Beloved Nuffnang

Tabung SSPN untuk baby,InsyAllah..Amin

Counter

Daisypath Anniversary tickers

Friday, April 29, 2011

Wedding of Prince William, Duke of Cambridge, and Catherine Middleton

Wish them happily ever after


Imej Kuntilanak dekat jambatan runtuh

HANTU kuntilanak (dalam bulatan) dirakamkan oleh Pego Guntoro dekat sebuah jambatan di Tanjong Anom, Indonesia pada Isnin lalu.




TANJUNG ANOM - Seorang lelaki, Pego Guntoro berjaya merakamkan gambar hantu kuntilanak di celah sebatang pokok di sebuah jambatan yang runtuh di sini, lapor sebuah akhbar semalam.

Gambar itu dirakamkan oleh Guntoro menerusi telefon bimbit berkamera pada petang Isnin lalu.

Dalam imej tersebut, hantu kuntilanak itu memakai baju labuh berwarna putih, rambut panjang mengurai manakala tangannya tidak kelihatan.

"Jika diperhatikan, ia seperti kuntilanak," kata seorang rakan Guntoro yang hanya mahu dikenali sebagai Ratno.

Menurutnya, semasa gambar itu dirakamkan, Guntoro kelihatan ketakutan dan menghantar imej tersebut kepadanya.

Penduduk di sekitar lokasi jambatan itu mengaku kuntilanak pernah dilihat di kawasan tersebut.

Seorang penduduk yang hanya dikenali sebagai Agus menyatakan bahawa dia pernah melihat kuntilanak dengan wajahnya yang cukup cantik semasa melintas di atas jambatan itu.

Kuntilanak merupakan hantu yang dipercayai berasal dari ibu hamil yang mati. - Kosmo

Prince William and Kate...the happy ending

So much for my happy ending Oh oh, oh oh, oh oh...

Congratulations !!


Akhirnya mereka akan berkahwin esok

Tak dapat tgk TV,keje :(


Kate Middelton permaisuri hati Prince William
my x :P


google

Suka bangat gambar ni,sweet


Siapa boleh lupa akan ibu Prince William
yang jelita ni.Wanita penuh karisma!

Thursday, April 28, 2011

Berpelukan elak dihanyutkan ombak gergasi




CASTLEROCK, Ireland Utara - Seorang jurugambar, Tam Mullen berjaya merakamkan sekeping gambar yang menunjukkan dua orang gadis memeluk erat sebatang tiang lampu bagi mengelak daripada dihanyutkan ombak besar yang muncul secara tiba-tiba dari laut di sebuah jeti di sini pada Isnin lalu, lapor sebuah akhbar semalam.

Mullen yang kebetulan berada berhampiran kawasan jeti itu sempat merakamkan aksi dua gadis yang ketakutan dan berpeluk di sebatang tiang lampu ketika ombak besar menghampiri mereka.

Dua gadis itu bernasib baik kerana mereka tidak dihanyutkan ke laut.

Mereka kemudian dilihat bergegas meninggalkan jeti tersebut dalam keadaan gembira kerana terselamat. - Agensi Kosmo


Fairy Notes-Pernah kena macam ni kat PD,ombak nya tak sebesar ni.Mase tu pia tak terfikir bahaya well zaman muda remaja ish2,rase excited kena hempas air.Syukur la masih panjang umur

Cerita Lamaran





ANANG dan Ashanty tidak lagi berselindung tentang hubungan istimewa mereka.




Ini lamaran couple


JAKARTA - Penyanyi dan komposer terkenal Indonesia, Anang Hermansyah mengejutkan peminat apabila melamar penyanyi jelita, Ashanty sebagai kekasihnya semasa mereka muncul dalam program hiburan, Dahsyat yang disiarkan secara langsung di stesen televisyen RCTI, lapor laman detikhot semalam.Kosmo


Lagi 1 lamaran yang sgt sweet :)




Inilah teka silang kata yang lengkap dengan lamaran yang digunakan oleh Corey Newman.



WASHINGTON - Seorang lelaki, Corey Newman menggunakan teka silang kata sebagai satu cara unik untuk melamar kekasihnya, Marlowe Epstein, lapor sebuah akhbar semalam.
Newman yang berusia 28 tahun berpakat dengan akhbar Washington Post untuk bertanyakan soalan itu kepada Epstein, 31, menerusi satu kolum teka silang kata.
Pembayang untuk soalan nombor 51 berbunyi: Kata-kata yang mempunyai cincin padanya. Apabila Epstein menjawab dengan betul: "Adakah awak ingin berkahwin dengan saya?" Newman terus melutut dan menyerahkan sebentuk cincin permata dan mengulangi soalan sama.
Epstein yang namanya diambil daripada pembayang nama watak dalam filem Shakespeare in Love dan penulis layar filem Casablanca itu menerima lamaran tersebut.
Washington Post yang melihat lamaran tersebut sebagai satu cerita yang bagus telah merakamkan semua detik itu, sebelum memasukkan ke dalam laman webnya. - Agensi Kosmo

Wednesday, April 27, 2011

Sekali 2 BE Nuffnang bagi :)



Alhamdulillah,awal bulan April dapat 1 BE

Hujung bulan dah 2 BE!!thanks Nuffnang!

Nuffy is so cool!!!

Tudung Bawal


actually dah lame tak pakai tudung bawal,pia kalau
pakai tudung bawal memang sememeh sikit

Alignment selalu lari,asyik nak kena touch up hihi

Terdetik dalam hati,kat M'sia ni bila la nak ade
tudung melekap kat kepala mcm orang arab pakai
tu

Senang tak payah touch up sana sini

Orang lain pakai  tudung bawalcantik je
terletak,Pia pakai tudung bawal comot

Sebab tu pia suka pakai tudung syria
kat FB siap ade album tajuk
"Falling in Love With Syria Hijab"


Sekarang melambak2 tudung syria kat pasaran
tak terbeli pula :P




Nanti nak pakai lagi lah bawal with inner syria.

Dah pernah cube kat sini ;) like it

Tuesday, April 26, 2011

Membaca gaya wawasan

Pia suka lagu ni,menarik dulu selalu ade kat TV






hihi,eksen je lebey dah la pura2 nak posing punya pasal.bahagian buku kanak2 riang pulak tu :p



Fairy Notes-serious lama dah tak membaca,asyik bace fesbok je..hihi!kena start membaca bahan yang berfaedah balik Pia oiii...

Monday, April 25, 2011

Geram tak terperi!!!!

Ikan lumba-lumba melompat tinggi






BEBERAPA ekor ikan lumba-lumba membuat lompatan yang tinggi di Lautan Atlantik dekat Pulau Pico
baru-baru ini.


Pia sangat suka dolphine,sangat comel dan bijak!!
tu yang geram sangat tu,hihi
Semoga ade rezeki jumpa,sentuh dan dikiss dolphine macam  gambar ni...Amin


google


PULAU PICO - Seorang jurugambar Britain, Anthony Pierce, 30, dari Leeds merakamkan gambar beberapa ikan lumba-lumba melompat tinggi dari laut, lapor sebuah akhbar semalam.
Kumpulan ikan lumba-lumba itu melompat setinggi 4.57 meter ke udara setinggi bas dua tingkat di perairan pulau ini di Lautan Atlantik.
"Amat sukar untuk membuat rakaman gambar kerana ikan-ikan itu berada di atas permukaan air dalam tempoh beberapa saat," kata Pierce baru-baru ini. - Agensi Kosmo

Lisa Surihani, Another Beauty With Brain ;)

Assalammualaikum,hye!!!

Hari Isnin,yeyyy!!

Selain dari Diana Dianelle,Maya Karin

Lisa Surihani juge antara artis BB
(Beauty With Brain)bagi Pia.

Pendapat peribadi je tau,semua orang
cantik lagi pandai macam korang, ;)

Jom bace cerita fasal Lisa Surirumah
ni,mane tau boleh hilang kan Monday
Blues hihi





IMEJ bersih dan sopan-santun yang dimiliki aktres Lisa Surihani tidak menjanjikan yang dia bebas daripada gosip-gosip panas rencah dunia hiburan.

Sejak terjun ke dunia lakonan, Lisa pernah digosipkan dengan beberapa aktor seperti Farid Kamil dan Shaheizy Sam.

Bagaimanapun, gosip-gosip itu berlalu begitu sahaja dan Lisa seperti biasa memilih untuk berfikiran positif kerana mengerti itulah permainan yang perlu diharunginya tatkala membuat keputusan untuk menjadi seorang pelakon.

Terkini, tidak ada angin, tidak ada ribut, tiba-tiba sahaja muncul cerita yang Lisa kini sedang intim bersama pelakon, penyanyi dan pengarah filem Merong Mahawangsa, Yusry Abdul Halim.

Tertawa di corong telefon saat diajukan gosip terbaru itu ketika dihubungi minggu lalu, Lisa tidak mengelak mahupun menafikan berita itu. Sebaliknya dia mengaku yang dia memang sedang berkawan dengan Yusry.

"Ya, saya tidak nafikan yang saya berkawan dengannya (Yusry). Sebenarnya kami sudah kenal lama dan sering berbual menerusi BBM (BlackBerry Messenger) tetapi kami mula keluar dan rapat sejak dua bulan yang lalu," ujarnya.

Sambung Lisa lagi, desas-desus kononnya dia bercinta dengan Yusry semuanya bermula apabila mereka dilihat duduk bersebelahan ketika tayangan filem Seru yang diadakan pada awal bulan ini.

"Saya dijemput ke majlis tayangan perdana filem itu, tapi kami pergi berasingan dan jumpa di sana. Saya hadir bersama ibu dan abang saya. Dia duduk di sebelah saya, mungkin sebab itu orang mula berkata.

LISA sangat rapat dengan ibunya yang sentiasa mengiringinya ke mana sahaja.


"Bagi saya, tidak ada sebarang masalah untuk dia duduk di sebelah saya kerana dia kawan saya. Mungkin dia solo dan saya solo, orang mula berkata," katanya.
Walaupun begitu tegas Lisa, dia berharap hubungannya dengan Yusry tidak disalah erti mana-mana pihak.
"Kami baru berkawan rapat dalam dua bulan, saya berharap daripada situ orang boleh faham secara logiknya hubungan kami hanya sekadar kawan sahaja.
"Ya, memang kami ada keluar menonton wayang dan lepak bersama tetapi setiap kali keluar saya pasti ditemani ibu atau teman yang lain," balasnya.




YUSRY mengakui tertarik dengan karakter dan personaliti Lisa.

Jodoh dengan Yusry

Lisa dalam pada itu enggan berselindung mengatakan bahawa dia selesa berkawan dengan Yusry. Malah, setiap kali berjumpa banyak topik yang boleh dibincangkan bersama.

"Secara jujur saya tidak melihat berkawan dengan Yusry merupakan satu kesalahan. Kami boleh borak macam-macam, daripada filem sehinggalah ke isu semasa.

"Dia lebih dahulu bekerja dalam bidang seni, jadi banyak soalan yang saya ajukan kepadanya, memang kami serasi. Saya selesa berkawan dengannya, bagi saya dia seorang yang bijak dan mempunyai misi serta visi dalam hidupnya," tuturnya.

Disoal lagi, andai pada masa depan dia mempunyai jodoh dengan Yusry adakah dia akan menerimanya memandangkan umur mereka begitu jauh berbeza. Yusry 37 tahun dan Lisa 25, ditambah pula dengan Yusry yang berstatus duda.


Lisa dengan tenang menjawab, dia tidak kisah andai dipertemukan jodoh dengan duda dan lelaki yang lebih berusia kerana itu semua ketentuan Allah.
"Jodoh terletak di tangan Allah, kalau itu jodoh saya yang telah ditentukan, saya terima. Kalau bercakap tentang umur, saya tidak ada sebarang masalah kerana saya sudah biasa dikelilingi lelaki berusia.
"Abang-abang saya berusia 35 dan 36 tahun, kebanyakan sepupu dan kawan saya dalam lingkungan usia itu. Sebab itu saya rasa, saya boleh masuk dengan orang yang lebih berusia daripada saya. Tetapi untuk bercakap soal jodoh bagi saya masih terlalu awal," tuturnya.
Apabila disoal sama ada ibu mengetahui yang dia kini berkawan dengan Yusry, kata Lisa masakan ibunya tidak tahu kerana ke mana sahaja dia pergi pasti diiringi ibunya.
"Mummy orang paling rapat dengan saya, ke mana sahaja saya pergi pasti ditemani mummy, kalau saya tidak beritahu pun, dia akan tahu juga," luahnya yang baru sahaja selesai penggambaran filem berjudul Papa, I Love You.Kosmo

Sunday, April 24, 2011

Di Suatu petang

Agak "berusia" juga dah citer ni :P

Baru nak story mori kat sini,hihi

Petang tu hujan,baru balik dari keje
baru lepas hujan

Dah nak sampai simpang area rumah
rase macam nak nak makan kuih

Then Pia pon singgah gerai kuih

Pia pon beli cok udang 2 hengget
samosa 2 hengget




karipap tu makcik jual kuih tu bagi free,FOC


Terima kasih mak cik,moga Allah murahkan dan berkati
rezeki makcik..Amin

Saturday, April 23, 2011

Tahniah!!Omedeto! cha


Im so happy for you,adik Pia Acha(Tasha) dah lulus ujian
LJM(LEMBAGA JURURAWAT MALAYSIA)

Dah boleh jadi staff nurse ,suster ngesot   hihhihi

Friday, April 22, 2011

Mari bersenam

Assalammualaikum,hye semua mari kita mulakan hari dengan senaman ;D




A Canadian doctor advises his patients to exercise their neck by just reading this message.

In the end, all patients go home happily without asking the doctor for any medications.

'It is very effective,' said the doctor, 'All my patients never come back to me again.'

Scroll down...




















































Banyak sgt hadap computer,geleng2 sikit leheq tu hihi

Thursday, April 21, 2011

Misteri kenderaan bergerak sendiri



IMEJ yang disiarkan di stesen televisyen Metronews.com semalam menunjukkan sebuah kenderaan bergerak walaupun enjin sudah dimatikan di sebuah kawasan dikenali sebagai Jabal Magnet di Banyumas, Jawa Tengah.
BANYUMAS, Indonesia - Fenomena kenderaan bergerak sendiri walaupun enjin sudah dimatikan berlaku di Jawa Tengah, lapor beberapa buah akhbar dan laporan stesen televisyen semalam.
Keajaiban alam itu berlaku di sebuah kawasan dikenali dengan nama Jabal Magnet di sini.
Stesen televisyen tempatan, Metrotvnews.com, melaporkan kawasan tersebut terletak di Jalan Raya Desa Limpakuwus, Banyumas.
Tinjauan oleh stesen televisyen berkenaan di lokasi semalam mendapati kereta tersebut mampu bergerak sendiri sejauh 50 meter dengan kelajuan 10 kilometer sejam.
Kejadian luar biasa itu disaksikan beratus-ratus penduduk setempat, malah ada yang membawa kenderaan untuk menguji sendiri kesahihan fenomena tersebut.
Satu pasukan ahli geologi Indonesia turut tiba di lokasi berkenaan untuk melakukan pemeriksaan.
Ujian awal oleh pasukan ahli geologi Universiti Jeneral Sudirman Purwokerto gagal menemui medan magnet di bukit itu.
Namun, mereka mengesahkan batu-batan di sekitar lokasi itu mempunyai kandungan magnet yang agak tinggi.
Setelah ujian seterusnya yang melibatkan alat pengukur ketinggian dilakukan, pakar-pakar geologi berkenaan menyatakan, fenomena tersebut dipercayai berlaku kerana bentuk muka bumi sekitarnya yang berbukit.
Bagaimanapun, menurut mereka, satu kajian mendalam perlu dilakukan bagi mengesahkan perkara itu. - Agensi-Kosmo

Wednesday, April 20, 2011

Insaf lah wahai manusia

Nauzubillahiminzaliq

KULIT depan majalah Palyboy yang menunjukkan Sila Sahin berbogel.

BERLIN - Selama ini, seorang gadis berusia 25 tahun berketurunan Turki yang menetap di sini, Sila Sahin menjadi contoh teladan tentang kelakuan baik wanita Islam moden dalam masyarakat berbilang budaya di Jerman, lapor sebuah akhbar semalam.
Dia yang merupakan seorang aktres yang membintangi drama telenovela Jerman, Bad Times disenangi ramai peminatnya dan membuatkan keluarganya berasa bangga.
Namun, langkah terbarunya mengejutkan para peminatnya dan turut menyebabkan mereka yang rapat dengannya naik berang.
Beraksi berahi untuk kulit majalah Playboy Jerman dengan satu payu daranya terdedah, Sila sengaja mahu menyampaikan mesej yang jelas kepada keluarganya yang mengamalkan cara hidup Islam.
"Saya berbogel untuk Playboy kerana saya mahu bebas," kata Sila.
"Gambar-gambar ini merupakan bukti kebebasan saya daripada semua halangan yang terpaksa diikuti semasa zaman kanak-kanak saya," tambahnya.
Keluarganya, bagaimanapun, tidak dapat menerima perbuatan Sila dengan ibunya bertindak memutuskan perhubungan dengan aktres berkenaan.
"Ibu saya masih marah. Ia lebih sukar dengan datuk dan nenek saya, serta ibu dan bapa saudara saya," kata wanita jelita itu di laman web siri televisyen berkenaan.
Dia bagaimanapun, berjaya bercakap dengan ayahnya yang juga seorang pelakon.
Ayah Sila bimbang anak gadisnya akan dibenci bukan sahaja oleh masyarakat Turki di Jerman, tetapi oleh seluruh umat Islam akibat tindakannya.
Sila berkata, dia berbogel untuk majalah Playboy bagi menyeru wanita-wanita Islam yang selama ini hidup terkongkong dan tidak dibenarkan membuat pilihan, termasuk dalam menentukan calon suami serta keperawanan mereka, supaya bangkit untuk bersuara dan bertindak.



Tindakan Sila menjadikannya sebagai wanita Turki pertama yang berbogel untuk Playboy. Dia bagaimanapun kesal dengan tindakan keluarganya yang menyisihkan dirinya kerana isu tersebut.
Dalam satu wawancara, Sila merayu keluarganya supaya memahami punca dia membuat keputusan untuk bergambar tanpa seurat benang itu.
Aktres berkenaan turut merayu keluarganya supaya memaafkan dirinya.
"Saya berharap mereka (keluarganya) dapat memaafkan saya," kata Sila.
"Tolonglah terima saya semula," tambahnya. - Kosmo


KRIS Dayanti dan Raul pada majlis pernikahan mereka di Jakarta pada 20 Mac lalu.

JAKARTA – Penyanyi Kris Dayanti akhirnya mengaku dia telah hamil empat bulan dan terpaksa menerima hakikat itu biarpun dilempar dengan pelbagai kecaman oleh masyarakat Indonesia kerana mengandung anak luar nikah.

Mahu atau tidak, Kris, 36, dan suaminya, Raul Lemos, 40-an, menerima berita itu dengan rasa tanggungjawab selepas menyedari kesilapan mereka sebelum berkahwin.

“Kami sudah dewasa. Kami menerima berita ini (kehamilan) dengan rasa tanggungjawab,’’ jelas Kris yang kini berada di Bali bersama suaminya.

Kris bernikah dengan usahawan dari Timor Leste itu pada 20 Mac lalu.

Dalam teks khidmat pesanan ringkas (SMS), Kris memberitahu Kosmo!, dia pada mulanya tidak berniat menghebahkan secara terbuka berita kehamilan itu kerana ia perkara sensitif.

Namun Kris berpendapat, adalah lebih baik dia sendiri mengesahkan perkara itu daripada membiarkan ia keluar dari mulut orang lain.

“Benda ini (kehamilan) sudah terjadi. Kalau apa yang diberikan Allah ini tidak saya akui, nanti timbul cerita yang tidak betul seperti saya melakukan abortion (gugurkan kandungan) pula,” katanya.


Fairy Notes-siapa la kita nak hukum mereka,semoga mereka insaf.jangan biarkan agama Islam yang suci dipersenda

Dapat parcel

hihi,ade animasi pulak :P
gift kaler pink!!felt craf dari dini comei,pia dapat teka(kira menang la hihi) teka-teki kat blog dini.
yg kotak tu pia beli Catalyst VCO dari dini dapat free gift
Avon Lip Balm :)


Thanks dini

Tuesday, April 19, 2011

Langkah kanan usahawan muda



KEPULAN asap dan percikan api di gerai Burger Junction menarik perhatian orang ramai untuk melihat dengan lebih dekat cara penyediaan burger istimewa itu.


KEMAS beruniform seperti chef, dua orang lelaki di gerai Burger Junction begitu tekun menyediakan pesanan pelanggan yang berkunjung ke gerai mereka.

Seawal pukul 7 malam, gerai kecil yang terletak di Jalan Pandan Aman, Pandan Indah, Ampang itu dibuka bagi menyambut kehadiran pelanggan yang kebanyakan daripadanya merupakan pelanggan tetap bisnes mereka.

Sekali pandang, mungkin orang ramai beranggapan bahawa ia sekadar menyajikan burger biasa. Namun, sebenarnya terdapat keunikan di sebalik bisnes yang baru memulakan operasi Februari lalu itu.

Menggunakan teknik kukus dan gril untuk memasak burger, pengusahanya Nor Afif Rahimi, 24, ramah bercerita mengenai idea tersebut yang telah wujud sejak dia berumur 18 tahun.

“Jika kita lihat burger biasa yang digoreng, dagingnya akan ditekan-tekan di atas kuali leper hingga menyebabkan jus dalam daging menjadi kering. Teksturnya juga menjadi liat.

“Namun dengan teknik mengukus dan gril, daging burger menjadi lembut lantas membuatkannya mudah dipotong dan dikunyah. Jus berperisa dalam daging juga dapat dikekalkan,” jelas Afif.

Pada masa yang sama, menurutnya, teknik tersebut turut menyingkirkan kandungan lemak dalam daging iaitu lemak tersebut akan terkumpul di bahagian bawah pengukus.

Graduan Sains Pentadbiran Universiti Teknologi Mara (UiTM) itu memberitahu, sekurang-kurangnya 10 minit diperlukan bagi mengukus burger tetapi tiada masa maksimum diperlukan kerana daging kukus tidak akan terlebih masak.

Burger yang telah dikukus itu akan digril pula di atas bara arang. Lebih menarik, tempurung kelapa juga menjadi bahan bakar bersama-sama arang tersebut dan ia dikatakan mampu menaikkan aroma daging burger.

Afif menolak penggunaan kuali leper yang sering digunakan di gerai-gerai burger lain kerana baginya, burger yang digril dengan tempurung lebih sedap rasanya malah cara tersebut lebih klasik.


PESANAN pelanggan dicatat dengan cermat untuk mengelakkan kekeliruan ketika menyediakan burger.




“Ramai orang beranggapan menggoreng burger di atas kuali leper tersebut sebagai teknik menggril tapi sebenarnya tidak.
“Lagi pula, cara tersebut menyebabkan burger menjadi terlalu berminyak dan mengandungi kolesterol tinggi,” katanya.
Jika kebanyakan burger dilengkapkan dengan kepingan timun sebagai elemen sayuran di dalamnya, burger kukus dan gril di Burger Junction itu pula mengekalkan kandungan asal seperti penyediaan burger di negara Barat.
Menurut Afif, burger merupakan makanan asal orang Barat, maka tidak wajar ia disesuaikan dengan selera tempatan. Salad, kuah salad Thousand Island dan sos sudah cukup melengkapkan sebiji burger.
Bagi memberikan kepuasan berganda kepada pelanggan, roti burger yang digunakan Burger Junction ditempah dari sebuah kilang roti di ibu negara. Roti tersebut berjisim 50 gram (g) berbanding roti biasa yang seberat 40g.
Selain itu, Afif juga hanya menggunakan daging burger berkomposisikan 100 peratus daging demi mendapatkan kualiti yang lebih baik daripada burger biasa.
Risiko usahawan muda
Walaupun memiliki ijazah, Afif tidak segan mengusahakan perniagaan burger seperti itu. Mungkin bagi sesetengah orang, menjual burger di jalanan dianggap sebagai satu bisnes picisan.
Seperti yang dijangkakannya, pelbagai kata-kata peluntur semangat telah diterima oleh Afif apabila dia mula-mula menyuarakan keinginan untuk menjalankan perniagaan tersebut. Tidak kenal erti putus asa, semua itu ‘ditelan’ sahaja untuk dijadikan motivasi.
“Pada mulanya, saya menjalankan perniagaan sate tetapi sambutan kurang menggalakkan jadi saya mengubah haluan kepada burger pula.
“Memang ramai yang bertanya kenapa saya memilih menjual burger sedangkan saya boleh memilih pekerjaan yang lebih terjamin. Namun saya terfikir, jika sesebuah perniagaan itu dijalankan dengan bijak, juallah apa sahaja ia pasti mendatangkan keuntungan,” ujarnya.
Semangat untuk berjaya dalam diri anak muda kelahiran Kuala Lumpur ini tidak pernah padam bahkan dia percaya perniagaan burger kukus dan gril yang dijalankannya kini mampu menjanjikan masa depan cerah buatnya.
Menyedari faktor merebut peluang sebagai salah satu resam berniaga, dia tidak mengambil masa yang lama untuk membuka gerai kedua Burger Junction. Awal April lalu, Afif menambah cawangan gerainya di padang Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ).
Risiko yang diambil dirasakan berbaloi kerana sambutan di kedua-dua gerai amat menggalakkan. Dalam sehari, purata 200 biji burger berjaya dijual bagi kedua-dua gerai.


GERAI Burger Junction di Pandan Indah ini tidak putus-putus dikunjungi pelanggan daripada pelbagai lapisan masyarakat.


Lelaki yang mempunyai hobi memasak itu menambah, untuk berjaya dalam perniagaan, seseorang itu perlu tampil dengan identiti tersendiri untuk menarik perhatian orang ramai.
Sementara itu, Penaung Kelab Usahawan 1Malaysia (1MYEC), Tan Sri Rozali Ismail berkata, usaha anak-anak muda yang menjalankan perniagaan burger itu wajar dipuji.
Congak masa depan
Menurut Rozali, galakan harus diberikan kepada usahawan-usahawan muda yang ingin membuka perniagaan secara kecil-kecilan.
“Daripada menganggur, lebih baik mereka membuka perniagaan kecil-kecilan seperti berniaga burger, menjual barangan kraftangan, menjual perabot terpakai dan sebagainya.
“Mereka tidak sepatutnya bimbang akan risiko kerana kita akan memberikan bimbingan dan menyediakan seminar bagi mereka yang berminat menjalankan perniagaan,” ujar beliau.
Sebagai sebuah kelab yang baru ditubuhkan, Rozali menggalakkan para usahawan muda mendaftar di Dewan Perniagaan Melayu dan 1MYEC bagi menjamin operasi dan pergerakan perniagaan mereka.
Tergolong sebagai usahawan muda membuatkan Afif tidak terkecuali dalam merangka masa depan perniagaan burger kukus dan gril miliknya.
Bakal membuka gerai ketiga di Taman Samudera, Gombak menjelang Mei ini, Afif turut menyasarkan untuk menambah beberapa lagi gerai di sekitar Lembah Klang.
Baginya, perniagaan perlu dijalankan secara berperingkat dan tidak gelojoh mengejar keuntungan.
Afif bagaimanapun menyimpan hasrat. Impian memiliki kios bergerak dijadikan sasaran tertinggi dalam perancangannya memandangkan tidak banyak peniaga burger menggunakan cara tersebut.Kosmo


Fairy Notes-Ciayok2 ,inspired!!
Area pandan jauh sikit nak gi,eh nak ada cawangan baru macam dekat je...
syg jom! ce cube ce cube bege ni nanti kite boley????hihi

Harta Pusaka Nenek

Setelah sekian lama di perantauan akhirnya Rahmat pulang ke kampung untuk berjumpa dengan neneknya.

Nenek : Rahmat, nenek sudah tidak kuat lagi, nenek minta kamu sambung mengusahakan kebun nenek.

Rahmat : Jangan cakap macam tu, nek (dalam hati, tak sia-sia aku balik kampung, dapat pulak harta pusaka nenek).

Nenek : Segala isi perkebunan, ternakan, villa, traktor untuk kamu. Tolong jaga baik-baik, jangan lupa disiram tiap hari tanaman nenek.

Rahmat : Baik nek, nenek jangan bimbang tentang hal itu. Tapi di mana kebun nenek? Rahmat tidak pernah tahu?

Nenek : Di Facebook nenek, FARMVILLE, nanti nenek bagi tau passwordnya.

Rahmat : ????? 





Fairy Notes-tak pernah main game FV ni,hihihi.reti main game cake mania je

Heliza Helmi


picture credit here

MasyAllah cantik nya ciptaan Allah,

busana yang tersarung sungguh cantik!!!

Beauty with brain,ada ijazah

Heliza Helmi produk AF yang bijak
merencanakan karier seninya

Ada company sendiri,amazing!!Ciayok2!!

Monday, April 18, 2011

Arghhhh,nyesal giler kawin!

Ini cerita aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kawin, ngan pilihan
mak aku. Aku tak penah kenal pon dia (bukan nama sebenar gak). Tapi mak
punye pasal kan , aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak
bangun kol brape. Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas
kuliah.. haha. Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah.

Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound. "Jom la bang
tido...". Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni.
Kesian kena buli..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak makan kol brape, nak
makan ape. Boleh makan best2, sebab beli kat kedai.. Tapi skarang,
huhu..
Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan! Dah la kadang2 dia masak
masin la, pahit la.. Pastu kadang2 dia bagi aku makan sayor je bebanyak.
Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status facebook dia.
Arghh,nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak shopping bile, kat
mane, nak beli ape.. Kira berbelanja tanpa waswas la. Tu yang shopping kejap je
melayang 2 3 ratos skelip mata. Hohoho.. Tapi skarang, nak pegi shopping
je, dia dah siap2 ngan list barang nak beli. Tade dalam list, tak leh
amik!! Dah la berejam-jam pusing.. Leceh tol la orang pompuan nih. Muka
dia takyah citer la, memang ceria je kalau masok shopping mall. Aku je yang
muka tensen. Arghh, nyesal giler kawin...

Kalau dulu masa belom kawin, rambut aku ni macam2 pesen la bleh buat..
Ala Korea bleh, ala Carles Puyol (Kapten Barcelona) pon bleh buat, tade
orang sound. Tapi skarang, panjang sket je kene sound.. panjang sket je kene
sound.. Dia kata x hensem la, x kemas la.. Tak potong kang dia tanak
ironkan baju aku lak. Haisshh.

Ade satu hari tu, masa makan kat JUSCO, ade la sorang awek comel
melintas depan kitorang. Aku pon terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak
berdosa la kan ?..) ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja. Cemburu
buta lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..). Ape lagi, menjerit la
aku kat situ.

Maunye tak kuat, satu foodcourt tengok kitorang, termasuk awek tadi..
Arghh first time kot rasa malu giler camtu. Rasanye muka aku lagi merah dari
sos cili atas meja. Sakit wooo bini aku cubit. Huhu.. Kesian la kat bakal
anak-anak kami nanti. Haha..

Tapi yang bestnya, skarang aku dah xyah basuh baju, iron baju sendiri..
Sume dah ready made. Hehe. Bab-bab iron baju ni memang aku x berapa sket.
Kalau dulu masa belom kawin, skali iron baju, sebulan aku pakai. Haha.
Malas basuh sebab tanak iron lagi! (Oppss kantoi..). Pastu baju2
bergelimpangan atas katil. Aku memang suka tido atas kain baju ni
(padahal malas kemas). Skarang... hehehe.

Lagi yang best, time aku demam ke, x sihat ke, rasa diri ni cam dihargai
je.. Yela, kira ade orang take care la. Totalcare!! Hehehe.. Kalau masa
belom kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam. Huhu, sadis3..

Pastu kan , skarang kehidupan aku kira tersusun la.. Maklum la dah ade
'PA'.. Kalau banding ngan dulu, hmm.. x produktif sangat la kehidupan aku.
Sekali-sekali dia kejut aku bangun solat malam, kadang-kadang dia tegur
kalau aku lama tak baca Quran.. Hmm sejuk hatiku. Maklum le kita ni
bukan malaikat, iman turun naik. Jadi kena ade yang tolong ingatkan. Ini la
pentingnya cari isteri yang solehah!

"Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana marah kalau abang tido lambat
Boleh la abang bangun awal-awal pagi
Then kita solat Subuh sama-sama..

Tapi kalu abang tak bangun gak,
ayang cubit je pehe abang
abang xkan murka..
Lagi abang sayang ade la..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana jaga makan minum abang
Tengok skarang abang da nak gemok da
Takde la kurus je macam mula2 kawin dulu..

Ke memang nak abang jadi gemuk ni?
Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek?
Jangan bimbang atau ragu okeh,
Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana tolong iron baju abang
Sebab abang memang allergic sket bab iron2 baju
Jangan risau la nanti abang potong rambut..

Skarang abang dah tak selekeh macam dulu
Rambut da kemas, baju da kemas, senyum memanjang
Hidup terurus, amal pon terjaga, badan pon berisi juge"
Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!!




Sumber-Email
Penulis-tidak diketahui,nice to read this!!!

Biri-biri diwarnakan oren elak dicuri

SEJUMLAH bulu biri-biri milik John Heard yang berwarna oren di Devon, Britain.

DEVON - Seorang petani, John Heard di sini sanggup mewarnakan bulu sejumlah biri-biri miliknya dengan warna oren bagi mengelak ia dicuri, lapor sebuah akhbar kelmarin.

"Ia akan kelihatan seperti biri-biri yang ganjil tetapi muslihat itu berjaya dan saya hanya hilang seekor biri-biri pada tahun ini," kata Heard yang berusia 49 tahun.

Menurutnya, sebanyak 250 ekor biri-biri miliknya sebelum ini hilang sejak beberapa tahun lalu sebelum dia membuat keputusan untuk mewarnakan bulu haiwan itu.

"Muslihat itu berjaya kerana haiwan itu mudah untuk dibezakan (dengan ternakan lain) menjadikan saya dan jiran-jiran saya mudah untuk mengawal haiwan tersebut," katanya.

Biri-biri itu mempunyai kepala yang berwarna hitam.

Dia mendapat idea itu daripada seorang anak lelakinya, James yang melihat biri-biri diwarnakan di Scotland.

Kejadian mencuri biri-biri menjadi satu masalah besar di wilayah itu dengan haiwan betina bernilai £140 (RM690.92) seekor. - Agensi-Kosmo


Fairy Notes-Comelnya biri-biri!!Kawwaiii

Sunday, April 17, 2011

Durian kampung

Hari 2 minggu lepas punya cerita,hehe

Balik kg hubby,FIL yang baik hati beli
durian

Pia apa lagi pulun la , Durian kampung memang la best


muka durian dah
kuah durian/serawa durian yum2,tolong2 sikit2 je buat :P
cekodok durian!!sangat awsome!!

Saturday, April 16, 2011

Resipi Ayam Goreng Kunyit

Menu untuk Pia n hubby malam tadi

Tekak teringin sangat nak makan menu ni untuk
buke puase


first time Pia masak menu ni,hihi



Alhamdulillah cedap,kredit and for recipe here

Friday, April 15, 2011

Ulat bulu serang Bali




DENPASAR - Sejumlah ulat bulu yang boleh menyebabkan kegatalan pada kulit menyerang Pulau Bali, Indonesia, kata seorang pegawai semalam.

Bagaimanapun, setakat ini tiada pelancong yang terkena serangan ulat tersebut.

Ketua sebuah agensi pertanian di Bali, Made Putra Suryawan berkata, ulat bulu itu pada mulanya menyerang sebuah kampung pada Jumaat lalu dan ia kini menyerang enam buah daerah termasuk bandar Denpasar.

"Situasi kini berada dalam keadaan terkawal. Sejak Jumaat lalu, para pekerja telah menyembur ubat racun serangga dan membakar sampah di kawasan yang terjejas bagi menghalang penyebaran serangan haiwan itu," katanya.

Ribuan ulat bulu dilaporkan menyerang sebahagian wilayah di Pulau Jawa sejak dua minggu lalu.

Haiwan itu didapati menyerang ladang buah-buahan dan menceroboh kawasan penduduk. - AFP-Kosmo

Thursday, April 14, 2011

Ayam Kampung Goreng Berempah Ros Fatimah

Assalammualaikum,FAIRY PIA the food lover membebel abut her favorite topic again FOOD!!!
hihihi


Kadang2 weekdays kami lunch disini

Restoran Ros Fatimah,Jalan gombak

Depan sikit dari pasar besar gombak

Masakkan kat restoran ni memang sedap
bagi Pia signiture dish nya Ayam Kampung
Goreng berempah nya

Kat sini banyak lauk2 kampung

Lauk kuah lemak dia mebeles jue

Masak lemak jantung pisang ade,rebung,nangka
macam ade lagi


hari tu Pia amek lauk ayam kampung goreng berempah,masak lemak jantung pisang.seredak ayam tu crispy sedap sgt!!!ABAIKAN Jari gumuk saya :P
licin dah,kuat makan

teh ais pon mabeles pure rase teh nya,tak macam kat ...... teh warna.rese hampeh
jari comel tu kepunyaan hubby :)

Resipi Beefsteak Ganu

Hari ni Pia nak share 1 resipi,unik dan yang penting sedap :)

Resipi klik sini,blog mama ar rayyan juelee :),thanks dear

mula2 buat meatball
abaikan,tau tak cantik (T_T) lain kali cube buat lagi cantik
siap untuk dimakan,yum2 boleh makan dengan nasi,gravy boleh cicah dengan roti

Wednesday, April 13, 2011

Sudah kaya

Pernah dapat email macam ni?
Ntah kali ke barapa dapat ,jutawan sudah
jika kumpul2 harta orang nak bagi free2 ni
hihihi


Kalau la email Pia dapat ni kenyataan,
Mak Cik Kayo!!!




Bukan senang nak senang






You have just been awarded, £850,000.00GBP and 2011-BMW 7 SERIES CAR in the BMW Online Promo, for claims send.
1. Name: 2. Address 3. Age: 4. Sex: 5. Phone: 6. Country: email it to bmwdesk1@xtra.co.nz,
send your response only to Mr Terry Logan bmwdesk1@xtra.co.nz Ticket Number: 56475600545 188

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Artikel (219) Award (9) Bahan Santai (120) Beloved Nuffnang (25) Celebration (105) Cite biase jer (152) Doa (10) Emosi (183) First Time (186) Gift (6) Info (262) Kawen-Kawin (26) Lirik (21) Love (46) Nasihat (67) Pia berhujung minggu (83) Tag (21)