Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 31, 2009

Selamat Tahun Baru Masihi

Dapatkan Mesej Bergambar di Sini Pejam celik-pejam celik,hari ini dah 31/12/2009.Begitu pantas masa berlalu,semoga tahun baru ini memberi sinar yg lebih bermakna dalam hidup kite semua.Amin. Harapan ku lebih taat pada Nya dimurahkan rezeki,kerjaya dikurniakan zuriat kasih sayang bertambah utk hubby keluarga,keluarga mentua saudara-mara rakan2,termsk u olls yg bace :)

Wednesday, December 30, 2009

Saya Demam Lagi

Saya sungguh terharu Enche hubby telah ambil cuti utk menjaga isteri dia yg dilanda demam panas yg agak terok semlm.Doc check suhu saya 39 darjah Celsius,sebab tu kepala saya bagai nak pecah kate doc. Mmg pelik demam saya ni,sebelum tido saya ok.Tgh mlm saya terjage tekak saya skt sgt,bgn nak pi kje lps tu xlrt dah.Kalau xgagahkan diri dan enche hubby xbwk gi klinik mmg xbgn la saya.Mmg xlrt nak bgn,thanks for everything AB Habibi cayunk ku jarang update status FB dia,mmg TERHARU bile check FB... p/s-Thanks so much Ezzati ajr supaya saya blh show FB hubby kat blog ;)

Monday, December 28, 2009

Contest Ingin Jadi Model

Wah perasan nya saya kerana menyertainya,tak layak rasanya.Gambar taruhan saya disini Should i give it a try?Jika anda terbace entry ini,bermakna tuan empunya blog ini telah memberanikan diri utk menyertai nya dgn rasminya.Wish Good Luck to myself. saya mengetahui contest ini dari blog SaraHata sweet girl yg workaholic,wish to be like her. Pada wanita,gadis-gadis manis diluar sana,dipersilakan utk menyertai nya.Untuk keterangan lanjut sila ke blog pengajur Hannah Talent. Sekian,Terima Kasih

Friday, December 25, 2009

Flying Colors

Tahniah3!! Adik Ipar Pia. Ahli keluarga yg paling muda dlm keluarga hubby telah mendapat keputusan yg sgt cemerlang dlm peperiksaan Penilaian Menengah Rendah PMR. Dia telah berjaya memperolehi 8 A,SGT BANGGA dgn dia! Keep it up for SPM. InsyAllah,u can further ur study abroad .Mane tau kan rezeki.
p/s-result ku,dah lupe la :P

Sunday, December 20, 2009

Contest Gaya Tudung Menawan

Pia mencube lagi masuk contest gaya tudung menawan pula :) Pic tudung syria dan aksesori disini Pic dihari bersejarah ku disini
Dan yg ini,selendang siti dipadankan dgn tudung syria.

Lady In Red Giveaway

This is my first time,try my luck ;).Pada anda yg ingin mencuba sila klik sini.Senang jer cara2 nak join contest ni.Sila2 Pia tau pasal contest ni dari blog Sara Hata kwn alam maya yg gigih bekerja lagi ctk :) Kebetulan pia ade pakai baju merah mase kenduri kawin adik ipar tempoh hari. Walaupon tak la merah sgt :D,pia nak mencube...
Inilah gambarnya

Saturday, December 19, 2009

My Cousin Weeding

Antara saudara mara belah umi
Selamat Pengantin Baru
Smile
Alhamdulillah,seorg lagi sepupu (pengantin lelaki) sudah selamat mendirikan masjid. Welcome the the club http://emo.huhiho.com Tahniahhttp://emo.huhiho.com Next week kenduri kat rumah pakcik pia pula,yg ni belah perempuan
Ramai sedare ckp muke pia same dgn isteri sepupu pia tu.Umi pon ckp ade iras2.U all rase same tak?http://emo.huhiho.com Agaknya btl la org kate,dlm dunia ni ade 7 org muke same dgn kite hihi.Org kate,bkn Pia yg kate ye mcm tu :Phttp://emo.huhiho.com Yg xbestnya,dlm perjalanan kat hiway ade sebuah lori sengal suke2 hati jer tukar lorong.Dah la kete yg kami sekeluarga naik btl2 kat belakang lori tu.Nsb baik xde ape2,hubby dpt kawal kete.Hubby memandu dlm jarak SELAMAThttp://emo.huhiho.com Syukur Alhamdulillah kami selamat pergi dan pulang Bile lah pemandu kat Malaysia ni nak berubahhttp://emo.huhiho.com

Thursday, December 17, 2009

Selamat Ulang Tahun..

Hari ini besday umi Pia,InsyAllah mlm nti nak bwk umi keluar raikan harinya :). Kek dah tempah,blk nti nak pg pick up. The 2 silly ngok ngek adik pompuan pon blk hari ni hihi Telah byk yg umi ku beri,sejak dulu lagi Pengorbanan tiada pernah jemu Ampunkan ankmu ats segala dosa Jasa umi selama tak mungkin dpt ku balas
Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Wednesday, December 16, 2009

Ini lah tahun baru kita umat Islam

Salam ukhuwah buat teman2, Azam ku semoga tercapai hendaknya..Amin Semoga kita akan sentiasa dan didalam lindungan ALLAH s.w.t. Pertamanya marilah sama-sama kita panjatkan kesyukuran kepada Allah S.W.T kerana masih lagi memelihara nikmat-nikmatNya yang cukup besar yakni nikmat Islam & Iman. Begitu juga dengan nikmat kesihatan & kesejahteraan yang telah dianugerahkan kepada kita semua. Tidak lupa juga salam selamat & sejahtera ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w yang telah berjuang jiwa & raga untuk memastikan Islam itu sampai kepada kita Maal Hijrah atau Awal Muharram merupakan permulaan tahun baru bagi takwin Islam. Ianya bermula sempena memperingati penghijrahan Nabi Muhammad s.a.w dari Kota Mekah ke Kota Madinah dalam tahun 622 masihi. Selain itu, ianya juga merujuk kepada peralihan daripada sesuatu yang negatif(buruk) atau kurang baik kepada yang lebih baik atau sempurna. Perpindahan Nabi Muhammad s.a.w dan para sahabat r.a dari Kota Mekah ke Madinah merupakan pembinaan langkah baru sebagai persiapan menghadapi cabaran yang bakal tiba secara terus menerus. Hijrah bukanlah asing dalam Islam dan ia adalah sebahagian daripada Islam. Hijrah kerana menuntut ilmu, mencari kebenaran, berjihad, berdakwah, mencari nafkah, kerana perniagaan dan bermacam-macam hijrah lagi adalah tuntutan dan asas ajaran Islam itu sendiri. Kebiasaannya apabila tiba sahaja tahun baru masihi, kita sering memperbaharui azam masing-masing. Apa kata kali ini azam yang sama kita tekadkan lagi semasa ketibaan tahun baru hijrah ini. Malah jika kita tidak pernah langsung berazam selama ini pada tahun baru hijrah, maka bolehlah kita memulakannya sekarang. Azam ini bolehlah lebih ke arah pengisian rohani dan keagamaan. Mungkin kepada mereka yang tidak pernah solat berazam untuk mula bersolat, mereka yang bersolat tetapi tidak cukup lima waktu berazam untuk melengkapkan solat lima waktu dan mereka yang bersolat lima waktu berazam untuk meningkat kualiti solat tersebut. Jadikan motto hari ini lebih baik dari semalam, hari esok lebih baik dari hari ini dan hari-hari seterusnya lebih baik dari hari-hari sebelumnya ...inilah yang dituntut oleh Islam!!!. Di samping itu perkuatkan juga fahaman aqidah, syariat dan akhlak kita. Apabila fahaman kita jelas maka iman dan takwa kita juga akan kukuh. Percayalah lebih rapat kita dengan Allah s.w.t. akan lebih tenang jiwa kita menghadapi kehidupan yang penuh cabaran dan dugaan ini. Jelas Ibni Abbas lagi, "Siapa yang membaca doa ini pada 1 Muharam, Allah mewakilkan dua malikat memeliharanya pada tahun itu". Doa itu bermaksud, " Wahai Tuhanku, Engkaulah selamanya didahului pada tahun baru ini hamba bermohon kepada engkau semoga terpelihara daripada syaitan dan pemerintah syaitan dan hamba memohon pertolongan Engkau, peliharakan hamba daripada nafsu amarah dan jahat, dan yang membimbangkan hamba akan perkara yang menghampirkan hamba dengan Engkau wahai yang Mulia". Siapa yang berpuasa pada Jumaat pertama Muharam, nescaya diampunkan Allah dosa-dosa yang lalu. Bacalah doa berikut sebanyak tiga kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada hari terakhir bulan Zulhijah: "Segala puji tertentu bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad dan keluarga baginda serta sahabatnya. Ya Allah, sesungguhnya pada tahun ini aku melakukan larangan-Mu tetapi aku belum bertaubat sedangkan Engkau tidak reda dan melupai perkara itu. Engkau menangguhkan azab-Mu yang ditetapkan kepadaku. Engkau memerintahkan supaya aku bertaubat. Sesungguhnya pada hari ini aku memohon keampunan daripada Engkau, ampunilah aku. Dan apa yang aku lakukan pada tahun ini yang Engkau redai dan Engkau janjikan pahala, maka aku memohonnya daripada Engkau, ya Allah yan Karim yan Zal Jalali Wal Ikram. Terimalah permohonanku ini dan janganlah Engkau hampakan harapanku terhadap-Mu ya Karim. Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad dan keluarga baginda juga sahabatnya. Segala puji tertentu bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam". Selepas doa di atas dibaca, berkatalah syaitan, "Kesusahan bagiku dan sia-sialah pekerjaanku mengoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa itu, Allah mengampunkannya setahun". Bacalah doa awal tahun ini sebanyak tiga kali selepas waktu Maghrib pada malam 1 Muharam: "Segala puji tertentu bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad dan keluarga baginda dan sahabatnya. Ya Allah, Engkaulah yang kekal abadi untuk selama-lamanya. Demi kelebihan-Mu yang maha Agung dan kemurahan-Mu yang melimpah, sesungguhnya pada tahun baru ini aku memohon daripada Engkau perlindungan daripada syaitan yang direjam, pengikutnya, tenteranya dan penolongnya dan aku memohon perlindungan daripada nafsu amarah yang sentiasa mendorong ke arah kejahatan dan melalaikan aku dengan perkara yang tidak berfaedah daripada mendekatkan diri kepada Engkau. Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad dan ke atas keluarga baginda dan sahabatnya. Segala puji tertentu bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam". Selepas dibaca doa itu, syaitan berkata, "Telah amanahlah anak Adam ini daripada godaanku pada tahun ini kerana Allah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah syaitan". Selamat Menyambut Tahun Baru Hijrah 1431. Ikhlas daripada, Pia Source-FB Friend

Apa Yg Kau Cari

Astarfirullahalazim,mengucap panjang dgr pasal berita ni di MHI pagi tadi. Bayangkan perasaan ayh budak ni...Kenapa la jan@#* ce~@#$ ni suke rosakkan ank dara org..Dieorg ni xde adik beradik perempuan?Ibu yg melahirkan tu bkn perempuan?Dah tu aibkan org pegi rakam.Ye la,kite xblh salah kan lelaki jer...kite xtau kan bdk perempuan tu mcm mane kan Jgn la zuriat kite, ahli keluarga buat pekara terkutuk ni...Ya Allah,jauhkan lah...Amin

Monday, December 14, 2009

Angau

Salah satu sebab Pia terkesima same watak Edward Cullen ialah ayat2 cinta nya,cet! g wang seh.Tp lagu g wang melayu yg tangkap lentok Pia mmg xminat sorry.

hubby dgn adik Pia selalu bikin panas buka lagu g wang dlm kete haha :P,dieorg mmg sengaja berpakat kalo time kami naik kete same2.Huh... Oleh kerana diri masih angau dlm mood citer vampire encem ni,cite antu yg Pia paling berani BLH tgk.Cite antu seram GILER sorry kalo tgk nti mkn bulan asyik terbayang,baik elak XDE BERANI leh (^.^).

Taraaa dipersembahkan Edward Cullen quotes
Edward Cullen quotes Edward Cullen Character from the Twilight Series of Stephenie Meyer Quotations:

Bust out the shackles, I'm now your prisoner. Edward Cullen

Do you think your life would be easier if you was not in love with me? Edward Cullen

And so the lion fell in love with the lamb...(My Fav!Pia suke sgt2 ayt ni) Edward Cullen

Before you, Bella, my life was like a moonless night. very dark, but there were stars- points of light and reason... And then you shot across my sky like a meteor. Suddenly everything was on fire; there was brilliancy, there was beauty. when you were gone, when the meteor had fallen over the horizon, everything went black.
Nothing had changed, but my eyes were blinded by the light. I couldn't see the stars anymore. And there was no more reason for anything.' Edward Cullen

Would you please tell me what you're thinking? BEFORE i go mad? Edward Cullen

You should probably know I'm breaking the rules right now. Well, not technically, since he said I was never to walk through his door again, and I came in the window...

But, still, the intent was clear. Edward Cullen

Your hair looks like a haystack, but I like it. Edward Cullen

It will be as if i never existed. Edward Cullen

By the way, I'm not leaving you. Edward Cullen

Do you ever think that you're life would be easier if you weren't in love with me?? Edward Cullen

If I could dream at all, it would be about you. And I'm not ashamed of it. Edward Cullen

Look after my heart---I've left it with you. Edward Cullen

“I prefer brunettes.” Edward Cullen

“You aren’t exactly the best judge of what is or isn’t dangerous.” Edward Cullen

“It’s the thought that counts. I ought to know.” Edward Cullen

“Besides…the more time I spend with you, the more human emotions seem comprehensible to me. I’m discovering that I can sympathize with Heath cliff in ways I didn’t think possible before.” Edward Cullen

“I know you think that I have some kind of perfect, unyielding self-control, but that’s not actually the case.” Edward Cullen

If I could dream, it would be about you. Edward Cullen

You are my life now Edward Cullen But jealousy... it's a strange thing. So much more powerful then I would have thought. And irrational! Edward Cullen  

Additional Another Pia's fav!-selepas menoton dan bace E-Book Twiligh.Terima kasih Lovely Aifa kerana sudi share E-BOOK Twilight,New Moon dan Eclipse by e-mail ,XOXO inilah aytnya "You're interesting when you sleep." Edward Cullen

tapi dlm dunia nyata giler pe kalau bukan muhrim dtg bilik kite..usha kite tido.  

p/s-My hubby tetap menjadi pujaan hati ku :)

Sunday, December 13, 2009

Skybridge

Nice view
Muke penat,mood kurang nak bergmbr.hubby hampir2 xpecaya :D
Sambil menyelam sambil minum air.Sambil bawa adik dia n wifey dia ikt sekali :).adik ipar dah blk kg dah dgn kami last week.Jgn serik ye adik ipar ku dok rumah kami ;). Pagi2 lagi hubby dah pergi ambil tiket.Ingtkan mereka berdua jer la naik.Then hubby call,"syg saya ambil tiket 6.30pm punya blh la kite naik sekali lps syg hbs keje nanti".waaa terharu giler mase tu lob u AB :D,terase diri disayangi dah x terabai hihik..Actually pia xkisah pon,pia dah penah merase naik dulu,tp dah lame dah.. Mase on the way nak pegi biase la KL jln jem :(,sampai KLCC cari parking mencicit nak turun ke lobi Skybridge tu lagi dua minit jer mase yg ade.Nsb baik la sempat Alhamdulillah, kalau tak hampa laa penat2 pagi td hubby amek tiket. Bestnya lps penat keje.Pegi naik ke tmpt tinggi lihat panorama KL.Haa!Lagi 1,U olls pernah pegi bukit yg kat Ampang tu x?best juge panoramanya..lame dah xpegi,nti nak ajak hubby pegi.Tapi tmpt tu sunyi sikit,hati2 la kalau nak pergi...

Sunday, December 6, 2009

Percubaan ku

Kali ni pia nak buat entry pasal makanan pula :), jom..may b u all penah jumpe makanan ni Pada ramadhan yg lalu,my colleague bagitau ade juadah istimewa ade dijual kat bazaar ramadhan sentul. Nak ape tahu dia?Taraaaa Inilah murtabak megi,selalu pegi kat bazaar tu cari2 xjumpe gerainya..cpt sgt sold out.Hampa u :( Last week nak dijadikan cerita,mase pia surfing terjumpa la blog resipi ni.xsangka terjumpa resipi yg pia teringin sgt nak mkn ni.Apa lagi pia terus mencubanya mmg sgt la mudah cara2 nak membuatnya,mkn lagi senang hehe. Mari kita lihat cara2 memsk MuRtAbAk MeGi
Mula2,mee direbus mcm biasa.then pecahkan 2 biji telur,campur semua bhn2,gaul mesra.Letak bwg sikit jika suke..Pia suke megi kari,so pia gune megi kari utk buat murtabak ni
Dah sebati bhn2 tadi,msk mcm telur dadar...goreng dgn api serdehana kecil.Sampai agak2 garing
Terbalikkan,langkah yg sama seperti diats...Dan siap utk di ngap
p/s-menu ini enak dicicah dgn sos cili @ mayonise @ kedua2nya sekali ;)

Friday, December 4, 2009

Times Square,then something

Ini satu kisah bukan cerita dulu kala...Its happens few hour ago... Cuti sekolah ni adik ipar pia dtg umah,habibi cadang nak bwk adik dia jln2 KL. Dia dtg naik tren,stesen keretapi dekat jer dgn dari umah mentua senang jer Sampai stesen KL kami pon terus pegi jemput dia Dah 2 hari dia sampai,ptg tadi lps pia n habibi bwk dia pergi TS Nak bagi dia merase naik Monorail,sampai TS jln2 snap pic segala then blk... Cadang nak mkn Cha Kue Tiow lps tu,tetapi.............................................................. Bila blk nak amek kete ,kami parking dekat area stesen Monorail Titiwangsa.Hari dah mlm ingt kan selamat la parking kat situ.Bkn halang lalulintas pon ;P. Tgk2 kete dah tak ade!!!uwaaa mase tu pia dah nak nangis2,kete ku Put3 Pia namenya dah hilang ke ??Tak pernah kena situasi mcm ni tau :'( Then habibi ckp InsyAllah tak hilang ni,kena tarik ni rasenya...Lps Adik pia sampai kami pon terus pegi check kat tmpt DBKL tunda kete.Alhamdulillah,nsb baik xhilang thanks adeq dtg jmpt kami bwk kami pulang ke rumah :D.Call mintak tlg dia dtg amek kami.kete dah tak ado, patah la kaki kalau menapak...
bestnya kalau dpt merase pegang salji
adik ipar bongsu
10q sayang ,sporting dia bergmbr hari ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (219) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (10) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (262) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)