama umat Islam ini dilindungi dari Yahudi lahanat !! Allahuakabar!!

Saya Peminat MU

United claim Carling Cup

Wayne Rooney's superb header won the Carling Cup for Manchester United against Aston Villa. Berita penuh sila klik sini,i am so happy !!!!Congrat,Glory2 Man United
Tapi(fans Arsenal jgn marah ye)saya sgt2 kesal dan simpati seriously Ntah la,saya rasa terganggu dgn berita pemain Arsenal yg injured ni Pada peminat Arsenal,harap bersabar ye
Serious berkaca mata ku tgk gmbr ni

meh tgk komen captain arsenal yg hot ni

Gempa

Bumi bergegar lagi Saya turut simpati "pesanku pada diri sendiri dan utk semua" simpati dgn mangsa gempa di Chile,amaran Tsunami juge dikeluarkan dibeberapa negara.Sedang menginsafi diri,dan bersyukur masih dpt hidup selesa disini.. Disaat kita masih boleh hidup selesa tanah air sendiri milik Allah ini Mereka yg dilanda musibah sedang meratapi kehilangan org tersayang Bersuyukur la kerana disaat mereka kehilangan harta benda Jari jemari ini msh blh menekan papan kekunci komputer dan mencari hiburan di internet Syukur Alhamdulillah diatas nikmat kurniaanMu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (219) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (10) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (262) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)