Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, November 30, 2010

Pokok reput penyebab ajal :'(

ISTERI Mohd. Helmi melihat mayat suaminya yang mati dihempap batang pokok reput di Jalan Bukit Nanas, Kuala Lumpur semalam.

KUALA LUMPUR – Seorang wanita hanya mampu menangis apabila suaminya yang baru sahaja menghantarnya ke tempat kerja maut dihempap sebatang pokok reput di Jalan Bukit Nanas di sini semalam.
Kejadian pukul 8.30 pagi itu menyebabkan seorang kakitangan bank, Mohd. Helmi Husain, 37, (gambar kecil) mati selepas mengalami cedera parah di kepala dihempap pokok setinggi lima meter yang terletak di kiri jalan itu ketika hendak ke tempat kerjanya di Jalan Ampang.
Isterinya juga seorang kakitangan bank dan bekerja di Jalan Pudu. Dia yang menerima khabar itu beberapa minit kemudian bergegas ke lokasi kejadian dan hanya mampu menangis.
Sebaik sampai, dia melihat mayat suaminya masih lagi ditimpa batang pokok tersebut sebelum ia dialihkan oleh kakitangan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).
Difahamkan, setiap hari, bapa kepada lapan anak itu akan menghantar isterinya ke tempat kerja sebelum dia akan ke pejabatnya pula.
Pegawai Turus Siasatan dan Perundangan Trafik Kuala Lumpur, Deputi Supritendan Abdullah Roning berkata, pokok tersebut tiba-tiba tumbang sebaik mangsa melalui kawasan tersebut.Kosmo

Semoga beliau tabah diatas pemergian suami tercinta,Al-Fatihah

Badge aka Award dan tumpang tanya semua?


thanks Cplud Miera :),tak sangka sudi bagi kak Pia Badge ni

Ade soalan ye,ini jawapan nya ye
-blog akak carba marba,akak hentam saja la labu ape saje yang menarik perhatian akak.contoh:artikel dari surat kabarade berita gempar ade post kat blog (bosan kan?)

-terus terang akak tak cukup mase nank explore lagi blog Cplud..InsyAllah tunggu ye,yang pasti akak suke resipi pancake ni :)

-harapan semoga Miera dapat jadi blogger femes,ciayok2!!


p/s-dear readers,blog Pia kekurang kasih sayang header?ade sesiapa sudi tolong??
Pia memang tak reti buat huhu.mengecewakan :(
tengok header u oll semua cantik sangat

Monday, November 29, 2010

Majalah Nur

gambar comel muke depan edisi disember dari google

Dapat Majalah Nur dipasaran sekarang

Sebenarnya ni kali pertama pia beli majalah Nur
ni,walupon dah tau lame hehe

Sejak Cik Yanie gebu buat entry ni,perasaan utk
membeli majalah ini semakin kuat.

Ok sudah jatuh cinta lah!

Bulan lepas cari majalah ni,kecewa tak de :(

Mahu langgan InsyAllah

234 nice number ;)

Salam,hye semua

Hari isnin menjelma lagi,harap semua ceria2 selalu

Pia nak ucapkan terima kasih pada yang sudi follow
blog pia ni,hari ini baru online tgk dah 234 :)


from google,harus pink :D
Pia baru pindah rumah,nak dekat sebulan juge la

Macam Pia bagitau, contractor(btl ke,hentam saje) untuk set up line internet
kat rumah baru ni tak muncul2 lagi.

Selagi contractor tak set up line,Pak Cik TM tak boleh buat ape2
harap2 mereka dtg la by this week.

Aktiviti BW amat2 sukar buat masa ini,hanya ucapan terima kasih
yang mampu Pia ucapkan pada yang sudi follow blog ini

Percaya la,Pia amat happy dan hargai bile semua dah ok,InsyAllah
Pia jalan2 rumah u all ye :)

Saturday, November 27, 2010

Saya Suka Blog Awak La!


fuhhh,En Ben bagi keje sekolah yang maha susah la =))

5 je boleh pilih dari berjuta-juta lemon blog yang wujud?
ok la,setelah difikirkan nah,ini dia


  1. Soffya Cik Bulan
  2. Atiqah Adnan
  3. Kak Nor
  4. Hana
  5. Rina Salleh
*4,5 boleh ngelat tak?sebab kenal dari DTS yang tersohor yang memang best tu,boleh tak kira saya suke DTS sekali?kikikih =))


Sebab saya suka blog2 ini ialah

-Cik Bulan ni,penulisan dia perghh tak boleh disangkal lagi!Cikgu Bahasa Melayu la katakan nge~.Kami mempunyai hubungan istimewa intim dari zaman frienster hingga kini.Forever, InsyAllah

-Puan Atiqah pon ape kurang nya,pandai menulis,antara follower awal blog ku yang tak seberapa  ni :).Anak yang baik,Kakak yang penyayang.Isteri yang baik..InsyAllah :)

-Kak Nor,memang teruja tengok resipi2 diblog nya.Name blog Secubit Garam menarik perhatian ku.Selain tak lokek ilmu masakan,kelembutan dan sifat keibuan terserlah walau ku hanya kenal dalam blog.tengok ni,baik kan kak nor ni? :)


-Hana ni rock! hihi =)),dok jepun ikut hubby dah ade 2 orang hero.Dia rajin balas komen cara dia balas komen tu yang best macam dah lame kenal.I buat muke tak mula je mase baru2 kenal blog dia komen dan komen hihi,Ade yang dia tak balas busy la tu jage anak n hubby hihi.Ni u oll tengok macam mane Pia tak gelak setiap kali dia balas komen or singgah blog =))


-Rina Salleh,seorang Gadis Melayu yang perfect dimata ku,selain follower terawal saya(terharu)

SAYA MENGETAHIU SEGMEN INI dari blog En Ben sendiri la,saya  follower ma hehe


Siap!!Fuhh penat

25 Facts About Me

Again hehe,demi menghargai tag dari Pn Deena yang Pia kagum dah ade Master tau
muda lagi.Betul kan Deena tag i?=))

Baru dapat baby boy,bestnya.So ni Pn Pia nak bayar utang ni hehe

Actually Pia dah penah kena tag ni,tak pe just for u Mama Rafique *wink*

Kalau berminat sila klik sini untuk mengetahui fakta2 penting tentang diri ni
ececeh :P,lebih kurang kan?Things or facts

Owh ya kat situ 23 je kan?ni Pia tambah ye

24-sudah pindah rumah sewa baru :(,dah jauh dari family.setelah 27 tahun dudok situ.Mase kawin sewa umah dekat2 dengan parents lagi.setelah 2 tahun lebih tinggal situ,hujung bulan oct kami pindah.sebab tension pegi kerja jauh,traffic jammed.uhuk2

25-dah suke masak

p/s-deena fokus no 14 hehe,thanks for the tag

Friday, November 26, 2010

Apabila dunia blog diserang pak enon/mak enon Anonymous

Dulu mase Pia mula terjebak,ecece terjebak la sangat :P
pia ingat dunia blog ini sangat cool,best dapat kenal ramai
blogger2 yang lain.

Rupe-rupenya selain daripada pekara2 yang fun ni ade juge
pekara melukakan hati,sigh*

Antara blog yang Pia selalu singgah yang diserang Anonymous aka
  "Enon" ni blog kak ina kl dan Amy Sinar Raudah,Jard pon terok juge
penah kena kecam oleh enon ni

Kalau blogger2 tersohor yang lain Pia tak sempat nak alert,macam mane agaknya?

Kenapa ek mereka2 ni?sakit mental ke?tak kutuk orang tak boleh hidup ke?

Bukan nya kacau hidup korang pon wujudnya blog2 ni,aduh Pia pon naik seram
takut dikacau Enon ni..wuu,harap2 tak la ye


Buat kak ina dan Amy keep on blogging,its not a big deal,ramai lagi yang suka u oll berblog :)
like me...wink2


p/s-maaf jika ade yang menyampah bace entry ni

Mengharap jumaat yang damai,InsyAllah

Salam jumaat,semoga hari ini lebih baik dari hari sebelum nya..Amin


Sambungan entry emo Pia semalam,hehe



Status ku yang terkini

kambing ni jumpe kat google,ini jer luahan yang Pia boleh bagitau kat sini



Pia malas nak panjangkan cerita,syukur la hidup lebih tenang hari ni
Semoga terus kekal begini,jika diuji ku mohon kesabaran yang tinggi hanya
padaMu Ya Allah

Thursday, November 25, 2010

Not A Fool!!!


tapi telah diperbodohkan!!!!Pissed off(bukan hubby buat)

p/s-Ya Allah ku mohon padaMU

Gaji Perdana Menteri

PM terima gaji RM22,826.65 sebulan

kaching!!!Sekadar gambar hiasan,sumber dari Google


KUALA LUMPUR - Perdana Menteri menerima gaji bulanan sebanyak RM22,826.65 mengikut Akta Ahli Parlimen (Saraan) (Pindaan) 2005 yang dikuatkuasakan mulai 1 Januari 2004.
Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz berkata, Timbalan Perdana Menteri pula dibayar RM18,168.15 manakala jemaah menteri menerima RM14,907.20.
"Gaji bulanan setiausaha politik sebagaimana yang ditetapkan dalam Ketentuan Saraan Setiausaha Politik 1980 adalah RM5,709.99 yang juga berkuat kuasa pada 1 Januari 2004," katanya pada Persidangan Dewan Rakyat di sini semalam.
Beliau berkata demikian dalam jawapan bertulis terhadap soalan N. Gobalakrishan (PKR-Padang Serai) mengenai penetapan gaji dan semua bentuk elaun yang dinikmati anggota Kabinet, setiausaha politik serta jumlah emolumen dan elaun mereka dari tahun 2005 hingga tahun 2009.
Mohamed Nazri berkata, jumlah gaji tahunan yang telah dibayar kepada anggota Kabinet bagi tahun lepas ialah RM5,470,942.40 dan RM5,783,993.60 pada 2008.
Katanya, RM5,858,529.60 dibayar pada 2007 manakala RM5,858,529.60 pada tahun 2006 dan RM6,007,601.60 pada 2005.Kosmo

Wednesday, November 24, 2010

Terkejut!

Salam,hi tengha buat ape tu?

semalam mase Pia buat entry ni tibe2 internet macam sipot
tutt!!

Saje lepas tu check kat edit post,mak aii terkezut panda Pia tengok ni


U oll penah kena macam ni tak?Ok sekian :P



p/s-maaf diatas entry yang kurang memberangsangkan (T.T)

Tuesday, November 23, 2010

Keputusan Lagu bakal berentap di ANUGERAH JUARA LAGU 25(AJL 25)

Bunyi tajuk agak pelik hehe,maaf

Rasenya u all semua dah tau kan?
Kalau ade yg tak tahu klik sini

Maklum la Pak Cik TM tak dtg2 set up
line internet kat umah sewa baru Pia ni

So, berblog dgn ihsan internet dipejabat

huhu

Pia suka lagu YUNA Cinta Sempurna
 Thanks Google

Tapi tahun ni rezeki tak bepihak pada
lagu islamik Manifestasi Cinta Mirwarna
dan Fiq

Begitu juge dgn Aizat Susun Silang Kata,
tak cube lagi ye

InsyAllah

Ariel Peter Pan dibicara

Ariel ditemui wartawan menerusi celah jeriji besi di Mahkamah Negeri Bandung, Isnin. Gambar AFP

Berita selanjutnya hanya di Mstar

Gambar Kahwin Siti Saerah

Asyik2 entry gambar kawin,ehehe kebetulan Pia dapt email
So rase nak share kat sini...ok ye,jgn marah



Monday, November 22, 2010

Gambar Kahwin Baizura Kahar

Dari email


Tahniah dan selamat pengantin baru

Cantik,simple ;)

Inside Mekah

Pia suka tengok ni



http://www.youtube.com/watch?v=KK--1qkpSMs

ade beberapa episod,u all chack sendiri ek kat Youtube hehe

Semoga dijemput Allah semasa masih muda..Amin

Animasi Saladin

Salam semua,ceria2 kan hari isnin ini
mudah-mudahan....

Kat tempat Pia ni hujan rahmat turun
tak tau la dah berhenti belum

Hari sabtu hari tu,sambil sediakan makan malam

Pia tertengok Animasi Saladin 7.30pm di TV 1

Info disini tahun 2007 punya

Waa,dalam hati terus cakap eh katun ni
cerita fasal Salahuddin ke?Menarik ni


Tapi Pia tak tenguk betul2,sebab sambil buat keje

Friday, November 19, 2010

Gaya Tudung Bienda,Fesyen tudung Bienda

Salam Jumaat :)
Dah lame tak log in Nuffnang
Tadi Pia check keyword untuk
minggu ini

So hari ni Pia decided nak buat entry fasal gaya tudung Bienda,fesyen Bienda


Bienda pengantin baru ini sememangnya sangat cantik
Kulitnya putih halus,pakai apa pon mesti cantik

Pia pon menGOOGLE antara fesyen tudung yang sering digayakan nya


Antara trademark Bienda,selendang diikat belakang dan pakai turle neck




diserikan dengan aksesori anting-anting
Ikat sanggul ditepi
dan bunga..sangat kreatif ;)

Fesyen Bienda dihari perkahwinan disini

Thursday, November 18, 2010

Aidiladha dan.....

Salam Aidiladha ,
Pengorbanan perlu disertai hati yang ikhlas 
Raya haji tahun ni Pia tak cuti,ni dah keje
uhuk2 :'(


"Maaf ini lah sebab Pia tak jalan2 blog u oll"
uwaaa Pia dah pindah rumah,Pak Cik TM net tak
datang2 lagi set up line internet
manyak susah nak berblog dan blog walking :'(
Kata 4-7 hari berkerja,ini sudah lebih ooo!!

p/s-kurang sihat uhuk2
Gambar ucap time kasih kat PaK Cik Google

Monday, November 15, 2010

Diam mu Gunung Merapi






















Tabah la menghadapi dugaan dari Allah

Pia yang moody

Ku akui diri ini sering beremosi,

 thank Google

Ya Allah ku mohon kekuatan dan
kesabaran dari Mu,Amin

Sedang cube dan terus mencuba...

refresh2 ,jangan tahu tepek jer bace balik
Pia ooii,kau tengah moody kan....(monolog)

Saturday, November 13, 2010

PENJARA PUDU...kini tinggal kenangan

ok2,i know Pudu Jail lame menyembah bumi

Pia belek2 gambar lame,terjumpa la gambar jongos Pia ni,kikih



Ini la satu2 nya kenangan yang Pia ade berkenaan dengan Penjara Pudu

Lokasi Time Square,tandas wanita tingkat 10 kalau tak silap....sementara
tunggu adik ku ternampak ade 1 jendela.

Pia pon mendekatkan diri ke jendela itu dan Pia tak sangka boleh nampak
penjara pudu dari ladies ni.

Bila adik ku dah settle je,ape lagi,dengan kuase veto Pia pon cakap "adik,tolong snap
pic,nak nampak pudu jail tau"

adik ku berkata:"menurut perintah tueku(slang kalantan)"ok dialog ni hanya rekaan semata-mata :P

ok,sekian untuk kali ini

p/s-u all kalau banyak duit,beli tak bagunan baru yg bakal dibina kat tapak Pudu Jail tu?Bukan setakat beli jer,dudok situ?wuu~

Thursday, November 11, 2010

Gambar Ngeri Over Dose Sleeping Pills!Amaran tak sesuai dilihat bagi yang lemah jantung dan sebagainya

Tajuk paling panjang pernah tercipta hehe

Dapat dari emai ni,tiada niat untuk mengaibkan orang

View at your own risk!!

Pia tak bertanggungjawab jika ada yang terganggu fizikal
atau mental selepas tengok pic ini..maaf

Ya Allah Pia sendiri kecik2 anak mata tengok pic yang last sekali


Selayang pandang macam tak de apa2 kan?

Check it out!!
:O!!!!

Wednesday, November 10, 2010

Ada apa dengan angka 26?dan lagi2 KURANG AJAR

Credit for Google

Dari Email

"Sesungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi, dan silih bergantinya malam dan
siang terdapat tanda-tanda bagi orang-orang yang berAKAL" - Al-Imran 190

Bencana Tahun 1500-2000:
26 Jan 1531 gempa bumi di Lisbon, Portugal, 30.000 orang tewas
26 Jan 1700 gempa di Laut Pasifik, dari Vancouver Island, Southwest Canada off
British Columbia hingga Northern California, Pacific Northwest,USA. Dikenal
sebagai megathrust earthquake.
26 Jul 1805 gempa bumi di Naples, Calabria, Italy, 26.000 orang tewas
26 Aug 1883 Gunung Krakatau meletus, 36.000 orang diperkirakan tewas
26 Dec 1861 gempa bumi di Egion, Yunani
26 Mar 1872 gempa bumi di Owens Valley, USA
26 Aug 1896 gempa bumi di Skeid, Land, Islandia
26 Nov 1902 gempa bumi di Bohemia, sekarang Czech Republic
26 Nov 1930 gempa bumi di Izu
26 Sep 1932 gempa bumi di Ierissos, Yunani
26 Dec 1932 gempa bumi di Kansu, Cina, 70.000 orang tewas
26 Okt 1935 gempa bumi di Colombia
26 Dec 1939 gempa bumi di Erzincan, Turki, 41.000 orang tewas
26 Nov 1943 gempa di Tosya Ladik, Turki
26 Dec 1949 gempa bumi di Imaichi, Jepun
26 Mei 1957 gempa di Bolu Abant, Turki
26 Mar 1963, gempa bumi di Wakasa Bay, Jepang
26 Jul 1963 gempa bumi di Skopje, Yugoslavia, 1.000 orang tewas
26 Mei 1964 gempa bumi di S. Sandwich Island
26 Jul 1967 gempa bumi di Pulumur, Turki
26 Sep 1970 gempa bumi di Bahia Solano, Colombia
26 Jul 1971 gempa bumi di Solomon Island
26 Apr 1972 gempa bumi di Ezine, Turki
26 Mei 1975 gempa bumi di N. Atlantic
26 Mar 1977 gempa bumi di Palu, Turki
26 Dec 1979 gempa bumi di Carlisle, Inggris
26 Apr 1981 gempa bumi di Westmorland, USA
26 Mei 1983 gempa bumi di Nihonkai, Chubu, Jepang
26 Jan 1985 gempa bumi di Mendoza, Argentina
26 Jan 1986 gempa bumi di Tres Pinos, USA
26 Apr 1992 gempa bumi di Cape Mendocino, California, USA
26 Okt 1997 gempa bumi di Italia

Tahun 2000 - kini

Tsunami di Aceh tanggal 26 Desember'04, Gempa Jogja 26 Mei 2006, Tasik gempa 26
Jun 2010, Tsunami Mentawai 26 Oktober 2010, Merapi Meletus 26 Oktober 2010.

Ada apa dengan 26.? Trnyata..dlm alquran, jus 26 surat asy-syu'ara yg didalamnya
pngertian tntg azab Allah... Subhanallah


Dan ini perihal kurang ajar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (219) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (10) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (262) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)