Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, May 29, 2012

Nasi Padang Grand Seri Garuda,Kg Baru Kuala Lumpur


jom lunch
ini pilihan isteri,gulai sutun dan pucuk paku tapi tak berapa nak muda masak lemak,hehe
ini pilihan suami
ikan bakar pilihan suami

ini review dari Kak Ina KL,Akak pia pinjam ye hehehe


Pendapat pia,makanan sedap sesuai dengan selera Pia

Bit pricey,makan berdua RM25++ tak ingat sangat

Istimewa ada Jus Alpukat (Avocado),rase macam timun lemak2 sikit




Fairy Notes-Entry ini telah selamat dipekasam kan dari tahun 2011,haha

Saturday, May 26, 2012

Yozen Früz Platinum Walk Setapak(Danau Kota)

Jumaat lepas Pia pergi Platinum Walk(PW),nak cube Outlet Frozen Yogurt(FROYO) baru Yogen Früz-
ada promosi senhingga 26 May,mungkin akan dilanjutkan sehingga pertengahn Jun.
Sumber dari owner sendiri :)
boleh duduk sini sambil makan FroYo
kat sini ade yang self service punca froyo machine,
custom made pon ade pilih buah-buahan yang ditawarkan.mereka akan blend kan untuk customer. 
pia cube campuran starwberry dan banana
topping pon banyak pilihan,ade kacang walnut dan pia recommend cuba la Honey Almond sedap sangat kacang ni!

posing dengan owner Yogen Früz PW ,Pn Hanim.(bagi diskaun lagi ye lain kali?)hehe
Biasa la desert yang agak sihat ni mahal harga nya. 
FroYo pilihan after 20% RM17++lupe lah,yang pasti RM17.
Sekali sekala ok la uhuk2

nampak tak serat2 buah-buahan,yum rase buah asli,tak masam sangat macam FroYo jenama X,u know malas nak sebut.takut nanti kena saman hehe.terpulang pada taste masing2
suka nya dia :P,candid form my hubby
cuba lah

80-0,Block J,Platinum Walk
53300 Setapak,Kuala Lumpur


Wednesday, May 23, 2012

Azrinaz Mazhar Hakim Terkini

Pia terkejut tenguk iklan On Air di Astri Ria semalam menampilkan Azrinaz sebagai "Pengajar Stand Upper" (maaf jika silap tulis) Cara penyampaian Azrinaz dalam iklan tu memang kelas seperti dahulu :)
kosmo online


 Inilah wajah terbaharu Azrinaz.

 
Mstar

Sunday, May 20, 2012

Ladang Teh BOH Sg Palas Cameron Highland

Cameron Highland sentiasa di hati ku
al maklum la lokasi honey Pia dulu ;P


baru sampai beratur la nak order.esoknya cuti Hari Pekerja,sesak dari Tanah Rata lagi






hari tu balik kg hubby,tiba2 je rase nak singgah mengimbau kenangan lalu 
dari kg hubby tak jauh  nak "mendaki" CH ni, :)




kali ni kami naik moto wei!!!pecaya tak?hehe
siapa penah pergi tau la betapa sempit nya jalan nak
sini.itu kelebihan naik moto hehe

err sorry mak abah,kami pegi tak bagitau
cakap nak pegi pekan je,tak plan pon tau2
dah selamat pergi dan pulang,Alhamdulillah

tgk gambar tu,ade bengkak sikit
kena gigit serangga kot,mase nai naik ke CH
Helmet visor separuh je tu yg kena gigit
gatal mcm kena gigit nyamuk,alhamdulillah
tak de apa2.balasan kot




sampai2 je terus ke sini,jln2 hirup udara nyaman.minum2 teh lepas pulang


mentang2 la ini tempat ade dalam scene Ombak Rindu~(sila sebut ala2 Nabil Raja Lawak dalam show LAWAK Ke Der untuk "kesan khas humor"hehe),ekau pon nak gedik posing disini ye pia


hehehe,gigih print screen dari YouTube nak tunjuk bukti :P



dulu mase honeymoon tak heran pon Ekau area ni


nice huh? :) mase ni ade "bahagian" ladang teh warne hitam,kering may be nak tanam yg baru kot.



bunga tu same kaler dgn sweater pia,dalam gambar bunga jadi biru
kat bawah ladang ni ade Sekolah Tamil,jeles I tgk landskap sekolah ni


Pia suka pokok ni,tak tau name..."gemuk"2 kat CH ni.kat bandar alahai kecik je pokok ni.itu pon susah nak jumpa
mase kecil suka petik dan tiup,fuhhh fuhhhhhh ;) maka berterbangan indah ia dibawa angin

ni daku mase honeymoon dulu2,malu larikkkkkkk

Wednesday, May 16, 2012

I got 2 Kenny G Heart & Soul tickets to let go(Concert)


Hubby Pia menang online contest Sinar FM,tiket ni dapat dicourier sampai kat rumah semalam

Tapi Pia n Hubby tak dapat pergi,ada tak sesiapa berminat nak beli?Special price
Hari sabtu ni pulak tu show nya,8pm
Duit tu nak buat something sikit hehe,Pia cek online tengok harga tiket boleh tahan mahal

sumber

ini tiket nya,sorry blur sikit esok kalau sempat Pia upload yang gambar clear 

kalau ada yang berminat boleh email kat beatrizyoana@gmail.com
letak tajuk email "Kenny G"



Tuesday, May 15, 2012

Tanyalah Ustaz???

pia dapat dari email,hadoi

Tuesday, May 8, 2012

Oh My English

Assalammualaikum , hi sedang buat apa tu?

Kredit untuk gambar ini

Pia suka la Iklan Oh My English !!!!!! 

 Anda bagaimana?

Nanti nak cuba follow the show

Boleh memperbaiki bahasa inggeris
pada masa yang sama dengan cara mudah
dah menyeronokkan




Fairy Notes-Agak formal tak bahasa Pia hari ni :P ?


Thursday, May 3, 2012

Banjir lagi

Banjir kilat menjelma lagi,memang sinonim dengan Kuala LUMPUR
ni pic dari colleague Pia,Pia ade snap pic tak dan transfer.dari office

JALAN MIEOW2(Kucing) ,kawasan banjir ni menghala ke KL
Pia balik lalu jalan yang jem tu yg pia tanda anak panah,mmg nampak banjir ni
mase lalu semalam,semoga tuan kereta tabah.gambar ni pia rembat dari blog BA


Mase Pia mula2 keje kat sini penah sekali la kena banjir terok dah 3 tahun lepas kot

lif rosak esoknya Kiteorang kena naik tangga tau T_T,office Pia dah la kat tingkat 15
semput....


Fairy Notes-Hujan itu rahmat :)



Wednesday, May 2, 2012

Macam-macam bentuk dan saiz

Ok,ok,ok,ini last citer pasal kasut janji2 ehehe

tengok lah macam2 design kasut ade

ini unik kan?

japang girl suke kasut macam ni suatu mase dahulu,not sure now
tinggi nya,booth "Princess"
ehem2 dapat habuan dari encik hubby,umur2 macam ni keselesaan harus letak no.1 bile beli untuk sang kaki
antara pameran
tradisi
ini, korang bace lah dalam gambar tu :P
cucilah mata
lain dari yg lain atau alien bagi korang?
berani?
suke yg silver tu
haa,boleh simpan make up dalam kasut ko,tak tau la bau ape nanti =))
berape byk papan digunakan?
siber!
tema lumut?

ok,mase untuk pulang,mood segan tapi berposing juge,tu yg sengih lain macam.

mase masuk dierog ade tepek sticker kat lengan,anda sayang kan alam sekitar tepek balik di board yg disediakan.kreatif layan je dah "terbentuk" sticker sorang2 tampal

sekian al kisah festival kasut 2012

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (219) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (10) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (262) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)